Skocz do zawartości
IGNORED

Non-Oversampling DAC

Peter Daniel

Rekomendowane odpowiedzi

Bez rezystorów mam napięcia 2,17V na 7nóżce i 1,13V na 6 i 8.

Dziwne. Nóżek przy pomijaniu filtra na bank nie pomyliłem, bo CD grał przez chwilę na starej analogówce.

Wartości rezystorów znam na pamięć i tylko te 3 szt Rikenów zamówiłem oststnio u bikoza:)

Na wszelki wypadek jeszcze je mierzyłem i wsjo OK.

Pozostaje cos z masą nie tak, albo padnięty TDA. No chyba, ze jeszcze coś...(?)

Czy amatorzy muszą mieć zawsze pod górkę?;)

Pozdrawiam

Jurek, dzięki. W takim razie zasilanie też zmienię. Ten AN8008 z jakim napięciem wejsciowym może max pracować? Muszę takie napiecie znaleźc na płycie(mam ten stabilizator). BG N 47uF już czka:)

Pozdrawiam

OK, dzieki. Mam tylko nadzieję, ze nie pokaszanię nózek przy stabilizatorze.

Jakbyś mógł jeszcze rzucic okiem na rysunek poniżej.

To jest widok stabilizatora od strony nóżek?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Masa w środku jest jakby nie chwycić, mam kłopot z in/out.

W nocie 7806 nie znalazłem tego typu obudowy.

Znalazłem za to tl431 i z wyprowadzeń doszedłem do tego, ze opis powinien sie zgadzac patrzac na układ od góry nie od nóżek. No nic pozostaje wlutowac;)

Pozdrawiam

No to teraz mam tak: wlutowałem AN8008 gnd i in(12V) i napiecie spada do 1,5V, tak jakby jakieś zwarcie było(?). Może jednak pomylilem in z out?

Układ wlutowałem tak jak na rysunku, patrząc od góry.

Pozdrawiam

>Lancaster

Jeśli używasz TDA z philipsa to takie myki się mogą dziać, że masz napięcie na wyjściach o połowe niższe niż w nocie. Całkiem niedawno miałem podobną sytuacje, gdy padł mi TDA. Postanowiłem wstawić ten ze starego Philipa.

Okazało się, że przy zasilaniu 8V ten z Pila miał o połowe niższe nap. na wyściach. Grał z niezłymi trzaskami i zakłuceniami.

Wymieniłem go w cholere na taki od Bikoza i po kłopocie.

magazynier, narazie, to ja nie moge podprowadzic głupich 8V do samego uklądu:)

Pierwszy raz widzę taki numer. Te zniekształcenia to tak jak piszecie z Jurkiem na bank zasilanie, ale co jest z tym AN8008, że tak na nim napiecie spada? Może walniety, albo podlutowałem go in-out odwrotnie?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Przepraszam za wtrącenie, ale 27 stron to trochę dużo..

Wejście do DACa jest SPDIF? Jeśli tak, to mogę użyć jako źródła CD-ROMu z wyjściem w tym formacie i będę miał pełnosprawny CD player?

Na razie mogę powiedzieć tyle, że gra. Korzystając z faktu, że mam użyczonego Peterowego NOS-DACa podpiąłem go pod niego. Nie słyszę znaczącej różnicy pomiędzy tym napędem komputerowym i moim starym CEC-em - więc jest to już dość obiecujące. Słuchałem jednak tylko chwilkę, bo stabilizatory grzeją się jak cholera i muszę dać większe radiatorki.

Edowi Morawskiemu też się podobało połączenie zewnętrznego DAC`a z CD-ROM`em

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ile orientacyjnie kosztuje ten NOS? Płytki widziałem na allegro za 25zł. Reszta elementów jakości wysraczającej (żadne tam caddoki czy millsy).

Jeśli ktoś z Was składa właśnie taki a czuje chęć zrobienia dwóch naraz to uprzejmie proszę o kontakt na PW

Foksik>

Ja używam (na drewno etc.)preparat EMI prod.Kontakt Chemie do kupienia w TME, ale diabelstwo niestety drogie 65+VAT.Jest to powłoka zatrzymująca fale elektromagnetyczne. Jeżeli ma być natomiast elektroprzewodzące, to mają coś na bazie grafitu - nazywa sie to GRAPHIT. Jedno i drugie w sprayu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.