Skocz do zawartości
IGNORED

Serdeczna prośba o wycenę kolekcji audio (cd), której chce się pozbyć.

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

No...

Jak mi kiedyś cymbał podkupił Garbarka - miotało mną strasznie!:-)

Alem, po miesiącu sobie znalazł w lepszym stanie!

I tu jest pies pogrzebany...

Cierpliwość!!!!

Jako, że nigdy nie słuchałem nic na winylach a Reloop ostał się w mieszkaniu osoby Świętej Pamięci i dostałem go także w spadku a za jakiś czas będę miał te winyle to powiedzcie mi proszę - jak ocenić stan płyt? Każdą muszę przesłuchać od A do Z?

Ha!!!!

Mój Jezusku jedyny...

No - i wytłumacz w dwóch słowach.

Ja się nie podejmuję....:(

A nie lepiej oddać tę kolekcję za darmo, albo za symboliczną kwotę komuś, komu sprawi ona wiele radości niż bujać się i marudzić tematem po forach i innych portalach, tym bardziej, że nie zapłaciłeś za nią ani grosza i nie interesuje cię kompletnie temat zawartej na niej muzyki? Temat wątku jest jakąś parodią czy po prostu smęceniem w ramach walki z nudą?

Parker's Mood

A nie lepiej oddać tę kolekcję za darmo, albo za symboliczną kwotę komuś, komu sprawi ona wiele radości niż bujać się i marudzić tematem po forach i innych portalach, tym bardziej, że nie zapłaciłeś za nią ani grosza i nie interesuje cię kompletnie temat zawartej na niej muzyki? Temat wątku jest jakąś parodią czy po prostu smęceniem w ramach walki z nudą?

Albo nie, jednak skomentuję. To brzmi jak patrzenie mi w portfel, czego nie lubię. Skąd wiesz kim dla mnie była zmarła osoba i dlaczego sprzedaję a nie 'oddaję biednym' płyty? Mam się spowiadać tutaj? Jeśli Ci się nie podoba to zgłoś temat do moderacji albo się nie wpisuj.

Też skomentuję: załatwiaj takie sprawy na ebay'u. Wystaw kolekcję na licytację i zobaczysz jak pójdzie, poza tym internet jest pojemny i choćby nawet taki 'amazon market place' mówi wiele o cenach i wartości poszczególnych tytułów. Nic mnie nie obchodzi kim była dla ciebie osoba zmarła i opisywanie szczegółów jak to zdobyłeś tę kolekcję i w jakich okolicznościach wydaje mi się zupełnie nie na miejscu. Jest jeszcze na forum AS dział ogłoszeń, tak jak ci już koledzy zasugerowali. Zawracasz gitarę i to wszystko!

Parker's Mood

Jesteś jedyną osobą póki co, która ma jakiś problem z tym. Wybacz ale jesteś dla mnie tylko anonimowym nickiem na forum, który rozpoczął dyskusję ze mną pod włos i ja nie mam zamiaru dalej jej kontynuować. Tak jak mówiłem, moderacja albo zamilknięcie. Z resztą zadałem kilka innych pytań tutaj niż tylko 'wycena' i jak już będę miał zrobiony pełen spis to wpiszę się tam gdzie został podany link. Tyle w temacie ode mnie. Proponuję też nie robić chlewu i odzywać się na PW a nie tutaj jak ma się do powiedzenia wiele ale nie w temacie.

Panowie, peace! Naprawdę nie ma o co kruszyć kopii.

> MarkN

Uszczypliwość chyba zbyteczna, lepiej było po prostu napisać, że Ty byś postąpił tak, jak sugerujesz.

Axl zadał pytania w dobrej wierze (brak mu najwyraźniej doświadczenia w temacie) i posłuchał paru rad, które otrzymał. A discogs do jego celów nadaje się akurat lepiej, niż amazon marketplace.

> Axl2000

Mark dla Ciebie jest anonimowym nickiem, ale to bardzo zasłużony dla zakładki muzycznej forumowicz, o ogromnej wiedzy i osłuchaniu. Boli go Twój brak zainteresowania/poszanowania dla całkiem interesującej kolekcji (mógłbyś przecież skorzystać z okazji do poszerzenia muzycznych horyzontów) i zadawanie dosyć w sumie banalnych pytań, więc zareagował ostro.

Nie miałem złych intencji, jednak mieszanie na forum biznesu z osobistym wątkiem martyrologicznym wyzwoliło u mnie reakcję alergiczną i stąd ten wtręt. Po co w ogóle wspominać o takich sprawach? Poza tym podałem konkret, czyli licytację kolekcji na ebay'u i tak widziałbym ten deal w najlepszym wydaniu. Drugi deal, to własny stragan na jakimś targu płytowym i sprzedaż pojedyńczych sztuk - na bank znajdą się nabywcy. Widełki cenowe w ramach Discogs i innych portali za dużo nie wniosą, bo w jednym dniu kosztuje cd $20.00, w drugim $10.00, a w trzecim np. $5.99. To, że ktoś wystawia cenę za egzemplarz out of print 'milion dolców' kompletnie nic nie znaczy. Zakładam, że kolekcja ta nie zawiera jakichś super specjalnych i rzadkich egzemplarzy 'first press', bo to wtedy jest zupełnie inna rozmowa i inny tok postępowania. Jakkolwiek jest i będzie, przepraszam autora wątku za swoją nadwrażliwość i nadinterpretację problemu.

P.S. Szukam od jakiegoś czasu cd Paula Bleya 'Turning Point' - i co z tego, że jest na Discogs za sto dwadzieścia dolców gdzieś w Holandii? Poczekam, aż będzie dostępna za co najmniej 1/4... 1/3 tej ceny.

Parker's Mood

A ja przepraszam za 'odwet', też nerwowy jestem :) Zamieszczę w odpowiednim temacie wszystko i nie będę więcej robił tu problemów.

Ostatni mój wpis tutaj: proszę piszcie na PW a ja podeślę spis w excelu czy innym wordzie. Póki co spisałem 130 płyt czyli jedną skrzyneczkę, trochę roboty przede mną. Pozbyłem się płyt porysowanych i bezwartościowych. Wszystkie płyty, których chcę się pozbyć są w stanie dobrym+ a znaczna większość w idealnym bez nawet najmniejszego paprocha na nich. Wkładki w bdb stanie i jedynie pudełka mają tyle lat co płyty i niektóre są popękane czy brakuje jednego zawiasu. Ze 2 czy 3 płyty są w SACD no i chyba 8 płyt DVD Audio jeszcze znalazłem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.