Skocz do zawartości
IGNORED

Smartphone. Xperia Z2, czy coś innego.

maciek36

Rekomendowane odpowiedzi

Sieć EE dopiero planuje wprowadzenie VoLTE w tym roku (patrz: en.wikipedia.org/wiki/VoLTE). Na razie więc nie możesz rozmawiać po 4G. Na wyświetlaczu jest to stale pokazane, ale podczas rozmowy telefon przełącza się automatycznie na 3G, aby po jej zakończeniu wrócić do 4G.

O, to nawet nie wiedzialem. Dzieki za informacje.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nieśmiało obiło mi się o uszy, że LTE żre dużo więcej prądu, niż takie 3G. W moim abonamencie 60,99 zł czy ile tam jest (a po zniżkach płacę 40,99) mam gadane do wszystkich w ramach, to po kiego mi zatem VolTE?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gość

(Konto usunięte)

LTE żre dużo więcej prądu, niż takie 3G.

W moim BB Z10 przy wyborze typu sieci 3G+LTE baterii starcza na jeden dzień. Jeżeli wybieram tylko 3G bateria trzyma 2-3 dni. Może to kwestia oprogramowania a nie typu sieci?

Mi raz bateria trzymała 5 dni - nikt do mnie nie dzwoni ;-) A średnio jedzie 1-2 dni, ale bardzo często korzystam z danych mobilnych. Mam normalnie na 3G, ale bateria ma 3 lata.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Nieśmiało obiło mi się o uszy, że LTE żre dużo więcej prądu, niż takie 3G. W moim abonamencie 60,99 zł czy ile tam jest (a po zniżkach płacę 40,99) mam gadane do wszystkich w ramach, to po kiego mi zatem VolTE?

VoLTE zapewnia nieporównanie lepszą jakość dźwięku. Jak Cię to nie bawi - zawsze masz możliwość wyłączenia 4G. Rozładowanie? Jaki problem codziennie idąc spać podłączać do ładowania na noc?

Źle to napisałam. Wtedy nikt nie dzwonił ;-) Normalnie tak nie jest. Chyba... ;-)

Widać, że na forum nie siedzisz, jak nie widziałeś Keefa ;-)

Tak LTE pozera baterie szybciej niz 3G czy 2G.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Teraz niestety trzeba ladowac co dzien, za czasow Noki N8 czy N9 bylo to co 3 dni. Ciezkie czasy, a surowcow coraz mniej. ;)

Czy orientujecie się (najlepiej z autopsji) , który z obecnie produkowanych smartfonów ma najlepszy aparat fotograficzny , będę wdzięczny za Wasze propozycje/sugestie. .

P.S.

zamieszczam zdjęcia poglądowe , wykonane z mojego aktualnego telefonu , tj. Samsung Note 2 :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Piotr

A może takie coś:

Ukryta Zawartość

Oczywiście jeśli chodzi o baterię, bo innych walorów nie widzę, albo coś takiego aparat+telefon:

Ukryta Zawartość

Bateria to nie problem. Zawsze można kupić inne, lepsze, wymieniać, jakoś uciągnie, ale jak pomyślę o płytach, to wolę ładować codziennie ;-)

Czy orientujecie się (najlepiej z autopsji) , który z obecnie produkowanych smartfonów ma najlepszy aparat fotograficzny , będę wdzięczny za Wasze propozycje/sugestie. .

P.S.

zamieszczam zdjęcia poglądowe , wykonane z mojego aktualnego telefonu , tj. Samsung Note 2 :

Xperia Z3. Porównywałam ostatnio mojego Sony i mamy Samsunga, niby i tu, i tu 5, ale Sony robił lepsze zdjęcia.

W ogóle aparaty w komórkach u Sony są IMHO najlepsze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Xperia Z3. Porównywałam ostatnio mojego Sony i mamy Samsunga, niby i tu, i tu 5, ale Sony robił lepsze zdjęcia.

W ogóle aparaty w komórkach u Sony są IMHO najlepsze.

0

Czy masz jakieś zdjęcie wykonane aparatem Sony Z 3 , i jeśli tak , to czy mogłabyś je tu wrzucić ?

Głównie zależy mi na tym , aby w trybie nocnym wykonywał dość przyzwoite (technicznie dobre ) zdjęcia .

P.S.

Aby zamieścić powyższe zdjęcia , siłą rzeczy byłem zmuszony do ich skompresowania - na czym ucierpiała ich jakość .

Ukryta Zawartość

post-19955-0-45788100-1428355498_thumb.jpg

post-19955-0-21503900-1428355510_thumb.jpg

post-19955-0-12157200-1428355525_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Nie mam tego telefonu. Korzystałam z niego. Mogę uderzyć do koleżanki, aby wrzuciła, ale mam z nią raczej kiepski kontakt - dwie osoby skazane na siebie w jednej klasie ;-) Ale mam inną, z Sony Z ileś tam. Spróbuję Ci coś wysłać.

P.S. Zawsze możesz wrzucać foty do chmury i dawać do niej link, jak zależy Ci na jakości, ale w tym przypadku nie warto.

Żaden problem. Zapytać i wysłać to nie jest najmniejszy kłopot. Jak dostanę to Ci wyślę. Pytanie czy dostanę ;-)

Z3 to takze Z2. Poza szerszym obiektywem w Z3, reszta identyczna. Powiedzial bym nawet ze Z2 robi przyjemniejsze zdjecia. Sony ma najwieksza fizyczna wielkosc matrycy i optyke na Androidzie. To oczywiscie z swiata Androida.

Gdyz generalnie najlepsze zdjecia w swiecie smartphone'ow robi Nokia 1020 lub Nokia PureView, nie wspominajac o N8. Maja jeszcze wieksza fizyczna wielkosc matrycy, jeszcze lepsza optyke, xenon zamiast diody doswietlajacej oraz zoom ktory dziala ja zasadzie optycznego do 2-3x. Tylko ze tu jedynie w gre wchodzi tryb manualny. Na automacie nie da sie wykorzystac ich na 100% mozliwosci. Sony z kolei tryb automatyczny ma bardzo dobrze dopieszczony, wystarczy tylko wyl. Flash i mozna pstrykac.

Ta sama optyka, ten sam procesor, matryca, tylko inny rozmiar obiektywu, czyli masz wiekszy kadr - choc jest on bardziej oddalony. Sa tez delikatne roznice w oprogrowaniu, przez co Z2 robi zdjecia w cieplejszej tonacji, Z3 ma ja bardziej chlodna.

Wazne jest korzystanie z niego, plus to jak uzytkujesz swoj telefon - glownie polaczenia, synchronizacja z kontami i YT i internet. Jednak Sony ma niezla baterie. 2 dni czy 3 za w zasiegu reki.

• 6 miesięcy później...

Dzis wysyp recek BlackBerry Priv. Niemal kazda podkresla ze to najlepszy smartphone na Andka, i jeden z najlepszych jaki ukazal sie tego roku. Trzeba go pomacac, gdyz a) jest dosc spory b) widze wciaz braki wzgledem BB10OS. Z kolei Passport tanieje, i hmmm..

Ponizej co lepsze:

• 1 rok później...

Mam pytanie do posiadaczy Iphone 5 lub 6 - Gdzie kupić w miarę pewny akumulator ? Nie musi być oryginalny, ale żeby chociarz z rok pochodziła to będę Happy. Na rynku jest tyle szajsuże głowa Boli, w serwisach też wciskają chłam albo uzywki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.