Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

elektro: nie wiem czy nie został sprzedany. Sądzisz że wciąż jest jeden egzemplarz i kiedyś nazywał się Lektor I? To by nawet było fajoskie, podoba mi się ten pomysł.

jozwa

ten lektor I to wlasnie mi sie wydaje ze zostal sprzedany, cos takiego mi sie obilo o uszy, jak ze 3 lata temu ogladalem u kolegi monobloki na 300b zrobione przez magika z naszego regionu , ktorys ze zgromadzonych panow mowil ze byla wersja demo enszynta do kupienia i ktos bodajze z krakowa to wzial , ale glowy sobie nie dam uciac , takie audiofilskie ploteczki

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Szkoda, i tak oto tradycję szlag trafił. A nieźle byłoby mieć ten jeden jedyny od 10 lat produkowany codziennie w tym samym jednym egzemplarzu odtwarzacz. Kupujesz go i koniec - firma pada bo już nie ma nic do spzredania...

jozwa

na grzybkach lecisz?:) chyba jeden modyfikowany codziennie?:) a nie produkowany codziennie:) dlaczego by zbankrutowala?, rozpoczelaby prace nad kolejnym odtwarzaczem np. lektor grand:)

Ale rewelację odkryłeś electro, niech Cię!

KAŻDA firma w swoich katalogach zastrzega sobie prawo do, cytuję: "...wprowadzania bez uprzedzenia zmian parametrów technicznych, wyposażenia i specyfikacji oferowanych..."

>Maniak napisal bys conieco o tym cd? w jakiej wersji go posiadasz? drewno/kamien? czy z mozliwoscia dzialania jako pre czy bez? no i jak sie spisuje, moze tez cos o brzmieniu, porownaniach z innymi cd. robisz upgrade do aktualnej wersji (lampa na wyjsciu)?

PITDOG,

Długo szukałem,niechaj sklepy i Pan Waszczyszyn mi wybaczą. Przesłuchałem wcześniej Wadię: 301,860x,MarantzCD7,Audioneta - ART.v2,Mcintosha MCD751 o słabszych nie wspomnę i wybrałem Lectora IV.

Poszukiwania trwały ponad rok,dzisiaj mam satysfakcję z wyboru.

Wersja granit o nazwie "Galaxy Star" z preampem i z możliwością sterowania innego źródła po przyciśnięciu

"Analog-in".Lampę JJ w stopniu wyjściowym wymienił mi bezpłatnie producent na NOS Simensa/ 80USD/,zagrało jeszcze lepiej. Czy są lepsze źródła.Tak osobiście je słyszałem ale w cenach rozpoczynających się powyżej 40K

Ten tłum słuchaczy na Targach AS w latach 2002,2003 i 2004 w pokoju AA nie jest przypadkowy,warto posłuchać.

INŻYNIER

Wybacz nowemu, pewnie wypada i ułatwia rozmowę ale poziom niektórych komentarzy zniechęca,czasem obraża

i nie wiem czy będę chciał na stałe uczestniczyć w tej dyskusji - jeśli się przekonam to oczywiście masz racje

niezwłocznie sie przedstawię.

>Maniak w swietle tego co piszesz, dziwi opinia mr. Swiniarskiego w ostatnim Magazynie... gra ok, ale wyrazna sugestia, ze brzmienie w tej samej lidze, co cd MF za ok. 6kzl...

co do samego urzadznei, o zaiste wydaje sie bardzo interesujace, choc mi sie podoba wersja drewniana. na pewno ciekawa i praktyczna jest ta mozliwosc uzywania cd rowniez jako pre, z wysokej jakosci regulowanym wyjsciem.

PITDOG,

Ne znam tego sprzętu ani tej recenzji więc się do niej nie odniosę.

Lektor IV i każdy inny CD jest częścią systemu i należy go w nim oceniać oraz pomieszczeniu w którym go

używamy - to bardzo ważny kreator dźwieku.

W sprawach audio recenzjami /b.potrzebne/ kierowałem się przez około 3 lata, później uwierzyłem sobie

i wszystkim to polecam - tylko własna opinia po wielu odsłuchach,koniec.

pitdog

takie dopytywanie sie nie ma sensu, musisz sam posluchac i sie przekonac, sugestia pana Swiniarskiego cos Ci sugeruje (maslo maslane:)), ale najlepiej samemu sie przekonac, pozyczyc i wpiac do systemu, chetnie poznam Twoje zdanie na ten temat bo zdanie osob zalogowanych na potrzeby tego watku juz znam

tutaj sie w pelni zgadzam, tez na podstawie recenzji niczego nie kupie, licza sie wlasne uszy. ale czytac nie zaszkodzi :). skoro wspominasz system, to wlasnie w jakim ten cd sie tak dobrzes spisuje? oczywiscie jesli to nie tajemnica, no i jaka muzyka, wszystko dobrze gra czy jest jakas preferencja, np. male sklady a nie mocniejsze uderzenie rockowe.

trudno spedzic pol zycia na odsluchach wszystkich urzadzen.

nalezy w jakis sposob wyselekcjonowac,urzadzenia do odsluchu.ja dzieki temu forum nabylem slynne Vellumy.

ktos podal mi adres tego forum,i po przeczytaniu watku dotyczacego V,zdecydowalem sie na odsluch.i zostawilem,je w swoim systemie.

>electro racja... po prostu ciekaw jestem,a narazie jeszcze AA w gdansku nie ma. jak bedzie nie omieszkam posluchac u siebie w domu. no i mimo, ze licza sie wlasne uszy tylko, napisze co mysle na forum :) jednak opinie roznych sluchaczy wiele daja, stad moje dociakania - lubie w miare konkretne opinie.

PITDOG

W moim systemie lampowym oceniam lektora IV za bardzo zrównoważone,dynamiczne,szczegółowe,

przestrzenne i zarazem uniwersalne źródło.

Do mojego słuchania Jazzu,Etno i Klasyki staram się dobierać najlepiej zrealizowane płyty CD.

Dobry sprzęt w dobrym pomieszczeniu,dobra realizacja i świetna muzyka to źródło moich małych radości.

Warto słuchać i cieszę się z L IV, kiedy mnie na lepszy nie stać.

PP

Gram Z lampą Mcintosha MC275 C.E. na kolumnach Dynaudio Contur3.3 i kablach XLO Signature/kable zmieniam

niebawem na wyższe XLO - będzie bajka/.

Dziękuję wszystkim za rozmowę, teraz wychodzę posłuchać,do poniedziałku.

->Maniakaudio

Przepraszam forumowiczów za OT, a Ciebie za (ostatnie!) zwrócenie się do Ciebie mimo Twojej prośby, aby tego nie robić...

Piszesz, że bywają tu pyskówki i idiotyczne "dyskusje", więc nie wiesz, czy będziesz uczestniczył w forum. Mam więc do Ciebie prośbę: zostań jednak z nami. Uczestnictwo w forum nie oznacza, że trzeba się zniżać do poziomu każdej "wymiany zdań", co oczywiste. Jeśli śledzisz biernie forum, to zauważyłeś zapewne, że wielu Ojców Założycieli odzywa się tylko wtedy, gdy coś rzeczywiści ciekawego się dzieje, vide ostatni wątek o śpiewaczkach operowych. Ton Twoich wypowiedzi świadczy o Twojej kulturze. Zainteresowania muzyczne podziela wielu z nas, sprzęt masz ciekawy. Wobec czego Twoje uczestnictwo, choćby sporadyczne, podniesie poziom, pozwoli się nam czegoś dowiedzieć i wysłuchać zrównoważonych sądów i opinii. To nasz zysk. A Twój? Mam nadzieję, że i niektórzy z nas mają coś ciekawego do zaoferowania Tobie, choć trudno jest mi mieć stuprocentową pewność.

Pozdrawiam

PS. Oczywiście nie mam pretensji o lakoniczne i żartobliwe "o mnie" - zaintrygowało mnie po prostu.

>inzynier jakos nie zauwazylem, by Maniak prosil Cie, bys sie do Niego nie zwracal wiecej...

no i przylaczam sie do Ciebie, milo gdy na forum zaglada taki audiofil, jakim wydaje sie byc Maniakaudio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.