Jump to content
IGNORED

Jaki wzmacniacz pod kolumny Audio Physic Tempo?

Smoothy

Recommended Posts

Witam Forumowiczów i Wszystkiego Naj z Okazji Nowego Roku!

to mój pierwszy post - być może ktoś pomoże - czytanie ofert w necie z pewnością nie zatąpi Waszego doświadczenia ;-)

Chcę skompletować zestaw stereo, który ma dobrze współpracować z kolumnami Audio Physic Tempo (stary model - bez głośnika z boku, 4 omy, 20-180W)

Poszukuję wzmacniacza stereo + odtwarzacz sieciowy DAC (zależy mi na podpinaniu różnych źródeł) + do tego kable (słucham różnorodnej muzyki z przewagą rocka, czasami smooth jazz a na imprezie to i disco poleci ;-)

Budżet to 5 do max. 6 tys zł

Pokój ok 40m2

Sprzęt nie musi być nowy jeśli można trafić okazję pt. lepsza półka za mniejszą kasę.

Pozdrawiam

Tomek

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

jeśli lubisz otwarty, dynamiczny dźwięk, to zdecydowanie namawiam na wzmacniacz Hegel H80, który poza bardzo dobrymi walorami brzmieniowymi, ma wbudowany dobry przetwornik ze wszystkimi rodzajami wejść.

Drugą opcją jest hybryda lampowa Vincent SV-227, w tym jednak przypadku nie mamy przetwornika, natomiast w zamian lepsze wypełnienie w środku pasma i lepszą spójność, plastyczność.

Bardzo dobrym wyborem będzie także integra Roksan Kandy K3, do której dołoźymy dobry przetwornik (moźe coś z oferty Audio-gd).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań służę pomocą. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 months later...

Jeszcze jedna rzecz. Czy Tempo VI było w okleinie klonowej lub bukowej? Sklepy informują mnie, że mają tylko dąb lub wiśnię, a inne jasne drewna nie były i nie są dostępne.

Mam możliwość nabycia klonowych Scorpio I. Czy nie będą za duże do pokoju 20m2, dość skromnie umeblowanego. Lubię duży, masywny i głęboki bas, mogę przytkać bass refleksy, mam możliwość odstawienia od. 1m od bocznej i tylnej ściany, ale czy nie będą dudnić? Wzmak Lyngdorf SDAI-2175, CD-1 Lyngdorf, kable głośnikowe Nordost Gold, łączówka Wireworld Eclipse XLR. Klasyka, jazz, rock. Bardzo proszę o opinię

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.