Skocz do zawartości
IGNORED

porządne słuchawki do odsłuchu mp3 z laptopa

szaroczek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Jestem nowy na forum i w tematyce słuchawek nie mam zbytniego doświadczenia, ale z racji dużego kontaktu z muzyką (w przeszłości edukowałem się w tym kierunku) myślę, że mam nieco wyrobiony i wrażliwy słuch. Poszukuję słuchawek, które dawałyby maksymalnie dobre brzmienie do muzyki pop odtwarzanej z plików mp3 z laptopa. Wiem i mam tego głęboką świadomość, że już samo źródło dźwięku jakim jest plik mp3 oraz sygnał generowany ze zintegrowanej karty dźwiękowej laptopa obrazi gusta i poczucie podstawowej przyzwoitości wielu ekspertów z tego forum, bo dobry dźwięk w słuchawkach i te wymienione powyżej okoliczności w których ma on być generowany, stoją w rażącej ze sobą sprzeczności, ale takie właśnie pliki odtwarzam i z takiego właśnie sprzętu, a mimo tego wiem (bo doświaczyłem), że różne słuchawki nawet w tych okolicznościach sprawują się baaaaaardzo różnie, co daje mi odwagę zakładać, że jest jakiś model, kóry w tych właśnie wybitnie niedoskonałych warunkach da najlepsze, maksymalne do uzyskania, brzmienie. Jestem gotowy zapłacić za te słuchawki nawet większą kasę, niż przeciętnie by się w tych okolicznościach wydało, ale nie chciałbym płacić za ich nadmierną jakość, kórej w tych okolicznościach nie wykorzystam. Co na prawdę najlepszego, ale zarazem rozsądnego (nie przepłaconego) można by tutaj zasugerować? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pozdrawiam.

P.S.

Choć rzucona przeze mnie tutaj kwestia słusznie może wydawać się przyziemna, ale coś mi podpowiada, że wielkie rzesze fanów muzyki stoją przed podobnym dylematem i wielu z entuzjazmem skorzysta w waszej eksperckiej wiedzy i doświadczenia.

Cena cena cena... są słuchawki za 100zł, a są i takie za 6000zł. Określ się, w jakim przedziale cenowym chcesz zamknąć całość. I niestety bez solidnej karty dźwiękowej raczej może być słabo. Radził bym się doposażyć w solidny DAC.

Cena cena cena... są słuchawki za 100zł, a są i takie za 6000zł. Określ się, w jakim przedziale cenowym chcesz zamknąć całość. I niestety bez solidnej karty dźwiękowej raczej może być słabo. Radził bym się doposażyć w solidny DAC.

Wiem, że są słuchawki za 6000 Pln, ale prosta intuicja podpowiada mi, że walorów, jakie one oferują nie wyzyzkam nawet w małej części używając je w takiej konfiguracji sprzętowej i przy odsłuchu takich plików, o jakich wcześniej wspomniałem. Prawdopodobnie nie zabrzią one w takim przypadku nic lepiej, niż jakieś "porządne" w cenie powiedzmy 150, 200, 250 Pln. Poparawcie mnie, jeśli się mylę. Chodzi mi o słuchawki, z których "wyciągnę" maximum nie przepłacając za jakość, która się nie "odezwie" w uchu. :-)

Zjawisko dodatkowej karty dźwiękowej do użycia z laptopem jako "polepszacza" jakości generowanego w słuchawkach dźwieku jest dla mnie zupełnie nowe. Czy mógłbym poprosić o uproszczoną informację, co w praktyce jeśli chodzi o jakość dźwięku w słuchawkach ona dodaje, jak działa? Czy rzeczywiście mając słuchawki wspomniane w tym i następnym poście taka karta przyniesie wyrażną poprawę?

Dziękuję.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

@szaroczek

Miałem podobny dylemat, z tym że szukałem modeli słuchawek bardziej do biegania niż do odsłuchów "stacjonarnych" w domu.

Oglądałem i odsłuchiwałem w jednym z większych marketów różne słuchawki i spędziłem na tej czynności dwa dni.

W czasie drugiego dnia poświęciłem parę ładnych godzin, aby wybrać te słuchawki które naprawdę są warte i ceny i ich jakość brzmienia może konkurować ze znacznie droższymi.

Nie ukrywam, że byłem w stanie wydać powyżej 2kzł. i że głównym przedmiotem mojego zainteresowania były http://pl.creative.com/p/headphones-headsets/creative-aurvana-platinum i nawet wysokie modele Senhauser'a (600,650), ale mimo piaru jakie otacza, one po prostu grały zdecydowanie gorzej od podlinkowatych powyżej Creativ'ów.

Może i trochę się i rozpisałem, ale słuchawki które bym Ci polecił, w których nawet możesz i pobiegać i przy których przyjemność ze słuchania muzyki jest na wysokim "współczynniku przytupywania nogą" - to AKG Y50

Poza tym są to słuchawki niezwykle wygodne, świetnie wygłuszające dźwięki zza i na zewnątrz.

Są różne wersje kolorystyczne https://www.google.pl/search?q=AKG+Y50&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=FAmkVP_tFMz7UvvNgaAL&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1024&bih=589 ja wybrałem czarne.

Odczepiany całkowicie kabelek to również dobre rozwiązanie dla poprawy brzmienia za pomocą podłączenia lepiej brzmiącego - wg preferencji.

I nie kupiłem je ze sknerstwa, a dla ich dźwięku, a ten jest naprawdę wysokiej próby.

pzdr

szaroczek

Przepraszam, że na chwilkę zniknąłem, ale wyjechałem na wesele poza miasto i dostęp do forum mam chwilowo ograniczony. Dziękuję za wszystkie zamieszczone sugestie i opinie.

Słuchanie muzyki w komputerze w innym formacie,niż w mp3, takim na przykład jak "flac", jest dla mnie również zupełnie nową sugestią podobnie, jak pomysł zamontowania do laptopa dodatkowej, zewnętrznej karty dźwiękowej ze wzmacniaczem słuchawkowym. Ponieważ jednak obecnie posiadam mnóstwo plików w formacie mp3 konwertowanie ich wszystkich do powyżej wspomnianego formatu "flac" wydaje mi się nierozsądne tym bardziej, że mam wątpliwości, czy taki powstały w wyniku takiej operacji plik rzeczywiście będzie miał lepszą jakość, niż wyjściowy "mp3". Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę. Ale ta kewstia jest jedank chyba nieco poboczna do głownej kwestii tego wątku, a którą jest uzyskanie najlepszej możliwie jakości odtwarzanego dźwięku plików mp3 odtwarzanych na standardowym laptopie i dobranie w tym celu najlepszych możliwie słuchwawek za jak najrozsądniejszą cenę (co nie oznacza zupełnie "tanich").

Dla uściślenia nadmienię jeszcze, że jeśli chodzi o mnie i moje oczekiwania, to:

- kolor (estetyka) tych słuchwek NIE MA dla mnie NAJMNIEJSZEGO (!!!!!!) znaczenia - mogą być brzeydkie, jak jesienna, deszczowa noc!

- mobilność słuchawek, że się nadają do wynoszeniach ich i słuchania muzyki na zewnątrz - NIE MA dla mnie ŻADNEGO znaczenia - używać ich będę WYŁĄCZNIE w domu!!!

- bezprzewodowość słuchawek - jest dla mnie zupełnie niepotrzebna - mogą one mieć (a nawet POWINNY) kabel, który w zupełności mi NIE przeszkadza

- mikrofon - NIE potrzebuję!!!

- regulacja głośności w słuchawkach (na kablu, czy jakkolwiek tam) - NIE potrzebuję!!!

- wygoda noszenia - DRUGOPLANOWA cecha - jeśli będą bardzo wygodne, będzie to ich dodatkowy bonus, ale nie za to chcę płacić

- tłumienie dźwięków z zewnątrz ("otwarte"/"zamknięte") - wskazane, lecz NIE kluczowe.

Krótko mówiąc, poszukuję jedynie MAKSYMALNIE DOBREGO DŹWIĘKU (!!!!!!!!!!) w tych uspośledzonych warunkach jakie stwarza odsłuch plików mp3 odtwarzanych na przeciętnej klasie laptopie. Dlatego też niektóre sugestie dotyczące słuchawek do tej pory zaproponowane w tym wątku nie dokońca będą odpowiadały powyższym parametrom, choć na pewno dla innych okoliczności odsłuchowych będą bardzo interesujące.

W tym momencie z powodu przebywania poza domem nie mogę stwierdzić jaką zintegrowaną kartę dźwiękową posiada mój laptop (nie mam go przy sobie), ale jak wrócę do domu sprawdzę i napiszę z prośbą o waszą opinię.

Upewnię się także, aby ustawić (jeśli jeszcze nie jest to zrobione, oraz jeśli w ogóle będzie to możliwe) jej parametry na "słuchawki". choć również ciekawi mnie, jaki to może mieć w praktyce wpływ na jakość dźwięku w słuchawkach.

Użycie zewnętrznej karty dźwiękowej wspomnianej już tu powyżej, choć zakładam, że bardzo wskazane dla polepszenia jakości dźwięku w słuchawkach, będzie w moim przypadku prawdopodobnie z innych powodów utrudnione, ale o tym wspomnę później, jak wrócę za chwilę do domu i uzyskam dostęp do hardware'u, jaki tam używam.

Zatem, zakładając, że moja karta dźwiękowa w laptopie jest przyzwoita, jak na tego typu "urządzenia", pozostaje jedynie kwestia SAMYCH słuchawek i, oprócz zasugerowanych mi już na początku "Sennheiser HD 201", których zakup już poważnie rozważam, zakładając, że poradzą sobie nawet, gdybym nie uciekł się do zainstalowania tej dodatkowej karty dźwiękowej, w dalszym ciągu oczekuję na wasze opinie i alternatywne propozyje poparte waszymi komentarzami i uwagami, uwzględniające jednak moje wyszczególnione powyżej parametry i oczekiwania. Za wszystkie do tej pory wyrażone opinie i sugestie jestem już bardzo wdzięczny.

Przepraszam, że na chwilkę zniknąłem, ale wyjechałem na wesele poza miasto i dostęp do forum mam chwilowo ograniczony. Dziękuję za wszystkie zamieszczone sugestie i opinie.

Słuchanie muzyki w komputerze w innym formacie,niż w mp3, takim na przykład jak "flac", jest dla mnie również zupełnie nową sugestią podobnie, jak pomysł zamontowania do laptopa dodatkowej, zewnętrznej karty dźwiękowej ze wzmacniaczem słuchawkowym. Ponieważ jednak obecnie posiadam mnóstwo plików w formacie mp3 konwertowanie ich wszystkich do powyżej wspomnianego formatu "flac" wydaje mi się nierozsądne tym bardziej, że mam wątpliwości, czy taki powstały w wyniku takiej operacji plik rzeczywiście będzie miał lepszą jakość, niż wyjściowy "mp3". Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę. Ale ta kewstia jest jedank chyba nieco poboczna do głownej kwestii tego wątku, a którą jest uzyskanie najlepszej możliwie jakości odtwarzanego dźwięku plików mp3 odtwarzanych na standardowym laptopie i dobranie w tym celu najlepszych możliwie słuchwawek za jak najrozsądniejszą cenę (co nie oznacza zupełnie "tanich").

Dla uściślenia nadmienię jeszcze, że jeśli chodzi o mnie i moje oczekiwania, to:

- kolor (estetyka) tych słuchwek NIE MA dla mnie NAJMNIEJSZEGO (!!!!!!) znaczenia - mogą być brzeydkie, jak jesienna, deszczowa noc!

- mobilność słuchawek, że się nadają do wynoszeniach ich i słuchania muzyki na zewnątrz - NIE MA dla mnie ŻADNEGO znaczenia - używać ich będę WYŁĄCZNIE w domu!!!

- bezprzewodowość słuchawek - jest dla mnie zupełnie niepotrzebna - mogą one mieć (a nawet POWINNY) kabel, który w zupełności mi NIE przeszkadza

- mikrofon - NIE potrzebuję!!!

- regulacja głośności w słuchawkach (na kablu, czy jakkolwiek tam) - NIE potrzebuję!!!

- wygoda noszenia - DRUGOPLANOWA cecha - jeśli będą bardzo wygodne, będzie to ich dodatkowy bonus, ale nie za to chcę płacić

- tłumienie dźwięków z zewnątrz ("otwarte"/"zamknięte") - wskazane, lecz NIE kluczowe.

Krótko mówiąc, poszukuję jedynie MAKSYMALNIE DOBREGO DŹWIĘKU (!!!!!!!!!!) w tych uspośledzonych warunkach jakie stwarza odsłuch plików mp3 odtwarzanych na przeciętnej klasie laptopie. Dlatego też niektóre sugestie dotyczące słuchawek do tej pory zaproponowane w tym wątku nie dokońca będą odpowiadały powyższym parametrom, choć na pewno dla innych okoliczności odsłuchowych będą bardzo interesujące.

W tym momencie z powodu przebywania poza domem nie mogę stwierdzić jaką zintegrowaną kartę dźwiękową posiada mój laptop (nie mam go przy sobie), ale jak wrócę do domu sprawdzę i napiszę z prośbą o waszą opinię.

Upewnię się także, aby ustawić (jeśli jeszcze nie jest to zrobione, oraz jeśli w ogóle będzie to możliwe) jej parametry na "słuchawki". choć również ciekawi mnie, jaki to może mieć w praktyce wpływ na jakość dźwięku w słuchawkach.

Użycie zewnętrznej karty dźwiękowej wspomnianej już tu powyżej, choć zakładam, że bardzo wskazane dla polepszenia jakości dźwięku w słuchawkach, będzie w moim przypadku prawdopodobnie z innych powodów utrudnione, ale o tym wspomnę później, jak wrócę za chwilę do domu i uzyskam dostęp do hardware'u, jaki tam używam.

Zatem, zakładając, że moja karta dźwiękowa w laptopie jest przyzwoita, jak na tego typu "urządzenia", pozostaje jedynie kwestia SAMYCH słuchawek i, oprócz zasugerowanych mi już na początku "Sennheiser HD 201", których zakup już poważnie rozważam, zakładając, że poradzą sobie nawet, gdybym nie uciekł się do zainstalowania tej dodatkowej karty dźwiękowej, w dalszym ciągu proszę i oczekuję na wasze opinie i alternatywne propozyje poparte waszymi komentarzami i uwagami, uwzględniające jednak moje wyszczególnione powyżej parametry i oczekiwania. Za wszystkie do tej pory wyrażone opinie i sugestie jestem już bardzo wdzięczny.

Co do wygody, to zgadzam się, jest ona też ważna, ale jakbym miał super brzmiące słuchawice w bardzo atrakcyjnej cenie, a miałyby być one nieco mniej wygodne - wszedłbym w ten układ.

Jeśli chodzi o moją "integrę", to jest to wg "menadżera urządzeń" Realtek High Definition Audio. Co to znaczy? Czy to dostateczna karta dźwiękowa, żeby dobrze słuchać na niej pliki mp3 przy użyciu porządnych słuchawek, czy jednak zewnętrzny wzmacniacz słuchawkowy, np. zaproponowany tu już powyżej HiFiMAN HM-101 będzie niezbędny, żeby dźwięk był przyzwoity i mimo wszystko sprawi on wyrażną różnicę w jego jakości? Jestem bowiem gotowy bez zmrużenia oka wyłożyć tych 199 Pln i nie zrazi mnie absolutnie dodtakowa ilość kabli i pudełeczek zalegaljących w okolicach mojego laptopa, jeśli spowodują one wyraźną poprawę wrażeń odłuchowych.

Gdzie się zmienia tryb karty dźwiękowej na "headphones", jak to zostało zasugerowane wcześniej, że jest to wskazane do dobrego odsłuchu w słuchawkach, bo spędziłem spory kawałek czasu skacząc po różnych nastawach w mikserze i nigdzie tego nie znalazłem?

Jak w kontekście do AKG Y50, Superlux HD 668B i Superlux HD681 evo mk2 mają się słuchawki Denon AH-D1100? Czy do moich zastosowań nadawałyby się?

Napiszę, ale nie szybko. Sprzęt jest w Polsce, a ja za granicą i nie wiem, kiedy go dostanę.

Kupiłem w "audiomagic.pl". Pan Jerzy z tego sklepu poświęcił niemało czasu i wykazał dużo cierpliwości wobec mojej osoby oraz przetestował dla mnie oba przetworniki (FiiO E10k Olympus 2" oraz "HiFiMan HM-101"). Gdzieś indziej dowiedziałem się, że ów HM-101, choć nie do pobicia w kwestii stosunku jakość do ceny, jednak nie ma tzw. "separacji galwanicznej" (cokolwiek to znaczy) i niekiedy może pojawiać się zjawisko "brumienia". (Tak na marginesie nie udało mi się dowiedzieć, czy Olympus 2 ją posiada, czy nie.) Jest na to brumienie ponoć jakiś sposób poprzez manipulowanie w nastawach komputera, czy coś takiego. Pan Jerzy podczas testów stwierdził, że rzeczywiście w HM-101 to zjawisko występowało, a w Olympus'ie nie. W każdym razie nie aż tak drastyczna różnica w cenie, możliwość mechanicznej regulacji głośności oraz bardziej rozbudowany interfejs (mój zestaw głośników 2 + 1 "Edifier'a" na przykład, podobnie, jak FiiO E10k Olympus 2, ma wyjście coaxial) przeważyły szalę.

Dodatkowo, a nie bez mojego zdziwienia, po przeprowadzonych testach bezdyskusyjnie polecił Superlux HD 681 zamiast Evo mkII. (Co do wersji Evo mkII przy okazji uświadomił mnie, że to nie jest nowsza edycja tych Superlux'ów HD 681, lecz że jest to po prostu inny model) . Zaufałem jego opinii, bo doświadczenia nie mam, a możliwości przetestowania tu gdzie przebywam, również.

W każdym razie niniejszym przy okazji pragnę podziękować Wszystkim, którzy wypowiedzieli się w tym wątku wzbogacając moją wiedzę w dziedzinie jakości dźwięku i tym samym przyczynili się do podjęcia przeze mnie takiej a nie innej decyzji, która wierzę, że okaże się właściwą. Pozdrawiam

Szczerze polecam słuchawki Creative Aurvana Live !(179zł). W tej cenie to rewelacja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szczerze polecam słuchawki Creative Aurvana Live !(179zł). W tej cenie to rewelacja.

Szkoda, że dopiero dzisiaj... :-(

A jakie są opinie innych o tych słuchawicach?

Test dzięki któremu je (CAL!) kiedyś kupiłem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdybym teraz miał wybierać, to nie wiem, czy bym się na te nie zdecydował. Ale decyzja została podjęta. Dobrze jednak mieć w zanadrzu jakąś alternatywę. ;-)

• 2 tygodnie później...

Witam, zastanawiam się nad tymi Creative Labs Aurvana Live. Z tego co wyczytałem to mają dość krótki kabel, czy wymiana przewodu jest kłopotliwa? Na jaki kable najlepiej wymienić? Bo chyba stosowanie przedłużki nie ma sensu.

• 1 miesiąc później...

Witajcie ! Z wielką ciekawością przeczytałem wpisy. Chciałbym dorzucić swoje 3 grosze :) Ze swojej strony polecam dobrać słuchawki adekwatnie do słuchanej muzyki. Jeśli słuchasz muzyki klasycznej- bierz słuchawki o płaskiej charakterystyce, jeśli D&B lub Hip-Hopu, zapewne oczekuje się lekko podbitego dolnego zakresu i trochę syczącej górki. Oczywiście to co piszą producenci (parametry)- ni jak ma się do rzeczywistości, bo słuchawki słuchawkom nie równe (nawet przy tych samych "cyferkach"), aczkolwiek charakterystykę przenoszenia powinni udostępniać i można spojrzeć co w trawie piszczy.

Oczywiście kwestie karty (zintegrowana czy usb) oraz formatu plików mają również spore znaczenie, ale nie tak duże w tym przypadku. Ciężko usłyszeć drobniutkie detale w skompresowanym pliku mp3.

Superlux'a hd-330 również mogę polecić- stosunek cena jakość jest bardzo przyzwoity !

Pozdrawiam i pisz jakie wrażenia z słuchania na zakupionym sprzęcie !

Ze swojej strony polecam dobrać słuchawki adekwatnie do słuchanej muzyki. Jeśli słuchasz muzyki klasycznej- bierz słuchawki o płaskiej charakterystyce, jeśli D&B lub Hip-Hopu, zapewne oczekuje się lekko podbitego dolnego zakresu i trochę syczącej górki.

Pierdoły. Jak lubi ciepłe i łagodne brzmienie to nie spodobają mu się jasne, suche, analityczne słuchawki bez względu na gatunek (rozmawiamy oczywiście o słuchawkach reprezentujących dźwięk na równym poziomie jednak w inny sposób). A jak nie ma zdefiniowanego ulubionego brzmienia to dopiero zobaczy co lubi

Ciężko usłyszeć drobniutkie detale w skompresowanym pliku mp3

Kolejne pierdoły. 320kbps jest zdecydowanie dobry, często nie do odróżnienia od FLAC (oczywiście zależy to od sprzętu oraz w dużej mierze od poziomu masteringu danego utworu)

Gdybym teraz miał wybierać, to nie wiem, czy bym się na te nie zdecydował. Ale decyzja została podjęta. Dobrze jednak mieć w zanadrzu jakąś alternatywę. ;-)

I bardzo dobrze, że wziąłeś te Superluxy. CAL są wykonane wprost tragicznie, a ich rzekoma jakość brzmienia sprzętu za dużo większe pieniądze to czysta bajka i kłamstwo.

Witam, zastanawiam się nad tymi Creative Labs Aurvana Live. Z tego co wyczytałem to mają dość krótki kabel, czy wymiana przewodu jest kłopotliwa? Na jaki kable najlepiej wymienić? Bo chyba stosowanie przedłużki nie ma sensu.

Krótki i cienki jak nitka, dołożysz kasę za wymianę przewodu i będzie Cię stać na dużo lepszy sprzęt

Miałem CAL i polecam jako pierwsze słuchawki. Jedną wadą jest pękanie pająka przy słuchawce. Są nawet wygodne jak się ma małe uszy. Dobrze tłumią i grzeją uszy!!!! Do gier i słuchania muzyki super. Miałem też AKG 550 te są dopiero wygodne i grzeją uszy!!!

Krótki i cienki jak nitka, dołożysz kasę za wymianę przewodu i będzie Cię stać na dużo lepszy sprzęt

To może Kolega coś doradzi? Brzmienie w żadnym wypadku jasne ani suche.

W tej cenie masz kilka opcji:

- HD681 Evo - granie mocno basowe, ciepłe i ciemne, po zdjęciu gąbki sprzed przetwornika zyskują na detalach, przestrzeni i ogólnie ożywają

- Takstar HD2000 - takie troszkę ulepszone CAL, podobno jakość wykonania nawet lepsza ale osobiście nie testowałęm

- Shure SRH240 - słuchaweczki z którymi byłem rok, w oryginale raczej średnio-małą ilość basu, przepiękna średnica, żywa i muzykalna, wysokie tony łagodne ale nie pozbawione detali. Po bas modzie stają się jak dla mnie świetnym sprzętem, dodaje to dociążenia średnicy i ogólnie mocy brzmieniu, bardzo polecam ale z bas modem

- HD669 - dobry bas szczególnie ten niższy, średnica jest równa i nie skłania się w żadną stronę, wysokie trochę podbite, grają przestrzennie, całkiem jasno, brzmienie dociążone

To tak mocno w skrócie. Podałem wybór w budżecie 100-200zł, jak trzeba to coś lepszego się znajdzie. Najlepiej to pisz GG

Zgadza się , 320kb jest zdecydowanie dobry- czasem nie słychać nawet różnicy między wav'em czy jak wspomniałeś FLAC, ale nie wszystkie mp3ki w intenecie to 320 :) podejrzewam że w swojej "fonotece mp3" ma się pliki o różnej rozdzielczości -to co się ściągnie, znajdzie, bo nie każdy konwertuje sobie z płyty CD 'własnoręcznie' - dlatego znajdą się pewnie 128,256, pośrednie,(całkiem już dobre)192 czy wspomniane 320.

W tej cenie masz kilka opcji:

- HD681 Evo - granie mocno basowe, ciepłe i ciemne, po zdjęciu gąbki sprzed przetwornika zyskują na detalach, przestrzeni i ogólnie ożywają

- Takstar HD2000 - takie troszkę ulepszone CAL, podobno jakość wykonania nawet lepsza ale osobiście nie testowałęm

- Shure SRH240 - słuchaweczki z którymi byłem rok, w oryginale raczej średnio-małą ilość basu, przepiękna średnica, żywa i muzykalna, wysokie tony łagodne ale nie pozbawione detali. Po bas modzie stają się jak dla mnie świetnym sprzętem, dodaje to dociążenia średnicy i ogólnie mocy brzmieniu, bardzo polecam ale z bas modem

- HD669 - dobry bas szczególnie ten niższy, średnica jest równa i nie skłania się w żadną stronę, wysokie trochę podbite, grają przestrzennie, całkiem jasno, brzmienie dociążone

To tak mocno w skrócie. Podałem wybór w budżecie 100-200zł, jak trzeba to coś lepszego się znajdzie. Najlepiej to pisz GG

Dziękuję Kolego. Poczytam opinie. Czy ktoś jeszcze ma jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.