Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe za ok 600-900 zł

poomaranczowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam kolumn podłogowych do ok. 600 - 900 zł.

Obecnie moje audio wyglada tak Pioneer VSX-915 + Technics SL-PG 580A + Technics SL 1710 mk II (wkładka Shure M44G) + Art DJ PRE II + kolumny AEG.

Przeglądam portale z ogłoszeniami oraz czytam recenzje i dostaje już do głowy i prosze was o pomoc w doborze kolumn do słuchania głównie muzyki od soft rocku do trash metalu, a od czasu do czasu do przyjemnego posłuchania wszystkiego... Chciałbym aby wysokich tonów nie było za dużo i nie kuły one po uszach, środka było nie za dużo, a bas nie był rozlazły i dudniący tylko sprężysty...

Moje pomieszczenie do słuchania to 20 m2...

Zastanawiałem się nad Polarisami 300 ale po odsłuchu okazało się, że okropnie dudnią i dla mojego ucha sa nie do przyjęcia.

Inne kolumny nad którymi się zastanawiam to Infinity referenc 61 mk. II, Dali 104 i 107, Taga Harmony TAV-606v3.

Oczywiście jeżeli moje typy są nietrafne to proszę was nakierujcie mnie na dobre tory...

szukaj 104

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W okolicy niestety nie ma żadnych ofert z modelem 104, a nie lubię kupować przysłowiowego kota w worku...

Domel powiedz mi jaka jest róznica miedzy modelem 104 a 107 pod wzgledem odsłuchowym ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tego Pioneera poszukaj również duńskich Avance Omega 503 lub coś z Avance Dana. Zgrają się niemiłosiernie dobrze; tekstylna kopułka. :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Do tego Pioneera poszukaj również duńskich Avance Omega 503 lub coś z Avance Dana. Zgrają się niemiłosiernie dobrze; tekstylna kopułka. :-)

A powiedz mi ile warto wydać na Omegi 503 ?

Jeszcze jedno dośc znaczące pytanie.

O impedancje Avance to 4 omowe kolumny a mój Pioneer ma wyjścia tylko 8 omowe...

Nie spalę sprzętu podłączając ich razem ?

Nie zwróciłem na to uwagi, ( myślałem, że ma przełącznik impedancji 4/8 om jak miała np. Yamaha) ,nie wiem jak nisko z impedancją mogą zejść te kolumny ( jutro poszukam), ale gdyby zchodziły w okolice 2 omów, to faktycznie mogłyby być zbyt dużym obciążaniem dla tego Pioneera.

Niestety nie pomogę, w prasie omawiając te modele -Avance Omaga 503, 505, nic na temat obciążeń nie napisano. (Hi Fi i muzyka 4/2000, 7-8/2002).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.