Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Znowu ta potworna tendencja do opowiadaniu o klocku, którego brzmienia się nie zna. Oj tomek, tomek, to naprawdę chyba nie to forum. A może dział DIY by ci odpowiadał., ami jest dużo o chipach, przetwornikach itp. szpejach. Nie chcę narzekać, ale ile tak można fantazjować? Porównaj tego Lektora do Ikemi za 14 kzł i Krella KAV 280 za 20 kzł, są to dwa dobrze brzmiące a jednocześnie dość różna odtwarzacze, i będziesz miał jakąś tam jasność. Sporo osób na forum zna te urządzenia, to będzie przynajmniej o czym dyskutować.

• Redaktorzy

Napisałem że nie zrozumiałem ODPOWIEDZI - wydała mi się nie na temat. Ale jak już wspomniałem, nie ma to szczególnego znaczenia. A o co ci chodzi z innym wątkiem - teraz ty czegoś nie zrozumiałeś?

bardzo dobry pomysl z tym porownaniem do Amplifona, tak trzymajcie, marzy mi sie ze stworzymy kiedys grono , w ktorym bedziemy testowac sprzet , cos jak portal greckich audiofilow, meczy mnie natomiast to nachalne wpieranie swojej jedynie slusznej opcji przez niektorych redaktorow i towarzystwo wzajemnej adoracji, na pytanie umieszczone kilkaset wpisow wstecz dlaczego wspanialy konstruktor AA jest znany w necie i na zachodzie jako entuzjastik dij bilder i tak sie tytuluje nie uzyskalem oczywiscie odpowiedzi mimo ze niektorzy chlopcy z forum znaja tworce enszynta i bronia tutaj jego dziela nie szczedzac potu na klawiaturze to to proste pytanie ich przeroslo , zostalo niezauwazone bo jesli sie cos krytykuje albo uznaje za zartobliwe to musi byc zawisc i chec dokopania komus kto osiagnal sukces ewentualnie czepianie sie, nie mozna do tego podejsc powaznie, albo po prostu przyznac ze niezly jajcarz z tego waszczyszyna i pacula to drugi niezly jajcarz i jajcarska recenzje wypocil

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

> Electro

Powiedz, gdzie dokładnie przebiega granica między diy a... no własnie czym, produkcją, profesjonalną produkcją czy jeszcze czym innym, co już diy nie jest. I jak to ma się jeszcze do rzemiosla?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

jaki jest kon kazdy widzi , a madrej glowie dosc dwie slowie i nie zamierzam tutaj hamletyzowac ani rozdzielac wlosa na czworo bo to nie zakladka bocznica

pozdrawiam

w mojej rodzinie kilka osob zajmuje sie produkcja, nawet profesjonalna:) i jak pomyslalem o czym tak naprawde jest watek to wywolales usmiech na mojej twarzy tym pytaniem :)

• Redaktorzy

Nie wiem dlaczego masz pretensje do Red. Pac. - w końcu ta ostatnia recenzja przyznaje, że LG pod wieloma względami ustępuje konkurencji. Co miał jeszcze zrobić - pomyśleć, poczytać forum i dojść do wniosku, że jeśli wbrew swoim odczuciom napisze, że LG jest do dupy, to zyska dozgonnych przyjaciół w necie? A może on nie potrzebuje dozgonnych przyjaciół w necie?

masz racje Jozwa, ostatnia recenzja nie jest zla, tak czy siak nie moze Pacula napisac ze cd jest do dupy w gazecie , po co ma sobie wrogow robic , ja tez bym nie napisal na jego miejscu, napisalbym np. ze stosunek jakosc / cena jest kontrowersyjny, ale to o 2/3 klockow mozna napisac, dodalbym jeszcze ze zastosowane rozwiazania nie sa przelomem w branzy audio, ze porownania z cd musicala ujawniaja pewne niedociagniecia w kwestii prezentacji basu... nie ja bym chyba za duzo napisal, dobrze ze nie jestem recenzentem:)))))))))

---> jozwa maryn

Red. W.P. rzeczywiście nie potrzebuje "dozgonnych przyjaciół w necie".... Kilka miesięcy zmagał się z na tym Forum (jako Wojciecho bodajże) z różnoraką tempotą, użytkownikami, którzy zarzucali mu ciągle branie łapówek itp., aż w końcu postanowił więcej tu nie zaglądać, a wolę ma chłop silną, więc jak postanowił tak zrobił. Od tamtego czasu o opiniach na jego temat, jego artykułów, urządzeń, które testuje itp. wygłaszanych na tym forum dowiaduje się jedynie z ust znajomych.

dosc niesmaczna odpowiedz.aczkolwiek niczego wiecej nie mozna sie po Tobie spodziewac.

chyba ,juz tradycyjnie nie zrozumiales,lub piszesz udajac ze nie zrozumiales ,o co chodzi.

sorry,ale nie bede Ci tego tlumaczyl.

Bardzo ciekawy test Lektora 4,w magazynie hifi.bardzo profesjonalny recenzent.

A moze tomek7776 to Jaromir Waszczyszyn ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

darkul

pojawiaja sie nowe testy tego urzadzenia,wiec odswiezam temat.

Elberoth

raczej nie jestem J.W chyba to jasne.

nie wiem,czy moge skopiowac test i zamiescic na forum,pewnie jakies prawa autorskie,

ale moze ktos czytal i zechce sie podzielic swoimi odczuciami.

oldbeat

chyba raczej nigdy do takiego testu nie dojdzie,czy ktos chce sie o co zalozyc?

nie omieszkam dodac dziegciu

naped CDM pro2,jest juz nieprodukowany,? skoro taki doskonaly,

krazek dociskowy,nieprecyzyjnie wykonany,ma luz,

detale wykonczenia budza watpliwosci,wykonczenie granitu,grawerowanych tabliczek,pilota,

ciekawe spostrzezenie recenzenta,.w dziedzinie dynamiki,basu,przejrzystosci,jak rowniez wykonania,nie stanowi realnej konkurencji dla wielkich tego swiata.....

generalnie LG jednak gra,gra niezle.

bardzo profesjonalna recenzja,i gdyby ona ukazala sie w Audio,nie bylo by tego tematu.

pan W.Pacula chyba ma uszy pelne miodu.lub opisywal inne urzadzenie,jesli wogole cos naocznie testowal.

Tomku, z całym szacunkiem, ale nie rób dłużej z siebie błazna. Ksiądz u spowiedzi kazał ci kupić to urządzenie, że tak rozpaczasz? Na prawdę, ludzie mają oczy i uszy, sami wybiorą co im odpowiada a co nie i to bez twojej pomcy tudzież wskazówek red. Pacuły do którego osobiście nic nie mam. A jeśli ktoś się na tym sparzy? No cóż, takie życie, jedni wydają grube pieniądze na prochy po czym przedwcześnie ladują w drewnianym pudełku, inni codziennie zaliczają po 20 luksusowych dziwek na które miesięcznie wydają równowartość Mercedesa S klasy a koniec końców łapią syfa lub kiłę a świat się jakoś kręci dalej i nikrt nie zwraca na to uwagi. Nawet jeśli masz rację i to urządzenie faktycznie jest beznadziejne to ciesz się że sam o tym wiesz i się nie dasz oszukać, ci którzy będa chcieli kupić LG i tak mają twoje zdanie gdzieś. Wyluzuj trochę, Lektor jaki jest każdy widzi, jeśli dla kogoś ta propozycja jest nie do przyjecia nie musi go kupować.

Pzdr!

P.S. Wczoraj na MTV widziałem program o tym jak gwiazdy zawierają małżeństwa i jak się rozwodzą, całość była zabawna, jednak najbardziej rozwaliło mnie ile można dać za suknię ślubną: 440 000 $ !!!! Jeżeli więc Tomku czujesz się w jakiś sposób zobowiązany piętnować wszystkie przypadki ewidentnego zawyżeani cen zacznij może od takich spraw, tam dopiero jest przebicie, kawal szmaty za prawie pół miliona baksów...

Tomek7776

LG kosztuje sporo. Znaleźć nieprodukowany napęd pewnie ciężko. Forsa idzie na telefony. Marmur jest drogi. Ciężko się go obrabia, narzędzia się tępią. Dłutko się ślizga po blaszce. Trzeba wszystko mozolnie, powoli, części malutkie, kabelki cienkie itd. I trzeba pamiętać, gdzie co przykręcić, lutu kapnąć. To nie jakieś tam komputerowe wycinaczki i płytki SMD - hop, siup i i już jest Levinson lub Krell. Serca Pan nie masz, daj Pan już spokój artyście. :-)

A propos krążka dociskowego - trzeba mieć trochę luzu ;-)

Pozdrawiam : miłośnik tego wątku - oldbeat

PS Ale swoją drogą test by się przydał, tak dla formalności

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.