Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki Kom.Do filmów i muzyki

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie potrzebuję głośników do kompa do oglądania filmów i muzyki.Takiej wielkości jak te modele geniusa sw 5.1 6000 i 5200 nie większe ale będą podłączone nie oryginalnie do suba tylko do zewnętrznego amplitunera a on do kompa wejściem cyfrowym które głośniki zagrają lepiej w takim połączeniu cena ich jest porównywalna.Logitechy z serii Z odpadają bo mi wygląd nie odpowiada

Nie rozumiem pytania. Głośniki komputerowe są komputerowe, nie podłącza się ich do amplitunerów bo są wyposażone we własny wzmacniacz. Oczywiście jak się człowiek zaweźmie, to wszystko podłączy, tylko po co, nie lepiej w sytuacji w której dysponujemy już wzmacniaczem kupić normalne kolumny?

Druga kwestia: Takie głośniki są przystosowane do pracy z własnym wzmacniaczem, podłączenie ich do wzmacniacza może być dla tegoż wzmacniacza względnie niebezpiecznie, pierun wie jakie obciążenie elektryczne będą one stanowić.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Ponieważ nie mam miejsca na normalne monitory po drugie mam podłączony już tak zestaw geniusa 5.1 który służył mi pare lat(dziure w membranie kolumny mi pies zrobił:)) jeśli impedancja jest zgodna nic się nie spali przecież to kolumny są pasywne wzmak jest tylko w subie.Poza tym podłączone tak kolumny do zewnetrznego wzmaka graja znacznie lepiej i dynamiczniej niż oryginalnie wiem bo sam testowałem i tak mam w takim połączeniu grają mi 5 lat SW6000 czy ktos się orientuję jak gra SW 5200 czy lepiej od 6000? bo jak nie to kupie te same 6000

a co stoi na przeszkodzie żeby kupić fajne kolumny na fronty (jakieś małe oczywiście), a jako głośniki surround wykorzystywać te nie pogryzione?

Nie chce mieszać maja być jednakowe(wygląd) tak jak jest teraz a nie mieszanina jak z lombardu kupie te co były bo bardzo dobrze wypadały w grach i filmach w tym połączeniu bedą na zapas w razie czego :)

tzn, że kupisz cały komplet, żeby zastąpić jeden zniszczony głośnik, a i tak najdroższego elementu, czyli suba ze wzmacniaczem nie zamierzasz w ogóle używać? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.