Skocz do zawartości
IGNORED

Nad M50 czy ktoś może się podzielić doświadczeniami?

dyzio4

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy szukam uniwersalnego odtwarzacza strumieniowego i tak znalazłem ten NAD. Wykombinowalem sobie, że jak podlączę to do dobrego DAC'a i wzmacniacza to wszystko będę miał w jednym miejscu: CD i różne serwisy strumieniowe. Co o tym myślicie?

myślałeś o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Raczej nie. Chcę żeby były serwisy strumieniowe: WIMP, Spotify, Deezer. Obecnie mam Musical Fidelity M6 500i, kolumny Polk Audio LSIM707 i CD Primare. Do tego szukam DAC'a i transportu z serwisami strumieniowymi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mam m50, dla mnie idealny transport, z fizycznych nośników nie słucham bo wszystko co miałem zgrałem za pomocą M50 na dysk twardy, słucham głównie z WIPM-a w jakości hi-fi, inne serwisy są, ale nie korzystam z nich bo nie widzę sensu, Wimp hi-fi w sumie neguje konieczność kupowania płyt cd, różnice są, ale nie jakoś bardzo istotne. Kupuję pliki hd na Hdtracks, M50 ma nawet ten serwis zaimplementowany, wystarczy, że do m50 masz podpięty dysk twardy,a sam zgra Ci na niego pliki, które kupiłeś w Hdtracks. Świetne radio internetowe. M50 to moim zdaniem bardzo niedoceniany sprzęt na forum, to jest wielozadaniowy transport wysokiej jakości. Ludzie podniecają się tutaj jakimiś Linnami czy Ariesami, które przy M50 wydają się być śmieszne ze swoją funkcjonalnością, na forum Linna są podobne ipinie Linn vs M50.

M50 to moim zdaniem bardzo niedoceniany sprzęt na forum, to jest wielozadaniowy transport wysokiej jakości.

Przymierzałem się do niego kilka razy, ale hamuje mnie brak chociaż 1go wyjścia RCA...

Od razu trzeba kupić coś na kształt M51...

Ktoś inny może powiedzieć, że brakuje mu tam jeszcze wzmacniacza.

I zupełnie przypadkowo NAD może mu zaproponować wzmak z wejściami cyfrowymi :-)))

Najlepiej M2, bo się zgrywa wizualnie ;)

EDIT:

A tak przy okazji - czy on ma jakąś fajną apkę na Androida?

Tzn chodzi mi o to, czy używałeś i jest OK szybka.

Ja mam m50, dla mnie idealny transport, z fizycznych nośników nie słucham bo wszystko co miałem zgrałem za pomocą M50 na dysk twardy, słucham głównie z WIPM-a w jakości hi-fi, inne serwisy są, ale nie korzystam z nich bo nie widzę sensu, Wimp hi-fi w sumie neguje konieczność kupowania płyt cd, różnice są, ale nie jakoś bardzo istotne. Kupuję pliki hd na Hdtracks, M50 ma nawet ten serwis zaimplementowany, wystarczy, że do m50 masz podpięty dysk twardy,a sam zgra Ci na niego pliki, które kupiłeś w Hdtracks. Świetne radio internetowe. M50 to moim zdaniem bardzo niedoceniany sprzęt na forum, to jest wielozadaniowy transport wysokiej jakości. Ludzie podniecają się tutaj jakimiś Linnami czy Ariesami, które przy M50 wydają się być śmieszne ze swoją funkcjonalnością, na forum Linna są podobne ipinie Linn vs M50.

Dzięki za odpowiedź. Właśnie o czymś takim myślę. Czy to tak zadziała, że na tablecie otwieram WIMP łączę się z NAD M50 i już mam muzykę? Jeżeli tak to kupię.

Działa jeszcze lepiej:) Otwierasz na tablecie aplikację Nad-a i w w zakładkach w lewej stronie klikasz na ikonkę WIMP

Ukryta Zawartość

Na obrazku są wszystkie serwisy, ale na pasku będą tylko te, które masz aktywowane. Mnie się aplikacja Wimpa na tablety nie podoba, ta Nada jest bardziej przejrzysta.

Ukryta Zawartość

Działa jeszcze lepiej:) Otwierasz na tablecie aplikację Nad-a i w w zakładkach w lewej stronie klikasz na ikonkę WIMP

Ukryta Zawartość

Na obrazku są wszystkie serwisy, ale na pasku będą tylko te, które masz aktywowane. Mnie się aplikacja Wimpa na tablety nie podoba, ta Nada jest bardziej przejrzysta.

I dokładnie o tym myślałem. Dzięki za pomoc. Jeszcze tylko dobry DAC i koniec składania stereo

Ukryta Zawartość

I zupełnie przypadkowo NAD może mu zaproponować wzmak z wejściami cyfrowymi :-)))

Najlepiej M2, bo się zgrywa wizualnie ;)

EDIT:

A tak przy okazji - czy on ma jakąś fajną apkę na Androida?

Tzn chodzi mi o to, czy używałeś i jest OK szybka.

To jest seria Masters:) Nie wiem jak działa Nad ramote na Androidzie, steruję m50 z IPada i nie ma żadnych zastrzeżeń do aplikacji na apple.

Napisano dziś, 17:12

Ja polecam jednak NAD m51, do tego dobra zbalansowana końcówka mocy i cały system audio jest sterowany z tableta.

Nie wiem czy nie za dużo będzie tego NAD'a :) Obecnie brzmienie mojego wzmacniacza z kolumnami bardzo mi się podoba i musze tak dobrać DAC żeby tego nie zepsuć. A M50 będzie tylko transportem więc nie powinien mieć wpływu na całość brzmienia. Wcześniej słuchałem też NAD M3 ale jednak MF w mojej ocenie był dużo ciekawszy.

• 1 rok później...

Witam użytkowników NADa,

Przeglądając manual NADA nie znalazłem informacji na poniższe pytania.

Czy możecie podzielić się doświadczeniem jaki HDD i jak sformatowany będzie dobrze współpracował z NADem M50?

Czy trzeba jakieś specjalne ustawienia dokonać w Menu?

Czy nad dekoduje pliki z MEPG4? Nie widziałem tego w specyfikacji

Będę wdzięczy za pomoc.

Pozdrawiam

Proxima

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.