Skocz do zawartości
IGNORED

Ferguson D-580 ma może ktoś z obecnych ?

Shrek777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam opinii posiadaczy w/w DVD.

Jak się sprawuje - awaryjność, jak jest z czytaniem plików, jednym słowem wrażenia posiadacza

Niestety wujek google zaczyna się źle prowadzić i ciężko znaleźć informacje

To jest model do karaoke.Nie mam tego modelu ale wypowiem się ogólnie o Fergusonach ma modele AriveHdPlayer150DVD i DVP868HD muszę przyznać że modele są trwałe(działają do dziś) jak na polską firmę i łykają wszytko manta przy nich to śmieć a ceny w tamtych czasach porównywalne.Teraz trochę goryczy wszystkie modele mają fatalne oprogramowania i archaiczną szate jak z lat 90 pełno przeróżnych błędów mają.Ja osobiście na każdym mam nie oficjalne wgrane softy i jest dobrze support wogólę nie dział w fergusonie o serwisie lepiej zapomnieć zero odpowiedzi.Jako dvd odtwarzacze się sprawdzają tylko ich oprogramowanie już nie.Najgłupsze to jest że zakładają plomby z boku pedalsko to wygląda nawet Manta tego nie robiła

@spinacz66

Dzięki, masz może link do strony z alternatywnym softem ???? Zazwyczaj nie jestem gamoń i umiem korzystać z google, ale coś mi się ostatnio zbuntowało. I czy alternatywny czyta końcówki .mp4 ?

Kupiłem już to dvd (nawet z mikrofonem w komplecie), niestety ostatnią sztukę i nie czytał płyt DVD dwuwarstwowych (oryginałów) zwróciłem. W sumie całe popołudnie w plecy. Teraz na zakupy pojadę już z płytami DVD - na zakup netowy się nie odważę. Ten serwis mnie przeraża, ale w Polsce to norma - znam serwis pewnego producenta kart graficznych, gdzie jak klient upierdliwy to potrafią coś urwać i napisać uszkodzenie mechaniczne...

@KJS62

Mam BR, a stare DVD właśnie zgłasza zgon lasera. BR czyta owszem DVD, ale w części płyt dźwięk potrafi się rozjeżdżać z obrazem.

DVD udało mi się zgromadzić ok. 300 sztuk oryginalnych (koncerty, filmy, inne) plus też zdrowo ponad setkę swoich nagrań. Teraz kupowanie tego co mam na DVD na BR - raz masa pieniążków, dwa jeszcze większa masa czasu, żeby upolować to w rozsądnych cenach. Także zostaję przy DVD. A płyt BR mam .... ok 10 - lol i raczej nie będę wchodził w kolekcjonerkę - może za lat parę zakocham się w 4k ???

A Ferguson ma skalowanie do 1080 p - także DVD da się obejrzeć bez bólu oczu

Pomijam iż trafiłem na wadliwy egzemplarz zewnętrznie i funkcjonalnie mi się podoba. Ma wszystko, nawet zestaw wyjść 5.1 analogowych. W porównaniu z moim BR - parę razy droższym robi wrażenie mercedesa przy polonezie ;P

Fora z moddingowym softem dziwnym trafem popadały szukałem ostatnio do 150 bo myślałem że coś nowego jest a okazało się że wogóle ich już nie ma zostało tylko do dekoderów jak się orientuję.Jeszcze 5 lat temu było ich pełno.Czy czyta mp4 twojego modelu nie miałem więc nie wiem u mnie w 150 czytał już oryginalny soft a 868 wogóle nie łyka tego nawet na zmodyfikowanym

Moim zdaniem najlepszy model to Ariva hdplayer150dvd jest to multimedialny player hd dodatkowo z napedem dvd jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie przeczytał czegoś z płyty czy z dysku nawet łyka obrazy iso BD jak bedziesz miał możliwość odkupienia tego modelu bierz go

Jak szukasz dobre DVD mogę ci polecić Fergusona D-780HX i Pioneera DV-600V(wieloformatowiec) swego czasu modele wysoko oceniane może uda ci się je kupić na tablicy czy gdzie indziej z tych nowszych trudno coś powiedzieć czy są dobre i czytają bo raczej już ich nikt nie kupuję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.