Jump to content
IGNORED

kable głośnikowe

nowy2004

Recommended Posts

Witam forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem zest. denon (dvd 700 + amp. 2105) oraz głośników Wharfedale 9. 5 (przody). Przy zakupie sprzętu sprzedawca "dołożył" mi kabelki DLS (praktycznie za darmo), niestety nie pamiętam nr serii. W sumie całość gra b. dobrze, ale mam małe wątpliwości co do basu, który przy rytmicznej muzyce (np. chemical brothers) się trochę rozłazi i słuchać średnio przyjemne buczenie. Soprany brzmią świetnie, środek też ok, więc ogólnie jestem zadowolony, jednak jakby ktoś z Was miał jakieś sugestie jak można poprawić ten efekt byłbym wdzięczny. Chodzi mi oczywiście o wymianę okablowania. Mam dość ograniczone możliwości związane z odsłuchem kabelków, więc przed wizytą w sklepie chciałbym dysponować jakimiś typami. Pozdrowienia....

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zobacz w dziale opinie, po lewej pokaze sie lista sprzetu, kliknij na "Kable glosnikowe" a potem czytaj, czytaj czytaj....

Niekoniecznie kable beda panaceum na Twoj problem - zobacz:

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

kabelkami mozna zmienic brzmienie bez przesady,basu znów to one tak nie dodadza bardzo ani tez nie ujma,jedynie lekko zmienia,co innego w interconektach.A najlepiej to dokłądnie ustawic kolumny,a jak to nie pomoze to zmienic pomieszczenie ;) a jesli to nie da zadowalajacych efektów to zmienic konfig sprzetu :))))

Hidden Content

Nowy: ile konfiguracji ustawienia sprzętu próbowałeś u siebie? 5? 10? a może ustawiłeś w jednym miejscu i starczy?

Hidden Content

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Dzięki za odzew... najgorsze jest to, że nie za bardzo mogę poszaleć z ustawieniami - mieszkam w wynajmowanej kawalerce na 30 m2 (ciasnota jak cholera), ale może za jakiś rok dorobię się swojego mieszkania i wezmę pod uwagę możliwości różnych ustawień głośniczków. Raz jeszcze dzięki.... pozdrowienia

Hidden Content

Nowy: poustawiaj kolumny na różne sposoby, poprzestawiaj meble, eksperymentuj. Kable nie dadzą ci 1/10 tego, co odpowiednie ustawienie kolumn i mebli.

Hidden Content

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• 2 weeks later...

Pomocy!

Prosze o rade w sprawie doboru kabelkow glosnikowych miedzy: H/K AVR3550 a Dali 505 z przodu i Tannoy M1 na surroundach. Zwlaszcza zalezy mi /paradoksalnie/ na sugestiach dot. tych drugich bo do konca weekendu maja zostac ukryte pod podlaga... potem kładą mi podłogi :(. Jezeli chodzi o kable na przod to dodam ze glownie slucham muzyki z CD /od rocka do jazzu/ z DVD H/K 25 a filmiki wrzucam raz na jakis czas. Prosze o sugestie dot. interkonektów analog/cyfra i ewentualnie cos do sub'a /Paradigm/. Wielkie dzieki!

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.