Skocz do zawartości
IGNORED

muza z laptopa WiFi ?

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

Nie spodziewałem się, że nowy sprzęt nie obsługuje aptX.

Żadne urządzenie mobilne Apple pracujące pod kontrolą iOS nie wspiera aptX, więc nie ma reguły.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Najprosciej puscic sygnal po Airplay

Wiem, ale mam już odtwarzacz sieciowy CA SM6 z odbiornikiem bluetooth. Nie chcę budować nowego połączenia do przesłania sygnału WiMP-a z tabletu. Porównywałem odbiór płyty przesłanej przez bluetooth z aptX i plik FLAC z takiej samej płyty. Płyta oryginalna kupiona w sklepie muzycznym i zripowana programem dBpoweramp. Nie mogłem odróżnić nagrań. Taka jakość mnie zadowala, chociaż wiem że dźwięk jest lekko skompresowany. W ten sposób poznaję nowe płyty, a ulubione mam w formie plików flac na serwerze.

• 6 miesięcy później...

Przede wszystkim serdecznie wszystkich witam, bo jestem tu nowy zupełnie.

Podłączyłem się pod ten wątek, bo mam problem ze Stream Magic 6. A mianowicie: nie mogę go sparować poprzez bluetootha. Dell nie chce się połączyć. O dziwo - jak wywalę bluetooth z kompa i wgram ponownie - łączy. i jak wyłączę kompa to po jego ponownym włączeniu - nic. Dzisiaj udało mi się na Stream MAgicu znaleźć połączenie z programem Serviio, które mam na kompie do połączenia z telewizorem. Ale wtedy nie mam możliwości korzystania np z you tuba i słuchania poprzez Steram koncertów. Prosze o pomoc

dzięki

KkAaZz

O dziwo - jak wywalę bluetooth z kompa i wgram ponownie - łączy. i jak wyłączę kompa to po jego ponownym włączeniu - nic.

Czy masz oryginalną kartę bluetooth w Dellu czy może jakiś dokupiony na USB bo jeśli na USB to u mnie było to samo raz działał raz nie więc kupiłem oryginalną używaną kartę Dell za jedyne 10 pln zamontowałem do laptopa i Bluetooth działa jak powinien .

Czy masz oryginalną kartę bluetooth w Dellu czy może jakiś dokupiony na USB bo jeśli na USB to u mnie było to samo raz działał raz nie więc kupiłem oryginalną używaną kartę Dell za jedyne 10 pln zamontowałem do laptopa i Bluetooth działa jak powinien .

W dell była karta i nie musiałem nic dokładać. ale może ona jest jakaś wadliwa. Może powinienem wezwać serwis - komp ma gwarancję nbd do grudnia - i się nie przejmować

dzieki bardzo

kazik

Witam.

Ja jeszcze pare lat temu mialem takie rozwiazanie:

Notebook podlaczony przez WiFi z routerem (jak zwykle)

do routera podlaczony kablem byl PrintServerUSB a do niego karta dzwiekowa na USB, a on do ampli (STEREO-analog) i pozamiatane.

W notebooku wystarczylo podlaczyc sie za pomoca programu do Print Servera i to USB w print serwerze zachowywalo sie jak lokalne USB, z tym ze tak wolne jak WiFi. Czasem podczas duzego obciazenia sieci muza potrafila lagowac :)

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

A jaki to był ten print serwer? Całkiem fajny pomysł, nie wpadł bym.

nie umiem teraz tak dokładnie powiedzieć, bo już od 2 lat wala się gdzieś na strychu... razem z dźwiękówką...

ale wyglądał jak ten (koszt około 90zl) + do tego dźwiękówka na usb

1225669651595812212.jpg

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

To przegrzeb strych, chętnie odkupię i się pobawię.

papanie ja teraz w niemczech mieszkam, nie oplaca sie wysylac.

Kup sobie na alledrogo - kosztuje taki okolo 90zl.

One maja dolaczone oprogramowanie dzieki ktoremu laczysz sie z USB w PrintSerwerze i dziala jak lokalny USB.

Co jest jeszcze wazne:

Urzadzenie USB (dzwiekowka) musi chociaz raz zostac bezposrednio podlaczone do kompa w celu instalacji sterownikow, potem moze byc podlaczone na PrintSerwera juz na stale. (Jesli podlaczysz tylko do PrintSerwera to urzadzenie nie bedzie rozpoznane).

Druga rzecz to np sterowniki do karty dzwiekowej. Na standardowych z windowsa XP zuzycie netu bylo na poziomie 600KB/s a po wgraniu orygianlnych sterownikow 1500KB/s bez znaczacego przyrostu jakosci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.