Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana denon avr 1306 na 1509, warto?

WKD622

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Ciezkie pytanie Bo dotyczy dwóch najnizszych ampli denona jeden z obecnej serii drugi z wcześniejszej a wiec bardzo podobnych urzadzen. Avr1306 mialem w sumie to calkem fajny sprzęt w tej klasie choc mnie raziła plastikowatosc tego urzadzenia:) w środku natomiast wyglądał porządniej i pozytywnie zaskakiwał . Grał przyjemnie. Avr1509 tez jakos tam znam - ma go mój szwagier:) taki sam plastik fantastik jak wczesniejsza seria brzmienia nie jestem w stanie ocenić bo szwagier slucha z Pc i ma jakies chińskie głośniki podpięte ale nawet w takiej konfiguracji nie kaleczyło uszu. Oczywiście najlepiej postawić jeden obok drugiego i posłuchać u siebie, bo inaczej to wróżenie z fusów. Z drugiej strony 200zl to nie majątek i jesli nowsza seria wizualnie Ci bardziej pasuje albo ma jakąś funkcje z której będziesz korzystał, a brakowało jej we avr1306 to czemu nie. Pozdrawiam.

-----------------

A w kwestii wyższej serii 17xx. Czyli np starszy 1707 albo nowszy 1708, 1709? Będzie to większy progres? Cena różni się o dodatkowe 100-150 zł wiec może warto jeśli już uderzać to tam.

Może będzie bardziej przyszłościowy.

HTC One M8

• Moderatorzy

Takie pytanie to jeszcze większe wróżenie z fusów, bo wymienionych przez Ciebi modeli nigdy nie słyszałem ;-). Ogólnie AVRy plasują się tak: model podstawowy 5kanałów procesory, model wyższy 5 kanałów +np. sub i jakieś dodatkowe funkcje, kolejny model: aluminowy front panel i 7 kanałów + sub oraz dod. funkcje itd.

1709 to jedno oczko wyżej model - więc dużej różnicy nie będzie. Znacznie fajniej prezentuje się model 1909. Swoją drogą nie wiedziałem że te ampli są tak tanie teraz, np. tu avr1509 z ubitym rogiem i bez pilota za 250zł. Chyba wolałbym dać 250zł i mieć dwa amplitunery niż 200zł i mieć jeden ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-----------------

Dokładnie. AVR 1509 można wyrwać w spoko stanie za 500 zł. Kupiłem dvd denon 1740 które stylistycznie jest właśnie z tej samej serii co 1509, 1709. 1306 ma trochę inny odcień srebrnego przedniego panelu. Niby szczegół ale dlaczego by nie zmienić skoro to taka mala różnica cenowa a urządzenie jest nowsze i jest tam kilka opcji które mi się spodobały. ;)

HTC One M8

Ogólnie ja używam tego tylko w stereo. Nigdy jako kino domowe. Chyba wzmacniacza stereo i osobno tunera w tej klasie cenowej nie ma co szukać. W przyszłym roku planuje kupić nowe głośniki. Myślałem że nowszy amplituner to będzie też zawsze jakiś krok do przodu który razem się złoży z głośnikami ale z tego co widzę jest jak piszesz czyli one się nie będą różnic dużo parametrami względem mojego 1306. Zmiany są głównie wizualne i doszły jakieś nowe funkcje bardziej na miarę XXI w :).

HTC One M8

*Mówiąc przyszły rok mialem na myśli obecny. Zapomniałem ze juz 2015 :D

HTC One M8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.