Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe kolumny podstawkowe w przedziale 4000-6500zł

Turki85

Rekomendowane odpowiedzi

nie chce mi się z tobą rozmawiać.

i nie zamierzam niczego ci udowadniać.

Zadałem proste pytanie .

Tak czy nie ?

... I wszytko w tym temacie .

Do poziomu pozostałych dwóch zniżać się nie będę .

PS. Panowie, po co drzeć koty. Takie forum wg mnie służy do pomocy a nie do obrzucania się błotem!!!

Tak kiedyś było .

Triode wypowiada się o tych NADach nie mając żadnego z nich w rękach i wymiguje się głupimi wpisami .

Kolejnego boli że go za tego typu wpisy jak tu moderacja z wątków wywala .

Następny - boli że go zbanowałem za " zasługi " wątku o Qedach .

Oczywiście ani tego Qeda ani takiego NADa nie miał

Standard w ich wykonaniu .

Oczywiście ci dwaj też nie mają pojęcia ani jak to gra ani nawet o co w tym chodzi .

Chodzi tylko o to żeby się do kogoś dopierniczyć .

Taka forumowa moda ...

Tyle z mojej strony bo i tak nie odpuszczą .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Następny - boli że go zbanowałem za " zasługi " wątku o Qedach .

Za nic mnie tam zbanowałeś , a w tym temacie twoje uczestnictwo wystarczyło by narobić zadymy .

a w tym temacie twoje uczestnictwo wystarczyło by narobić zadymy

Cofnij się stronę i przeczytaj swój wpis - 28 .

To zaledwie godzina - już zapomniałeś ?

Przeczytaj jeszcze raz , od początku kto szukał " zadymy " i co sam napisałeś ...

Haha dobre , zapomniałeś jeszcze dodać kable Qed Ruby .

Dziwi mnie zabieranie głosu przez userów w tym temacie , ktoś zna dżwięk takiego grzebańca ? po co dziobać w klawiaturę .

Autor tematu niech zapyta o kolumny megakonstruktore / przerabiacza , aaaa jeszcze jedno / przy odsprzedaży tego super wzmacniacza nie zapomni napisać że jest okaleczony. :)

rydzu ! ja cię jednak lubię :) ..... coraz bardziej :D

Nie myśl - słuchaj.

Ja jestem autorem tematu! Masz jakieś konkretne pytanie, to zadaj je jeszcze raz! Postaram się odpowiedzieć...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Cofnij się stronę i przeczytaj swój wpis - 28 .

To ty się cofnij do własnego postu nr 23 .

EOT !

Ja ciebie też. :)

Turki85

Jak widzisz , to jest " to " forum.

Jest tu więcej takich .

Kiedyś było zupełnie inaczej .

Na PW pomogę Ci całość skompletować .

Jako założyciel tematu możesz banować kogo chcesz .

To ty się cofnij do własnego postu nr 23 .

Przestań się ośmieszać .

Za przyzwoitkę robisz ?

Jak już się cofnąłeś to przeczytaj czego dotyczy ten wpis na który i tak odpowiedź nie padła .

I nie tłumaczy to tego co później napisałeś ...

Zresztą i tak tego nie zrozumiesz ...

Muda44, nie zamierzam nikogo banować bo każdy ma swoje zdanie. Ale NIKT nie udzielił odpowiedzi odpowiedzi czy ktoś miał NAD C320BEE po modzie przez Pana Marcina???!!! Tak samo jak nikt nie chce go posłuchać po modzie! więc będę jedyny... Smutne! Ja osobiście szukam czegoś co gra w miarę przyzwoicie za rozsądne pieniądze a nie za 20 koła bo zwyczajnie nie stać mnie na to.

A może ktoś napisze jeszcze o QED RUBY ANNIVERSARY EVOLUTION, nie że coś o nich słyszał tylko je miał u siebie w systemie na dłużej? Są chętni?

Już teraz wiesz dlaczego ci co taki wzmacniacz mają nie udzielają się w tego typu wątkach .

Jak sam widzisz chodzi tylko żeby komuś dopiec . Znam ich wszystkich wystarczająco długo i wiem na co ich stać .

Faktem też jest że przez nich nie chce się angażować na tym forum.

Miałem napisać 3 kolejne wątki w zakładce DIY o modyfikacjach SM6 , PD50 i Kefów serii R ale tego nie zrobię .

Nie warto . A tym co będzie warto pomogę na PW .

Pozdrawiam.

Przerobilem rozne piece w przedziale 1000-1500zł i napisze tylko tyle ze do takich monitorow (4000-6000zł) taki NAD to nie porozumienie, nawet jak by byl po tuningu od samego pana Boga. Wiemy ze bedziesz teraz udowadnial ze to odbrze ulokowane pieniadze, ale dla mnie to krecenie sie w kolko. Chyba ze to lubisz, tez sie czasem kręce, ale z autopsji wiem ze jak chcesz pograc porzadnie to zostaw te zabawki, poszukaj integry uzywanej za okolo 2-2,5 tys i oddasz tego NADa odrazu na skup. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz jak chciazby slabiutkie zasilanie i mozesz se tuningowac co tylko chcesz to twoj wybor.

Po drugie jak narazie nikt z posiadaczy sensownie nie odniosl sie do tego modyfikowanego NADa. PODOBNO same pochwały! Tylko cos nie widać, po drugie jak sie nie ma porownaia z czym innym to sobie mozna pisac co sie zywnie podoba.

.

?👈

• 2 tygodnie później...

Ja mając taki wybór i zakładany budżet poszedłbym w Canto Grand od 16Hz sprzedał wzmak i dołożył resztę budżetu do wzmacniacza, bo kupując droższe kolumny np RLS Nereida i tak nieunikniona będzie wymiana wzmacniacza żeby wydobyć ich potencjał (czyli dodatkowa kasa znowu i to najlepiej z min 3k zł).

Ja miałem takiego NADa po modzie od Kolegi Muda i powiem tak, ta przeróbka to żadna ściema ten wzmacniacz po wywaleniu tych pre i ominięciu "zbędnych elementów" wreszcie zaczyna grać na górze pasma i imponuje przestrzenią, wyraźnie słychać drugi plan i całą tą akustykę nagrań. Pamiętam płytę Michała Lorenca "Bandyta" odpaloną na takim NADzie, dźwięk dosłownie wyłaził z kolumn...Nie twierdzę, że taki NAD to jakiś ideał czy coś... przykładowo taki Grundig A-9000 czy w ogóle Accuphase E-206 daje mimo wszystko nieco większy bardziej namacalny dźwięk, ale trudno się dziwić w C320BEE samo trafo i zasilanie jest raczej skromnych rozmiarów. Mimo to jeśli ktoś akurat ma takiego NADa w domu i nie ma tych 2-3tyś na używanego pieca to warto spróbować.

Kolego zeta-j,masz jakąś ciekawą propozycję monitorów do modyfikowanego NADa?

Ja miałem takiego NADa po modzie od Kolegi Muda i powiem tak, ta przeróbka to żadna ściema ten wzmacniacz po wywaleniu tych pre i ominięciu "zbędnych elementów" wreszcie zaczyna grać na górze pasma i imponuje przestrzenią, wyraźnie słychać drugi plan i całą tą akustykę nagrań. Pamiętam płytę Michała Lorenca "Bandyta" odpaloną na takim NADzie, dźwięk dosłownie wyłaził z kolumn...Nie twierdzę, że taki NAD to jakiś ideał czy coś... przykładowo taki Grundig A-9000 czy w ogóle Accuphase E-206 daje mimo wszystko nieco większy bardziej namacalny dźwięk, ale trudno się dziwić w C320BEE samo trafo i zasilanie jest raczej skromnych rozmiarów. Mimo to jeśli ktoś akurat ma takiego NADa w domu i nie ma tych 2-3tyś na używanego pieca to warto spróbować.

Kolego zeta-j, masz jakąś propozycję monitorów do takiego NADa?

Nikt nie napsial ze ta przerobka nic nie daje. Moze rzeczywiscie gra lepiej, nikt tego nie neguje, ale taki wzmacniacz do monitorkow w granicach 5 tys zł to nieporozumienie. I taka jest prawda. Autor tego nie rozumie, bo zostal skutecznie zbałamucony na PW :) , a pan muda zeby mial w sobie choc troche obiektywizmu to by napisal wprost "jak chcesz moge ci przerobic tego NADa, ale na twoim miejscu szukal bym lepszej integry do takich pak" (choć wątpie, by to autor wątku zaczepil mude w tej sprawie, a nie na odwrot). Ale lepiej wciskac ciemnote i zlapac kolejnego klienta na tjuning. A gosc bedzie dalej zyl w przekonaniu ze to super wybór. Eh.

?👈

rafal735r

Być może masz racje...bo jeśli założyciela tematu stać na kolumny za ponad 6tyś to może rzeczywiście niech da sobie spokój z tym NADem. Jednak ja muszę zaznaczyć jedno nowe monitory od 3 do 5tyś to nadal sfera budżetowa dlatego ja osobiście zmieniłbym proporcje na następujące, przeznaczyłbym 4tyś na używane kolumny i pozostałe 2,5tyś na wzmacniacz oczywiście też używany, tak bym to mniej więcej widział...Problemem może być jednak dorwanie dobrych i z małym przebiegiem, średniej klasy monitorów na rynku wtórnym bowiem w przedziale 4-5tyś jest tego zazwyczaj bardzo mało...

Teraz doczytałem, że pomieszczenie ma 20m2 chyba lepiej podłogówki wstawić, wybór w przypadku używanych też większy od monitorów.

Tak czytam forum i wiele tematów pokrewnych gdzie można przeczytać, że wzmacniacz nie gra tylko kolumny a tu rady, że jak założyciel tematu zakupił dobre kolumny to ma nagle wywalić wzmacniacz bo on gra.

Zgadza się, wzmacniacz nie gra tylko wzmacnia sygnał ze źródła i podaje kolumnom żeby one zagrały ale to jak i co wzmocni odbija się na tym jak zagrają kolumny ;-)

Przerobilem rozne piece w przedziale 1000-1500zł i napisze tylko tyle ze do takich monitorow (4000-6000zł) taki NAD to nie porozumienie

Miałeś takiego ?

Pewnych rzeczy nie przeskoczysz jak chciazby slabiutkie zasilanie

Zasilanie ma nie gorsze od wielu wzmacniaczy za dużo większą kasę . A co powiesz o takim Lebenie o mocy 12W i poborze 65W ?

Przecież on nie powinien wydawać z siebie dźwięku , a jednak ...

Po drugie jak narazie nikt z posiadaczy sensownie nie odniosl sie do tego modyfikowanego NADa.

Odniósł nie raz i od lat - wystarczy poszukać .

Nikt nie napsial ze ta przerobka nic nie daje. Moze rzeczywiscie gra lepiej, nikt tego nie neguje, ale taki wzmacniacz do monitorkow w granicach 5 tys zł to nieporozumienie. I taka jest prawda. Autor tego nie rozumie, bo zostal skutecznie zbałamucony na PW :) , a pan muda zeby mial w sobie choc troche obiektywizmu to by napisal wprost "jak chcesz moge ci przerobic tego NADa, ale na twoim miejscu szukal bym lepszej integry do takich pak" (choć wątpie, by to autor wątku zaczepil mude w tej sprawie, a nie na odwrot). Ale lepiej wciskac ciemnote i zlapac kolejnego klienta na tjuning. A gosc bedzie dalej zyl w przekonaniu ze to super wybór. Eh.

1. Taki wzmacniacz grał z dużo droższymi kolumnami i był porównywany ze znacznie droższymi wzmacniaczami a modyfikacje były robione pod te dużo droższe wzmacniacze .

2. Prawda jest taka że ani takiego ani droższego wzmacniacza nie miałeś żeby się o czymś takim wypowiadać .

3. Kolega Turki85 sam do mnie napisał - zapytaj

4. Gdyby mnie bida przycisnęła to bym sobie zrobił taki wzmacniacz a jak największą kasę wpakował w kolumny i źródło .

Gra cały zestaw a taki wzmak w odpowiednio dobranym systemie gra tak że można go zostawić na dobre .

Coś jeszcze ?

Punkt 4 nie jest spełniony .

Denon jest też ładniejszy , lepiej gra i kosztuje 8x tyle .

Stać mnie na niego , ale nie wszystkich stać na taki zakup i nie wszyscy chcą tyle na audio wydać .

Trudne ?

Fantazjujesz .

Za dużo filmów oglądasz .

Zresztą nic mądrzejszego się po tobie nie spodziewałem .

A co to ma za znaczenie czy kogos stac na to czy na tamto? Znow zaczynasz odwracac kota ogonem jak w klubie denona? Jest sporo uzywek w cenie 2-2.5 ktore rozjada tego denka, o Nadzie nie wspomne i mozesz sobie skamlec jak pies i tak tego nie zmienisz.

?👈

Jest sporo uzywek w cenie 2-2.5 ktore rozjada tego denka,

Podaj kilka przykładów.

I nie jest to ironia-wiem że ty w używanych gustujesz,(bo jest po prostu taniej)z drugiej ręki,więc mogłeś mieć tego sporo i masz doświadczenie.

Z ciekawości bym poczytał, o nich.

Jak nie chcesz tu-to na PW.

Nie sluchalem pma-2020, mam wersje starsza 2000r. Mozna to kupic za cwierc ceny 2020ae. Nie wiem czy gra lepiej, czy gorzej, ale to ta sama klasa sprzetu. Dzisiejsze uzywki w cenach ok 2.5tys jeszcze niedawno w sklepach staly po 10 patykow i wiecej. Chyba nie wierzysz w to ze wszystkie sa gorsze od tego denka :-) sek w tym ze trzeba niestety czasu i checi zeby cos wylowic. Ale mozna i dorabiac ideologie ze nowy denek to pogromca wszystkiego i jest nowy i dlatego rozgramia :-)

Jezeli ktos mial w domu troche gratow to wie ze w audio moze zdarzyc sie wszystko dlatego teksty typu "nowy do 5tys nie ma startu" i tego typu pierdoly to zwykla manipulacja ludzí, ktorzy dopiero zaczynaja sie w to wdrazac. Zeby wydawac takie osady trzeba albo wszystko na swiecie uslyszec we wszystkich konfiguracjach, albo byc zwyklym idiota, albo co najprawdopodobniejsze szukac jakiego osla zeby wcisnac mu kit i czerpac z tego korzysci.

?👈

Dzisiejsze uzywki w cenach ok 2.5tys jeszcze niedawno w sklepach staly po 10 patykow i wiecej.

No właśnie mnie przeraża to "niedawno" dla mnie coś z drugiej ręki,to coś nie więcej jak 2-4 lata.

A towar 10-15 letni mnie nie kręci-bo nie wiadomo ile by to jeszcze pograło.

MF a300 kosztował nie całe 7 koła,a teraz w granicach 2800-3400,i chętnie bym tę wydajność kupił-ale po pierwsze to już ma ponad 10 lat,a po drugie jest tylko srebrny.

Wiesz to juz kwestia kto czego sie boi :-) ja twa granice przesuwam wiele dalej. Nie boje sie starszych gratow. Zalezy kto ma jakie priorytety. Niektorzy wola nowe, nic mi do tego, ale dorabiac do tego smieszna ideologie chyba po to zeby nie stracic potem za duzo na odsprzedazy to blazenada. Moje 2000r ma z 15lat, kupilem z pewnych rak i chula az milo.

?👈

Panowie, co by nie było NAD u mnie zostaje. Gra tak jak lubię, mam go od nowości i nie będę wydawał kolejnych 2-3 tysięcy żeby usłyszeć mikroskopijną różnicę. Moc ma również odpowiednią - nie potrzebuję 100W lub więcej. W poniedziałek trafi do mnie jeszcze nowy interkonekt VDH the first ultimate mkII. Z tego co zauważyłem to na chwilę obecną wąskim gardłem są obecne Mission M34i i tyle.

PS. wątek jest o kolumnach a cały czas mam wrażenie jakby był o wzmacniaczach!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.