Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz multimedialny kombajn

karburatorix

Rekomendowane odpowiedzi

Po przetestowaniu kilku odtwaraczy, zakupiłem takie coś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )/index.pl.asp

Do tego mała klawiaturka ze zintegrowanym touchpadem, winda 8.1, i wszystko śmiga jak złoto :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niby tak, ale zastępuje odtwarzacz, serwer plików, mozna z tego naprawdę fajne domowe centrum multimedialne zrobić, nie wspomne że poprzez udostępnione dyski czy zasoby, rewelacyjnie się sprawdza jako backup np, dla laptopa,

Kolega kupił najtańszą wersję tego barebona (około 2 tys zł), i sprawdza się super, poza brakiem Blueraya nie różni się funkjonalnie od mojej wersji.

Odnośnie HTPC.

Nie wiem czy znacie coś takiego:

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie dzięki zastosowaniu tego programu odtwarzanie plików multimedialnych nabiera nowy wymiar. Wg mnie rewelacja. Płynność obrazu podobna jest do upłynniaczy stosowanych w dobrych współczesnych telewizorach.

Stosując jakikolwiek odtwarzacz multimedialny właśnie tego mi brakowało. Stąd pomysł na PCta.

Z założenia miał to być w miarę mocny sprzęt. SVP jest wymagający, więc nie chciałem aby coś działało nie tak.

Sprawa druga - dźwięk. Pomimo, iż wcześniej (odtwarzacze) miałem audio puszczone przez ten sam amplituner - Xonar HDAV 1.3 robi to duuuuużo lepiej.

Wreszcie jest wszystko jak trzeba.

Co do obsługi - ktoś o tym wspomniał - mam klawiaturę bezprzewodową. Sprawdza się bardzo dobrze.

Dodatkową zasługą PCta jest jego uniwersalność, a chyba właśnie o to chodzi.

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Poradźcie! Co kupić?

TO?

TV Box H96 Pro+ to najmocniejszy multimedialny odtwarzacz na rynku.

Posiada funkcje odtwarzania filmów z dysków, z internetu, surfowania po internecie itd.

Recenzja:

Ukryta Zawartość

Opis

Ukryta Zawartość

czy to?

X92 OCTA CORE S912 3GB RAM 16GB ROM ANDROID 6.0 BT4.0 MALI T-820

Najbardziej wydajny i bogato wyposażony model TV box posiadający funkcje odtwarzania filmów z dysków, z internetu, surfowania po internecie itd. Model X92 posiada zainstalowane KODI 16.1 przemieniające urządzenie w prawdziwy multimedialny kombajn. Urządzenie posiada 16GB pamięci wewnętrznej oraz 3GB Ram.

Dokładny opis:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Trudno coś powiedzieć bo tyle jest tych chińskich klonów :) Zwróć uwagę na wsparcie producenta i żeby obudowa nie była z plastiku bo te urządzenia sie mega grzeją. Najlepiej kup i przetstuj, najwyżej oddasz.

Ja bedac przed podobnym wyborem wybrałem ZOOMTAK'a, jest wyraźnie droższy ale ma 30miesiecy gwarancji i niby to "poważny producent" ;)

Nvidia shield tv i tyle w temacie .....

Tylko ze ona już swoje kosztuje, ja myślę że 95 % użytkowników wystarczy urządzenie za około 300 zł.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Za stabilnosc i bezproblemowosc sie placi, ze nie wspomne o wsparciu .

Ale racja wszystko zalezy od potrzeb i zasobnosci portfela, ja swoja kupilem za 600 zl i jest to jeszcze 1 gen.

Nooo cóż: 900 złotych za urządzenie sprzed 2 lat......nie dam.

I na dodatek funkcje związane z grami nie interesują mnie.

Jeszcze na dodatek nvidia nie chwali się, że ten tablet ma bluetooth z aptx. Do stereo mam Yamahę yba11 z aptx- przy wzmacniaczu.

Do tego celu mam już tablet asusa z aptx , by posłuchać Tidala.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Kupiłem to ->

Ukryta Zawartość

Mam go kilka dni I narazie jest to wielkie rozczarowanie.

Bardzo trudna obsługa, kolega wgrał mi jakieś najlepsze dodatki, cięzkie to do ogarnięcia na początku, nic mi nie działa ;>

Na Netflixie nie ma 5.1, z innych aplikacji video też podobnie..

w Kodi udało się odpalić DTSa , ale nic więcej w "dzwieku HD", ustawień dzwieku nie ma zresztą żadnych.

Pilot strasznie z dupy, wszystko takie jakieś drewniane.

Ukryta Zawartość

Tez miałem dylemat jak wymieniałem Fergusona co kupić naczytałem się że właśnie na androidzie nie wszystko chodzi tak jak powinno trzeba bawić sie we tyczki i to mnie zniechęciło. Wybrałem medera na Linuxie nic nie muszę nic doinstalowywać włączam i mam tak samo był linux na ferdku.Jakoś do androida nie mam zaufania w KD. Meder u mnie w obrazach ISO BR świetnie sie sprawdza szkoda tylko że odtwarza uproszone menu płyt ale z tym to samo jest na androidzie pilot jest lux co nie moge powiedzieć o ferdku 150 tam był fatalny jak i jego oprogramowanie .

Wybrałem medera na Linuxie

ja tam srednio jestem z niego zadowolony (ciagle szukam czegos lepszego)

niepooba mi sie opcja zoom (napisy graficzne skalowane sa z filmem... dobrze ze chociaz tekstowe nie)

nieciekawie dziala tez funkcja przepuszczania mp3 przez hdmi (chyba ze cos pochrzanilem) bo jesli nie wymusi sie przejscia w opcjach, to nie ma dzwieku, a jak jest wlaczona to przy kazdym wlaczeniu i wylaczeniu filmu jest takie jakby piardniecie w kolumnach. Jak slucham cicho to ok ale jak glosniej to mam czasem obawy...

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Ja w KD nie narzekam co mu za podam to czyta fe ferdku mnie wkurzało że narz odtwarzał DD True a raz nie w DTS MA miałem dowmix zwalone oprogramowanie tam było . Podoba mi się że ma funkcje bezpiecznego odłaczenia dysku Ferdek tego nie miał. Co do napisów po pierwszym uruchomieniu po 30 minutach doszedłem jak zmieniac kolor,wielkośćitp. We ferfku było to bardziej czytelne

tak, mozliwosci konfiguracji napisow tekstowych sa dosc spore (nawet czcionke mozna sobie wgrac jaka sie chce) ale po kiego grzyba podczas skalowania filmu (zoom) skaluje takze aktualnie wybrane napisy graficzne. Przeciez one sa juz dopasowane do ekranu (do szerokosci) i podczas takiego zoomo 120% napisy sa obciete z prawej i lewej (GENIUS) a mi chodzi przeciez o zoom materialu video a nie napisow...

Czyli funkcja jest ale nie do uzytku (czyli jak by jej nie bylo), wiec jak mam film w jakiejs ultra panoramie to niestety, tak trzeba ogladac, bo jak sie uzyje zoomu to napisy pojda do pokoju obok.

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

a kolega powie jak włączyć podświetlenie przycisków na pilocie ja ten boczny wdusza przycisk z lamka i dupa nic nie świeci nie wiem te nakładki trza wymienić boczne bo też mama w komplecie aby działało ?

a kolega powie jak włączyć podświetlenie przycisków na pilocie

no tak to jeden z tych dwoch przyciskow po bokach (JEDEN, ten drugi jest konfigurowalny, ale podswietlenia nie da na nim rady ustawic). O ile mi wiadomo (a mam to samo w domu) to to podswietlenie dziala zawsze po nacisnieciu przycisku (jak tylko sa baterie w pilocie) czyli nie trzeba zadnych dodatkowych ustawien. wiem jeszcze ze te przyciski mozna wymienic na inny kolor (te 2 boczne, byly w woreczku foliowym) moze tam cos nie laczy...

Widać jaką dają funkcjonalność androidowe konstrukcje można poczytać na nie jednym forum.Ja dziekuję jak mam kupic i mieć problemy i nerwy jak coś nie działa.Dla czego na linuxie odtwarzacze nie maja problemu a tak zachwalene kombajny na robocie je mają?

proste ampki sa nie dopracowane tak samo jak na telefonie a na linuxie chodzi wszystko nawet kiedyś był poradnik w AV muzyka na PC lepiej brzmi n Linuxie i poprawnie skonfigurowana nisz na Windowsie

med8er med600x3d taki odtwarzacz kupiłem z rynku wtórnego za jakieś 320zł i nie żałuję obraz jest świetny i wiem ze nie jest to tylko zasługa tv Panasonica 65vt60 do ktorego jest podłączony,funkcjonalność na bardzo dobrym poziomie (mi wystarcza) odtwarza praktycznie wszystko,dźwięk jeżeli jest w DTS Hd cz DTS Ma puszcza po optyku jako DTS tak że starszy amplituner też będzie mógł odtworzyć ścieżkę dźwiękową,moge polecić z pełną odpowiedzialnością sam kiedyś zakładałem ten temat kiedyś :) ,meder jak dla mnie bomba

Meder ma dużo ustawień co do obrazu paletę barw jaki do filmów HD czy SD można wybrać wzorzec kolorów funkcje jest dla paneli PDP też dla obrazów statycznych .Jedynie nie ma koderów HD na pokładzie trza mieć nowy ampli z koderami jak wyniki z testów na forum u Macka.Ja jestem ogólnie zadowolony dałem za model 600WP w natilusie 520zł.Mój ferdek 150 nie miał tylu ustawień a miał dupne oprogramowanie możliwe żeby nie to to miał bym go do dziś i miał mniej ustwien niż meder

Sugerowałem się troche innymi źródłami ;) Ale nic się nie dzieje mam 14 dni na zwrot tego dziadostwa ;>

----

W Mede8erze słaba jest nawigacja po katalogach, oszukują też troche bo większość rzeczy nie wygląda tak jak na materiałach promo, obsługa apką to żarty, napisów nie pobiera, "funkcje internetowe nie działają (to akurat nie jest niespodzianka).

Ale samo oglądanie filmów działa bombowo i sie sprawdza. Jedynie dzwięk AAC nie śmiga.

Wcześniej miałem Arive HD 210 która też była doskonała, tylko nie działały "dzwięki HD" i pilot był dramatem. Po zmianie na Mede8ra te dwie rzeczy są ok i to właściwie jedyna różnica którą odczułem ;)

Pilot podświetlany to super sprawa, nie moge pojąć dlaczego to nie jest standardem w każdym sprzęcie "home cinema" ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.