Skocz do zawartości
IGNORED

Zaproszenie na Audio Show w Oławie

robtango

Rekomendowane odpowiedzi

Arek siusiek czy jak ci tam gdybys tak napi sal o mnie to dostal bys w leb! Jak to przeczytalem to prawie spadlem z krzesla najpierw zjechales wszystkich a na koncu przyjacielsko zapraszasz na spotkanie. Co to mialo byc bo mnie sie jak zwykle odbilo szmatami i lepiej nie przyjezdaj na szolka dobrze ci radze! jesli chodzi o wzmacniacz nuda veritas to jakas bzdura wi-4 bo chyba ten mil na mysli gr a po prostu z.....biscie najlepiej przekonac sie samemu serdecznie zapraszam wszystkich normalnych ludzi na spotkanie tym bardziej ze nic nie kosztuje. pozdro

Ej, robix! Choć masz rację, to sam robisz chlew z tego wątku. Takie wpisy jak powyższy 'areksusis' po prostu się ignoruje, albo krótko i KULTURALNIE pointuje. Twoja odpowiedź nie dość że daje świadectwo Twojej (wątpliwej) kulturze, to psuje forum. Weź więc na wstrzymanie albo zbierz się w sobie i postaraj następnym razem wznieść się na wyższy poziom.

Pozdrawiam

areksusis -przeczytałem Twoje krytyczne uwagi pod moim adresem i przyjmuje je jako wyzwanie.Wystawę organizuje po to aby ,udowodnić przede wszystkim takim osobom jak Ty o mojej słuszności i nie tylko .Firmy do tej wystawy wybrałem nie przypadkowo ,tylko dlatego, że mają coś do pokazania w tym kraju i są godne uwagi.Krytykujesz mnie i firmę Nuda Veritas i tym bardziej zapraszam Ciebie jako honorowego gościa, do oceny moich poczynań i tych jak to nazwałeś nudną Nudą. Taka dygresja :wciskać na siłę nie muszę ,bo każda osoba zabiera sprzęt do domu i ocenia sama.

Jeśli chodzi sprzęt, który będzie towarzył juz nie mojej tylko wspólnej imprezie opiszę wieczorem jeszcze zgłaszają się chętni.Pozdrawiam wszystkich.

ech-> inzynier gdybys tak był długonooogą brunetką albo blondynka to miałbym problem ;0)

a tak serio po raz kolejny udowadniasz , ze dla takich osob jak m.in ty warto czasami czytac

wpisy tego forum. Wielka klasa i kultura. Wokolo tyle buty i chamowy , po co tu???? Niewiem!

pzdr Rady

>Nuda Veritas

Ładne to wszystko, dość nietypowe stylistycznie ale stronę czym prędzej zmieńcie Panowie, szkoda popsuć sobie wizerunek przez taki bzdet :)

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie działa u mnie coś ta strona :(

Ukryta Zawartość

No i zawiało chłodem :]]]

>robix

O Tobie bym tak nie napisał, bo Ciebie nie znam :] Moze po bliższym poznaniu też bede mógł coś powiedzieć na Twoj temat.

ale widze, że zbytnio przyjaźnie nastawiony nie jesteś :))

A mnie w szkole uczyli, ze różnica między małpą, a człowiekiem rozumnym polega na tym, że człowiek rozumny jest w stanie rozwiązywać problemy metodą komunikacyjną za pomocą mowy, a nie lecieć od razu z pięściami :)

Do szkoły chodziłem dawno i może sie już coś od tamtego czasu zmieniło - bym sie nie ździwił.

Co sie tyczy tego co napisałem, są to moje osobiste odczucia i moje własne zdanie, które żyjąc w niby wolnym kraju można mi wyrażać. No chyba, że sie myle :) To prosze o sprostowanie.

Posłuchać napewno podjade, bo każde, nawet negatywne doświadczenie czegoś człowieka uczy ;)

pozdrawiam serdecznie

i do zobaczenia w Oławie

Arek

->areksusis

Jeśli chcesz sprostowania to proszę.

To co piszesz o sprzęcie jest OK. Takie jest Twoje zdanie i masz do niego prawo. A to forum jest od tego, aby się na taki temat wypowiedzieć.

Natomiast fragment Twojej wypowiedzi zaczynajacy się od słów "Jeszcze pare słówek o organizatorze - robtango :]...." jest nie na miejscu. Po pierwsze to są osobiste wycieczki, a więc niezbyt eleganckie z definicji. Po drugie - Ci, którzy znają robtango mają o nim swoje własne zdanie i Twojego nie potrzebują. Tych którzy go nie znają i nie poznają Twoje zdanie nie obchodzi i do niczego nie jest im potrzebne. Ci, którzy go poznają (np. na spotkaniu w Oławie) sami sobie mogą wyrobić opinię i nie ma powodu, abyś im narzucał swoje zdanie. Napastliwa dość forma Twojej wypowiedzi może sugerować, że masz z nim osobiście na pieńku, co wiarygodność wypowiedzi stawia pod znakiem zapytania. Wygląda na załatwianie osobistych porachunków czy też "leczenie" własnych frustracji, ale (patrz na początek) to nie jest miejsce ku temu.

I nie ma to nic wspólnego z wolnością sumienia czy słowa. Możesz sobie mysleć i kimkolwiek co chcesz, a także wykrzyczeć to, ale rób to w stosownym miejscu. Nasze forum NIE JEST tym miejscem.

Czy teraz to jest już dla Ciebie jasne?

>inżynier

to co napisałem o sprzecie Nudy i o robtango jest tutaj jak najbardziej na miejscu, chodzi przecież o sprzet przedstawiany na owym "Audio Show" i o jego głównego organizatora. Nie widze tutaj żadnego błedu ze swojej strony.

Co do mojej znajomości z robtango, to znamy sie długo i dość dobrze. Ocena moja nie jest wynikiem jakichkolwiek porachunków itd.

Każdy kto bedzie chciał, sam sie o tym przekona.

pozdrawiam

Przepraszam panowie ale mnie ponioslo rozmawialem z robtango i powiedzial ze to sie ignoruje widocznie za krotko mam do czynienia z forum ale wystarczy to na ocene sytuacji...czasem znokautowalbym kogos za takie skwary a robie to calkiem nieźle. Ale tym razem bede grzeczny bo dźwięk go skutecznie powali na dechy.

Odnośnie dojazdu: kierować się z Wrocławia na Brzeg, Opole, ul. 11 listopada (po prawej stronie), w Ośrodku Kultury mieści się agencja reklamowa "Wena"-będzie widoczna duża reklama przy drodze.

Znokautuje to napewno :)))

Miejmy tylko nadzieje, że wiekszość nie padnie z rozpaczy!

>robix

Niesamowicie mnie cieszy Twa nowa samodyscypina :) Jak jeszcze troszke nad tym popracujesz bedą z Ciebie ludzie!!

Tym wpisem kończe mój udział w tym wątku.

Do zobaczenia w Oławie i usłyszenia przy wymianie wrażeń z odsłuchów.

Strona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest w pełni działająca ... sam ją robiłem :) Macie do wyboru wersję html i flash ... strona nie jest jeszcze w 100% dopracowana, ale jest sprawna w 100%. Wszelkie nieprawidłowiści mogą płynąć z braków w softwareowych waszych komputerów ... wersję flash najlepiej oglądać w rozdzielczości 1024x768 TrueColour i mieć zainstalowany Flashplayer, bez którego się nie obejdzie ... Wersja html pozostała po poprzednim twórcy strony, została ona jednak troszkę zmodyfikowana i powinna działać na każdej konfiguracji sprzętowej ... Pozdrawiam wszystkich :)

Ukryta Zawartość

tak to wygląda

[obrazekLUKASZ-187431_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oława leży 26 km na południowy wschód od Wrocławia. W kierunku na Opole. Ośrodek Kultury znajduje się przy ulicy 11-go listopada, czyli trasie Wrocław-Opole.

Ośrodek Kultury w Oławie :

Ośrodek Kultury w Oławie :

[obrazekLUKASZ-187443_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wystawa będzie podzielona na trzy pokoje.W pierwszym z nich będzie system złożony z gramofonu niemieckiej firmy Acoustic Solid One z ramieniem Dynavektor i

najdroższą wkładką Ortofon Jubille 70 wyprodukowana w ilości 800

egzemplarzy na 70 lecie firmy i pre Abraxas.Jako

zrodło cyfrowe będzie służył transport Audiomeca Kreatura i Dac 2 Audio Note podniesiony do modelu 4 , połączone to będzie kablem Cyfrowym AN- Vz też Audio Note.Jako przedwzmacniacz liniowy będzie służył Pre Audio Note a całość będzie połączona kablami

Kondo Ksl-Vz,Ksl-Spc i Transparentem Reference i dodatkowo jednymi z najlepszych kabli na

Świecie Electraglide,za część mocową będą odpowiedzialne na zmianę dwa monobloki na lampach 300B i jedna końcówka też na

lampach 300B , Kolumny współosiowe Szwajcarskiej firmy

Electrovoice.

drugi system :Gramofon analogowy Acoustic solid plus wkładka Grado

Reference i pre Nuda Veritas jako żródło pomocnicze cd player japońskiej

firmy CEC Tl 51 wzmacniacze zintegrowane firmy Nuda Veritas Wi-3 i Wi-4.

Kolumny niemieckiej Firmy Burmester Rondo 995 i Nuda Veritas.Cały system okablowany będzie srebrnymi

kablami Monolith polskiej firmy Albedo

trzeci system :Zródło Cd player francuskiej firmy Micromega Stage 3 i przetwornik

C/A Theta Mils III Wzmacniacze lampowe oławskiej manufaktury Iharp Audio i dwudrożne

kolumny opolskiej firmy Divine Acoustic i Celestion Ditron 551 system będzie okablowany przwodami

amerykańskiej firmy Transparent Audio i niemiecko -polskiej firmy Velum

Bedzie można zapoznać się z akcesoriami tych że firm ,jak bedzie również będzie można zadać pytania na nurtujące tematy producentom

Na miejscu jest bar w którym będzie można napić się herbaty ,kawy,oraz napoji chłodzących (odpłatnie) pozdrawiam wszystkich i Życzę Wszystkim udanych wrażeń.robtango

• Redaktorzy

robtango - gratulacje zaangażowania i powodzenia. Dobrze że jeszcze są ludzie któm się jeszcze coś chce robić oprócz narzekania. Mam nadzieję, że fotki ze sptkania zagoszczą nie tylko na tym forum ale również w rodzimj prasie "branżowej" (wysłałeś stosowne info po redakcjach?)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Witam wszystkich. Przygotowania idą pełną parą ,no i w tym zamieszaniu zapomniałem przedstawić jeszcze jedną firmę ,która przyczyni się do poprawienia akustyki sal a mianowicie Musica Nova.Jest to firma która produkuje ustroje akustyczne po przestepnych cenach niemalże wszystkiego rodzju .Jeszcze raz przepraszam.

robtango -> ja w kwestii formalnej. Nie ma takiego przetwornika jak C/A Theta Mils III. Jest przetwornik Theta DS Pro Basic III i odtwarzacz CD Theta Miles.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

elberoth - dzięki za sprostowanie,ale sama organizacja to dość trudna sprawa i takie gagi mogą występować .Liczę na wyrozumiałość.Pomyliłem się jeszcze w nazwie firmy produkującej panele akustyczne ,nie jak podałem Musica Nova tylko Super Nova.jeszcze raz przepraszam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.