Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do dynaudio f160

Feroland

Rekomendowane odpowiedzi

A myslisz ze tego nie zrobilem, dlatego poszedlem droga f160

a wiesz ze polecaja tam i naima i hegela rowniez wypowiadaja sie ze Rotel + Dynaudio = Synergia

Synergia to jest pomiędzy wyższymi modelami monitorów Dynaudio i starszymi modelami wzmacniaczy Krella. 160 to juz na tyle dobre monitory, ze właśnie mocne integry Krella 300il czy 400x są dla nich jakby stworzone. One potrafią idealnie występować woofery 160. To samo zrobią i z C1.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

wzmacniaczy Krella

Tak to też bardzo dobry kierunek inny niż Naim ( głównie chodzi o stereofonie) ale często wybierany przez fanów Dynaudio ze względu na stanowczy charakter brzmienia i doskonałą dynamikę.

Ciepło i aksamit już jest z Dynaudio a co z dynamiką i rytmem ?

.....Accuphase oferują odwrotnie spokój i kulturę a to w Dynaudio też już jest.

Ale jeżeli się podoba to zostaję bez komentarza.

Mnie takie połączenie się nie podoba, co nie znaczy, że innej osobie też...

Nie oceniajmy może upodobań innych i skupmy się na opisie słownym jak grają poszczególne zestawienia, bo to może tylko pomóc założycielowi wątku...

dziekuje za cenne porady

narazie nie podejmuje jeszcze decyzji, jestem na etapie edukowania sie, mam mozliwosc odsluchu supernait 2 (i mysle ze poslucham go) natomiast hegla 160 juz nie

Teraz czytam wiadomosci o heglu 160

Tak to też bardzo dobry kierunek inny niż Naim ( głównie chodzi o stereofonie) ale często wybierany przez fanów Dynaudio ze względu na stanowczy charakter brzmienia i doskonałą dynamikę.

Dynamika jak na Dunaudio jest faktycznie niezła dzięki Krellom ale tez co ważne środek i wysokie sa odpowiednio przedstawione. Co do przestrzenności to nic jej nie mogłem zarzucić gdynodsluchiwalem u siebie 160. Krellem 400x. Natomiast co ciekawe lepsze efekty przestrzenne i całkowite znikanie kolumn w pokoju osiągnąłem ze starymi Audience 50 sterowanymi sygnałem podawanym przez Krella 400x. Natomiast wyrafinowanie wysokich i górnej średnicy było oczywiście lepsze na 160 niz na 50. Nie była to jednak jakaś olbrzymia różnica.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Co do przestrzenności to nic jej nie mogłem zarzucić gdynodsluchiwalem u siebie 160. Krellem 400x

Zgadzam się ale moją uwagą odnośnie stereofonii żadnej wady Krellowi nie przyszywałem.

Raczej chciałem wskazać na różnice polegającej na jej prezentacji.

Naim kształtuje stereofonię bardziej do przodu .

A Krell z lekkiej perspektywy .

Ot cała różnica.

na ebay jest Krell KAV-280P +Krell KAV-2250

czy to jest starsza generacja ?

Ta sama co 400xi. Szczerze jednak mówiąc przy Twoich kolumnach wystarczy zadbana sztuka 400xi. Ten dzielony zestaw nie wiele jest lepszy od integry a trzeba doliczyć koszt porządnych Xlr i drugiego kabla zasilającego. chyba ze ów zestaw możesz kupic w super cenie...

Jesli Ciebie zainteresuje Krell to pamiętaj o tym, ze on gra na 100 procent możliwości dopiero w połączeniu ze źrodłem dźwięku posiadającym zbalansowana budowę i gniazda wyjściowe Xlr. Podłączenie Rca zabiera z tej generacji Srebrnych Krelli to co w nich najlepsze.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Jesli Ciebie zainteresuje Krell to pamiętaj o tym, ze on gra na 100 procent możliwości dopiero w połączeniu ze źrodłem dźwięku posiadającym zbalansowana budowę i gniazda wyjściowe Xlr. Podłączenie Rca zabiera z tej generacji Srebrnych Krelli to co w nich najlepsze.

+ 1

Przestań juzerze Firewallu 1-szy opowiadać historie wyssane z palca - z tego co wypisujesz na forum, to ktoś mógłby wywnioskować, że jesteś osłuchanym i doświadczonym audiofilem, a to jest goowno prawda! Jesteś spamerem i zakompleksionym chłopkiem, czego dałeś dowód swoim spamem w zakładce hi-fi. Nie poczułem skruchy i odpowiedziałem ci spamerze pięknym za nadobne. Te plusy to sobie stawiaj w kwestionariuszu w miejscu na podpis!

> Feroland

Określ przedział finansowy jaki chcesz przeznaczyć na wzmacniacz - będzie o wiele łatwiej wskazać i polecić cokolwiek. Mam doświadczenie z Dynaudio, chociaż 160 nigdy nie posiadałem, ale to aż tak dużego znaczenia chyba nie ma. Prywatnie mam C1 i Audience 52SE. Napisałeś, że docelowym monitorem ma być C1, więc chyba warto celować w coś z wyższej półki.

Parker's Mood

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

na ebay jest Krell KAV-280P +Krell KAV-2250

czy to jest starsza generacja ?

cytat:

"..Nie pozdrawiam i życzę wszystkiego najchujowszego...."

Mam taką skromną nadzieję że przy wyborze sprzętu nie weżmiesz pod uwagę kolegi który nam tak życzy...

Jesteś spamerem i zakompleksionym chłopkiem

Mam taką skromną nadzieję że przy wyboże sprzętu nie weżmiesz pd uwaę kolegi który nam tak życzy...

Nie matacz i nie przekręcaj mojej wypowiedzi spamerze Firewallu 1-wszy. Co to znaczy 'nam'? Odezwa była skierowana do ciebie malizno!

Parker's Mood

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

do 14 tys zl

Odezwa była skierowana do ciebie malizno!

Odezwa była skierowana do ciebie malizno!

Czujesz to ?

Potrzebujesz porady od Pana życia i śmierci ?

Oczywiście pytanie retoryczne...

Gość jt211

(Konto usunięte)

do 14 tys zl

Taka suma to już nie mało za używkę. Moja rada to podaj miejsce zamieszkania i zwróć się do userów w okolicy po pomoc , odsłuchy. Może duże salony audio które zawsze mają jakieś używki z rozliczeń z kupującymi. Pomiń bajkopisarzy w rodzaju Firewall 1. Nie kupuj nigdy z porady na forum bez odsłuchu w domu.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Taka suma to już nie mało za używkę. Moja rada to podaj miejsce zamieszkania i zwróć się do userów w okolicy po pomoc , odsłuchy. Może duże salony audio które zawsze mają jakieś używki z rozliczeń z kupującymi. Pomiń bajkopisarzy w rodzaju Firewall 1. Nie kupuj nigdy z porady na forum bez odsłuchu w domu.

Podpisuje się pod tym obiema rękami....

> Feroland

Określ przedział finansowy jaki chcesz przeznaczyć na wzmacniacz - będzie o wiele łatwiej wskazać i polecić cokolwiek. Mam doświadczenie z Dynaudio, chociaż 160 nigdy nie posiadałem, ale to aż tak dużego znaczenia chyba nie ma. Prywatnie mam C1 i Audience 52SE. Napisałeś, że docelowym monitorem ma być C1, więc chyba warto celować w coś z wyższej półki.

Tylko słuchanie nas wybawi...

pozdrawiam .

Czternaście tysięcy! Czyli cztery kilo$y! Moreno polecił Ci integrę Krella i na pewno jest to bardzo dobry trop i mniejszy wydatek niż zakładany budżet. Jako zwolennik Marka Levinsona pojechałbym integrą ML No.383 - świetny wzmacniacz, który zakręci jak należy zarówno F160 jak i C1. ML i Dynaudio to znakomity mecz, możesz być tego pewny. Te wzmacniacze są bardzo dobre, obiektywne i znakomicie zbudowane - cokolwiek do nich podłączysz, od razu usłyszysz różnicę. Kiedyś kosztowały jako nowe 5 kilo$ów - teraz, z drugiej ręki, to wydatek bardzo mały jak na prezentowaną jakość, wykonanie i inżynieryjną solidność. Pojawiła się nowa integra MLa No.585 - jako następca starej, ale i cena jak na razie jest odjechana. Jak zaczekasz trochę, słuchając sobie muzy w tym czasie na No.383, to pewnie i cena nowego No.585 będzie za jakiś czas o wiele bardziej przystępna. Wojciech Pacuła testował No.585 i jest cały artykuł w najnowszym wydaniu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tutaj ML No.383

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Wojciech Pacuła testował No.585 i jest cały artykuł w najnowszym wydaniu http://highfidelity.pl/@main-2350&lang=

A tutaj ML No.383 http://www.stereophile.com/integratedamps/245

Chwileczkę niedawno brylowałeś obeznaniem a teraz podpierasz się stronniczą prasą branżową.....nie ładnie,,,oj nie ładnie.

Myślałem że opisujemy Tu własne doświadczenia ale może ktoś mnie wyprowadzi z błędu ?

Chwileczkę niedawno brylowałeś obeznaniem a teraz podpierasz się stronniczą prasą branżową.....nie ładnie,,,oj nie ładnie.

Myślałem że opisujemy tu własne doświadczenia ale może ktoś mnie wyprowadzi z błędu ?

Spamerze Firewallu 1-wszy, nie zachowuj się jak jakiś dickhead czy też inny asshole, tylko po prostu daruj sobie te wszystkie mądrości - wyszło, że jesteś trollem i to jeszcze bardzo chujaszczym, więc się nie zdziw, że za chwilę każdy położy na ciebie lachę. Takich przygłupów było już tu trochę i ślad po nich zaginął.

Dedykuję ci spamerze tę oto piosenkę, żebyś przemyślał kim jesteś i co robisz z porządnymi wątkami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Spamerze Firewallu 1-wszy, nie zachowuj się jak jakiś dickhead czy też inny asshole, tylko po prostu daruj sobie te wszystkie mądrości - wyszło, że jesteś trollem i to jeszcze bardzo chujaszczym, więc się nie zdziw, że za chwilę każdy położy na ciebie lachę. Takich przygłupów było już tu trochę i ślad po nich zaginął.

Dedykuję ci spamerze tę oto piosenkę, żebyś przemyślał kim jesteś i co robisz z porządnymi wątkami.

http://www.youtube.com/watch?v=my7sxZ0KfHU

ok.

Widzę co nadchodzi.....będę uległy ....obiecuję....

Proszę tylko nie zataszcz mnie do Starych Kiejkut....

Oraz żeby tej muzy mi nie puszczano 24 godziny na dobę przez resztę mojego życia...

Po prostu przestań spamować i to wszystko. Powiedziałem wczoraj 'sorry'. Dziś mnie sprowokowałeś niegrzecznym i prymitywnym tekstem, więc nie powinieneś być zdziwiony, że reakcja była w negatywnym tonie.

Parker's Mood

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Po prostu przestań spamować i to wszystko. Powiedziałem wczoraj 'sorry'. Dziś mnie sprowokowałeś niegrzecznym i prymitywnym tekstem, więc nie powinieneś być zdziwiony, że reakcja była w negatywnym tonie.

Czyli co pokój ?

Jeżeli jesteś na tak to ja też....

jak to powiedział sławny usher " piano " na odpowiedż czekam do 10 minut....

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Nie, łazienka i chlastanie! '-) Peace!

Pełny szacunek dla Ciebie i po prostu spoko...

W rozważaniu tematyki audio z Tobą będę to pamiętał .

Mam nadzieję na obustronność....

Ja proponuje koniecznie odsluch Dynaudio z Krell-em.Sam posiadam takie polaczenie.Wprawdzie sa to Audience 52+Krell Kav 250a+250p.Jestem w pelni zadowolony.Wczesniej mialem to wpiete z Electrocompaniet AW-120 i czegos mi brakowalo,bylo super ale jednak.....dopiero z Krell-em te male pudelka pokazaly na co je stac.Pozdrawiam

Krell s-300 i wydaje sie ciekawa pozycja

Nie kombinuj. Ludzie próbują Ci poradzić i skup sie na konkretnych propozycjach.

Posłuchaj sobie Naima, Hegla jak masz ochote ale na koniec skombinuj skads Krella 300il lub 400xi. Potem podejmij decyzje i słuchaj.

Nie kombinuj. Ludzie próbują Ci poradzić i skup sie na konkretnych propozycjach.

Posłuchaj sobie Naima, Hegla jak masz ochote ale na koniec skombinuj skads Krella 300il lub 400xi. Potem podejmij decyzje i słuchaj.

Dokladnie tak. Teori juz wystarczy. Kilka odsluchow i wszystko bedzie jasne :) Moze z tym wszystkim przesadzilem ale....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.