Skocz do zawartości
IGNORED

kable głośnikowe

nowy2004

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem zest. denon (dvd 700 + amp. 2105) oraz głośników Wharfedale 9. 5 (przody). Przy zakupie sprzętu sprzedawca "dołożył" mi kabelki DLS (praktycznie za darmo), niestety nie pamiętam nr serii. W sumie całość gra b. dobrze, ale mam małe wątpliwości co do basu, który przy rytmicznej muzyce (np. chemical brothers) się trochę rozłazi i słuchać średnio przyjemne buczenie. Soprany brzmią świetnie, środek też ok, więc ogólnie jestem zadowolony, jednak jakby ktoś z Was miał jakieś sugestie jak można poprawić ten efekt byłbym wdzięczny. Chodzi mi oczywiście o wymianę okablowania. Mam dość ograniczone możliwości związane z odsłuchem kabelków, więc przed wizytą w sklepie chciałbym dysponować jakimiś typami. Pozdrowienia....

https://www.audiostereo.pl/topic/11742-kable-g%C5%82o%C5%9Bnikowe/

Zobacz w dziale opinie, po lewej pokaze sie lista sprzetu, kliknij na "Kable glosnikowe" a potem czytaj, czytaj czytaj....

Niekoniecznie kable beda panaceum na Twoj problem - zobacz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kabelkami mozna zmienic brzmienie bez przesady,basu znów to one tak nie dodadza bardzo ani tez nie ujma,jedynie lekko zmienia,co innego w interconektach.A najlepiej to dokłądnie ustawic kolumny,a jak to nie pomoze to zmienic pomieszczenie ;) a jesli to nie da zadowalajacych efektów to zmienic konfig sprzetu :))))

Dzięki za odzew... najgorsze jest to, że nie za bardzo mogę poszaleć z ustawieniami - mieszkam w wynajmowanej kawalerce na 30 m2 (ciasnota jak cholera), ale może za jakiś rok dorobię się swojego mieszkania i wezmę pod uwagę możliwości różnych ustawień głośniczków. Raz jeszcze dzięki.... pozdrowienia

Nowy: poustawiaj kolumny na różne sposoby, poprzestawiaj meble, eksperymentuj. Kable nie dadzą ci 1/10 tego, co odpowiednie ustawienie kolumn i mebli.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• 2 tygodnie później...

Pomocy!

Prosze o rade w sprawie doboru kabelkow glosnikowych miedzy: H/K AVR3550 a Dali 505 z przodu i Tannoy M1 na surroundach. Zwlaszcza zalezy mi /paradoksalnie/ na sugestiach dot. tych drugich bo do konca weekendu maja zostac ukryte pod podlaga... potem kładą mi podłogi :(. Jezeli chodzi o kable na przod to dodam ze glownie slucham muzyki z CD /od rocka do jazzu/ z DVD H/K 25 a filmiki wrzucam raz na jakis czas. Prosze o sugestie dot. interkonektów analog/cyfra i ewentualnie cos do sub'a /Paradigm/. Wielkie dzieki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.