Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do kef q5

alexrac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Grono!

Ostatnio sluchając "stereo" doszlo do mnie ze brakuje w dzwięku który sie wydobywa z glosników dolnego rejestru, on jest ale tak jakos bezplciowo..

Mój zestaw to amplituner yamaha ar-x810 a przód to kef q5, pokój 16m2

Myslalem nad zmianą glośników, sluchalem melodike, dali zensor 7, indiany i wszystko to brzmialo gorzej albo prawie tak samo ale dolnych rejestrów tez jakoś specialnie nie bylo.

A może by tak może pójsc inna drogą, by mianowicie podlączyc inna koncówke z dobrą podstawą na dole i zapleczem prądowym do tego amplitunera z wyjscia pre-out. Może to bardziej rozrusza te kefy

Zastanawialem się nad yamahą ax700 lub 900, a może jakiś nad albo rotel?

Warunek jest jeden musi mieć wejscie main in żeby zagrao to razem.

Możecie coś doradzić?

Dzięki pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/116743-wzmacniacz-do-kef-q5/

W salonie w ktorym bylem w Katowicach to podlaczyli mi ampli z yamachy tez serii avatnage ale 2030 chyba.

Bardziej chodzilo im o dopasownanie zrodla dzwieku do mojego posiadanego, siedzialem tam chba dwie godziny i glupio bylo mi prosic zeby zrobili to samo z innym wmacniaczem.

Slyszalem kefy w polaczeniu z inny zrodlem, gralo to ladnie ale cholere pamietam tylko ze bylo czarne

Wiem że wina leży po stronie ampli, sprzedać go nie sprzedam bo do kina jest super,

i dlatego pomyślalem, ze sprzeże z nim dobry wzmacniacz stereo, stąd tutaj moje pytanie.

Ale wybór wzmacniacza z main in jest ograniczony.

Doczytalem na forum ze nad-y nie schodza az tak nisko.

A yamacha ax700 na szybkim portalu aukcyjnym poszla :'(

O niskim zejściu decyduje pasmo przenoszenia kolumn . O jakości basu przede wszystkim pomieszczenie a potem reszta toru . Kiedyś napędzałem Minas Anory 20 watowym wzmakiem przy prawidłowej adaptacji pomieszczenia bas miał zejście , atak i potęgę . Dobry bas wymaga wielu prób z ustawieniem kolumn , adaptacją pomieszczenia .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.