Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór konwertera USB-SPDIF.

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, szymon1977 napisał:

I znów...

Nawet odszczeknąć nie potrafisz tak, żeby nie wyjśćna głupka.

Kultura dyskusji nakazuje odpowiedzeć gdy ktoś pyta.

A tak po naszemu ??? Profesorku ? Translator też masz pewnie swój własny naukowy rozumiem Oxford skończony amen ,nie pogadamy bo ja głupy taky  ;))

Rozumiem, że zainstalowałeś KS w foobarze i grasz po tym zamiast Wasapi czy wtyczkę usb audio 2.0 (su-1) KS, czy jedno i drugie.
Nie mogę znaleźć nigdzie wtyczki KS do su-1.. Ja gram na hq playerze i program ten (autor) preferuje ASIO.
Gram na zmianę z foobarem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, Cezary_58669 napisał:
Rozumiem, że zainstalowałeś KS w foobarze i grasz po tym zamiast Wasapi czy wtyczkę usb audio 2.0 (su-1) KS, czy jedno i drugie.

Nie mogę znaleźć nigdzie wtyczki KS do su-1.. Ja gram na hq playerze i program ten (autor) preferuje ASIO.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez freju
Gość

(Konto usunięte)

Foobar jest dobry bo darmowy i do tego dobry :)

HQ Player to profesjonalny, rozbudowany program z możliwością upsamplingu, ma wiele możliwości ustawień filtrów, algorytmów,  modulatorów itd, itp i co za tym idzie możemy dostosowywać je do konkretnego przetwornika, systemu czy preferecji.

To jeden z najlepszych jak nie najlepszy player, który wymaga ''mocnego'' kompa aby móc korzystać z jego wielu możliwości. Ja posiadam wersję 3, która była 2x tańsza od obecnej 4. Niestety cena wzrosła ale jakośc produktu też cały czas rośnie poprzez aktualizacje i rozbudowę funkcji.

To jeden z najlepszych jak nie najlepszy player, który wymaga ''mocnego'' kompa aby móc korzystać z jego wielu możliwości. 

Po czym poznajesz, czy komp jest wystarczajaco „mocny“, czyli czy jest przeciazony albo leci na luzie?
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, xajas napisał:

Po czym poznajesz, czy komp jest wystarczajaco „mocny“, czyli czy jest przeciazony albo leci na luzie?

Jak w BF na ultra masz 120 FPS, to komp jest mocny ?????

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, xajas napisał:

Po ''czkawce'' gdy procek nie wyrabia..

Konwersja w locie do np. dsd 512 i użycie filtrów ktore mocno obciążają procek, pamięć RAM, karta graficzna która wspomaga procek (CUDA) , to mam na mysli pisząc mocny komp..

Mój na luzie leci do dsd 256 i to nie na wszystkich ustawieniach (filtrach)

15 minut temu, paul klacska napisał:

Jak w BF na ultra masz 120 FPS, to komp jest mocny ?????

W gry już od dawna nie gram.. ale taki rasowy gamingowy komp by sie przydał..he he

To z czkawka rozumie, ale poza tym jakos sensownie mierzalne?

Co prawda uzywam JRiver z podobnymi opcjami (resampling, filtry convolver,...) ale krytycznych obciazen procesora nie zauwazylem (kilka %, stary Mac Mini)

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, xajas napisał:

ale poza tym jakos sensownie mierzalne?

Ależ oczywiście, uruchom menedżer zadań i wydajność, Masz sensownie, mierzalnie i naukowo.

11 minut temu, xajas napisał:

Co prawda uzywam JRiver z podobnymi opcjami (resampling, filtry convolver,...) ale krytycznych obciazen procesora nie zauwazylem (kilka %, stary Mac Mini)

Sćiągnij wersję testową, zainstaluj i porównaj ''podobne opcje''

Ukryta Zawartość

Przyjechały do mnie dzisiaj dwa takie do  pc nuc i dysku , i powiem wam ze mierzalnie naukowo i na ucho jest progress , dzwięk nabiera oddechu barwy i gładkości i jest tzw "cisza jak ta ,,, Budka suflera ?

Jak by tak można było jeszcze mac mini przerobić na zasilanie liniowe to by był miód malina , może macie kogoś kto takie cuda robi ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez freju
W dniu 8.06.2020 o 21:32, freju napisał:

Próbował ktoś już  wtyczkę KS ;))

Tak, ja. Bawiłem się tym jakieś 10 lat temu. Najpierw asio4all, później Wasapi, na koniec KS. Ponieważ KS sprawiał problemy (wieszał się przy przewijaniu o ile dobrze pamiętam), a wszystkie trzy grały identycznie jak "goły" foobar, to postanowiłem grać bez wtyczek, a swojego brzmienia szukać tam, gdzie faktycznie można jez znaleźć. Polecam!

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Pokaż nowe odpowiedzi