Skocz do zawartości
IGNORED

Jak bezstratnie ściągnąć audio (nie z Youtube)

Dave582

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

Chciałbym bezstratnie ściągnąć muzykę z tego serwisu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Próbowałem za pomocą wtyczki do Firefoxa Video DownloadHelper, ale mam wrażenie, że mnie kantuje (zapisuje jako mp3 128 kbps) i chyba jest utrata jakości w porównaniu do oryginału (który i tak nie jest szczególnie dobry).

Czy jest jakiś sposób, żeby obiektywnie porównać jakość dźwięku, albo ściągnąć go bezstratnie w inny sposób?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Próbowałem za pomocą wtyczki do Firefoxa Video DownloadHelper, ale mam wrażenie, że mnie kantuje (zapisuje jako mp3 128 kbps)

Zassałem to innym sposobem i też dostałem mp3@128. Więc te nagrania chyba faktycznie w takiej postaci się tam znajdują.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Na przyszłość polecam program WM Recorder. Przechwytuje prawie każde wideo i audio z różnych stron, dokładnie takie jak są na serwerze. Niektóre strony mogą sprawić mu problem, ale wiele chyba też VOD daje radę, włącznie z reklamami... Raz chyba You Tube nie działał, ale do tego są lepsze programy.

BTW. Zgadzam się z sygnaturką przedmówcy.

Toczy się gdzieś na forum dyskusja na ten temat?

• 4 miesiące później...

Strona może udostępniać do odsłuchania pliki o słabszym formacie niż te, które faktycznie oferuje na sprzedaż. To normalne postępowanie mające na celu odciążenie serwerów. Mówiąc krótko, jeśli chcesz bezstratnie lub gęsto, musisz wyłożyć kaskę. Ewentualnie piratbej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.