Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz przenośny MP3/FLAC + słuchawki dokanałowe. Max ~800zł.

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam czegoś co mógłbym śmiało nosić ze sobą na siłownię albo na dosłownie spacer po parku. Szukam czegoś dostępnego dla zwykłego Kowalskiego.

Jako odtwarzacz (celuję w pliki FLAC) wybrałem najprostszy model FiiO czyli FiiO X1. Cena 450zł jest dla mnie jeszcze do przełknięcia.

W domu do odsłuchów 'stacjonarnych' używam słuchawek Audio Technica ATH-T500 i ich dźwięk mi bardzo odpowiada. Dość szczegółowe, w miarę neutralne, z dobrym lecz nie przesadzonym basem, bez specjalnego podbicia i bez kujących wysokich tonów.

Szukam słuchawek dokanałowych w cenie do 300-350zł (allegro) co zapewnią mi podobne odczucia. Słucham głównie metalu, rocka, ogólnie cięższej muzyki, lubię 'mięso'. Dodam, że mam bardzo niestandardowe kanały w uszach i większość dokanałówek po prostu mi z uszu wypada więc najlepiej by były jakoś 'mocowane' sztywno za uchem przy okazji by zapobiegać wypadaniu.

Dokanałowe słuchawki zazwyczaj nie mają mocowania, można zastosować silikonowe zauszniki.

Ja takie coś mam i sobie bardzo chwalę.

Raz, że nie wypadają nawet jakbyś godzinę skakał na skakance, a dwa - w znacznym stopniu redukują efekt mikrofonowania. Właściwie to różnica jest tak duża przy niektórych modelach, że nie wyobrażam sobie noszenia dokanałówek bez tych zauszników.

No, ale najważniejsze - słuchawki. W tej cenie bezkonkurencyjne są Phonak Audeo PFE 012 z wymiennymi filtrami, które to naprawdę działają.

Długo szukałem dokanałówek, które będą się nadawać do sportów. Też kombinowałem z czymś, co będzie je trzymać na uszach. Wkurzało mnie wypadanie albo zbyt głębokie wchodzenie. Mikrofonowanie, uciekanie seala przy różnych ruchach itp. W końcu kupiłem sobie to, co proponuje grzegorzk, czyli koss porta pro i problemy się skończyły. Wiem, wyglądają dziwnie a ja w nich jeszcze dziwniej, ale co tam. Sprawdź sam, będziesz zdziwiony...

Ja mam też takie kanały w uszach że wszystkie doki wylatują, sprawę u mnie załatwiły pianki Comply.

Co do grajka i słuchawek to za 800zł czasami można już wyrwać używane Ibasso DX50 plus MEE M-DUO i Pianki Comply super połączenie tylko ze koszt już wzrasta do 1000zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.