Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

>jozwa maryn:

Wiesz co tomek7776 chyba nie zrozumiał tego co napisałeś bo inaczej nie da się wytłumaczyć tego, że wiele odstępstw od neutralności dźwięku we wzmacniaczu 5x droższym niż lektor jest do przyjęcia, a jedno odstępstwo, o którym wyczytał w recenzji jest nie do przyjęcia. Poza tym żeby porównać trzeba usłyszeć oba urządzenia a nie przeczytać o nich w gazecie i się wypowiadać. Ale widać niektórzy tego nie rozumieją.

Nagra w Belgii (tamtejszy dystrybutor podaje na stronie cenę w przeciwieństwie do innych) kosztuje 11350 euro czyli ok. 50000zł. Biorąc pod uwagę to, że jest to DAC i potrzeba jeszcze dobrego transportu to cenowo wcale nie jest to taka rewelacja jak mówił tomek7776.

To jest cena do przyjęcia jak najbardziej,za tą jakość wykonania i brzmienie juz niewspomnę o bardzo uczciwym i profesjonalnym serwisie!

To niepowinno podlegać jakim kolwiek dysputom.Negacja wyżej wymienionych jedynie by świadczyła o niewiedzy polemizującego.

>darkul:

Ależ ja nie mówię, że cena jest za wysoka, nie neguję jakości i brzmienia - chodziło mi tylko o to, że Tomek7776 twierdził, że Nagra DAC jest dużo tańszy od LG co okazało się nieprawdą.

Nie zaglądam do kieszeni Kudelskiemu konfrontuję tylko słowa Tomka z rzeczywistością i tyle. Może niefortunnie to ująłem.

• Redaktorzy

Jak widać tomek gdzie strzeli, to pudło. Dlatego tak się dopytywałem, bo coś mi się wydawało że ta Nagra nie tania jest. Do tego tylko dobry napęd i cena AA przeskoczona dwukrotnie, hej... Se la wi.

Mili państwo szaleją widać dysputy o wyższości jednego urządzenia nad drugim. Odsłuchy muszą być jednak prowadzone w odpowiednich warunkach a tym samym cały system ze źródłem za 50 000 zł będzie wart jakieś 500 000 zł czyli o czym tu gadać - odsłuchy gdzie źródło warte jest reszcie systemu mija się z celem same testy to już inna historia osoby które zajmują się recenzowaniem sprzętu wiedzą o czym mówię inni całe szczęście że nie wiedzą.

Ja też ale trzeba uzmysłowić forumowiczom, że to już nie zabawa ale sport wyczynowy z fluidami do styków za 200 $, podstawkami tłumiącymi za 1000 $ itp d..prl..ami

jozwa jeśli o mnie chodzi to poszedłbym dalej ale niech będzie kable mają wpływ na dźwięk a co mi tam materiał z którego półka pod sprzęt jest wykonana też ma wpływ na przetwarzanie - a jak się ktoś nie zgadza

to już jego słodki problem

tafiłeś w sedno - dlatego już nie robię u siebie testów, niczego nie wpinam ani nie wypinam - tylko słucham muzyki. Pozdrawiam bractwo kabel/antykabel. Ustawka na AS aktualna?

• Redaktorzy

Jak już tak sobie niezobowiązująco gwarzymy, to problem z kablem jest że słychać jak jest źle. Natomiast jak jest dobrze, to jest normalnie. Siedząc jakiś czas temu w kilku, zmieniliśmy przy gramofonie kable Siltecha na kable Bandridge. Zmiana była jednoznaczna i natychmiastowa. Ale co z tego, skoro to tylko autosugestia. Wszyscy wiedzą, nie?

Szur, że wiedzą ale niektórzy jeszcze kasiorkę muszą oszczędzić, żeby przeczytać co tam złote ucho wysłuchało. A złote ucho ma niezłą bekę czytając za darmochę forum czyż nie?

• Redaktorzy

W każdym razie Bandridge był dwa razy tańszy, ale problem nie w tym, że Bandridge taki dobry, tylko w tym, że Siltech w danym zestawieniu syczał jak czajnik.

czy ktos z panstwa - jak juz o kablach - czytal wielce pouczajacy material relacjonujacy slepe testy kablowego hi-endu pomieszczony w hifi+? polecam. wielce pouczajaca lektura. a sam ekspryment godzien przeniesienia na nasze podworko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.