Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do Yamahy a-s500 i Pylonów Pearl 25

jellybean

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Rozglądam się za cd playerem do mojej yamahy a-s500 i Pylonów Pearl 25. Górna granica budżetu to ok 1800 PLN.

Po złych doświadczeniach z używkami, wolałabym raczej coś nowego.

Ma to być odtwarzacz cd z naciskiem na CD. Z plików wystarczy mp3 czytane ze zwykłego USB. Obsługa srajfonów nieistotna. Wav i flac niekoniecznie, choć nie ukrywam, że byłyby miłym bonusem.

Pożądana barwa - bardziej w kierunku ciepła.

Zastanawiam się nad:

yamaha cd-s300

marantz cd6005

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie :)

Witaj,

wydaje mi się, że dobrą opcją byłby odtwarzacz CD Yamaha CD-S700. To znacznie lepsze brzmienie niź podstawowa CD-S300, przede wszystkim bardziej spójne, pełne, lepiej wypełnione w środku. Taka konfiguracja moim zdaniem powinna się bardzo dobrze sprawdzić w Twoim systemie.

W przypadku odtwarzacza Marantz zdecydowanie polecam model wyższy CD6005. Podobnie jak przy urządzeniu Yamaha, CD6005 w stosunku do modelu podstawowego jest wyraźnie lepszy.

Spójrz jeszcze na odtwarzacz Nad C546 BEE. To także godne zainteresowania urządzenie.

Biorąc pod uwagę powyższe odtwarzacze, najlepszym kompromisem pomiędzy dynamika, potęga, szybkością a wypełnieniem, spójnością zaoferuje Nad. Yamaha będzie dynamiczna, jasna, na pewno najbardziej rockowa. Marantz natomiast stawia na większy spokój, lekkie ocieplenie, łagodniejszy ale świetnie kontrolowany bas.

Przyjrzyj się moim propozycjom, jeśli masz taka możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania poszczególnych konfiguracji. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj. Po złych doświadczeniach z używkami proponuje idź do salonu i wybierz. To jedyna słuszna droga zamiast robić zamęt na forum. Ps: da się zarobić na sponsoringu ?

@Q21

Dziękuję za odpowiedź. Yamaha cd-s700 podobno nie czyta cd-textu i tagów id3, czy to prawda?

W sąsiednim wątku ludzie polecają Pioneera PD-50. Jestem ciekawa, jak brzmieniowo wypada ta jednostka na tle cd-700 i marantza cd 6005?

@IGNAC

Zmień dilera albo bierz połowę... Tak tu witacie nowych ludzi na forum?

@Q21

Dziękuję za odpowiedź. Yamaha cd-s700 podobno nie czyta cd-textu i tagów id3, czy to prawda?

W sąsiednim wątku ludzie polecają Pioneera PD-50. Jestem ciekawa, jak brzmieniowo wypada ta jednostka na tle cd-700 i marantza cd 6005?

@IGNAC

Zmień dilera albo bierz połowę... Tak tu witacie nowych ludzi na forum?

Yamahę CDS700 akurat mam więc się wypowiem, delikatniejsza góra i potężniejszy ten najniższy bas, średnica czytelna, scena bardziej na boki jest budowana, nie czyta CD TEXTU to fakt, mp3 i owszem czyta z cd jak i usb ale można tylko skakać po plikach w przód lub tył, nie ma możliwości wybierania ich numerycznie. Mam nadzieje że coś moja opinia wniosła do tematu. Napęd pracuje u mnie przynajmniej cicho, CD sprawia wrażenie solidnego.

@przemek_s

@Dali_User

Bardzo dziękuję za opinie! Kusi mnie ta cd-s700, ale muszę przyznać, że mam coraz gorszy mętlik w głowie...

A może ktoś powiedzieć jak na tle cd-s700 wypada yamaha cd-n500? Chodzi mi przede wszystkim o brzmienie i kulturę pracy (głośność napędu).

@przemek_s

@Dali_User

Bardzo dziękuję za opinie! Kusi mnie ta cd-s700, ale muszę przyznać, że mam coraz gorszy mętlik w głowie...

A może ktoś powiedzieć jak na tle cd-s700 wypada yamaha cd-n500? Chodzi mi przede wszystkim o brzmienie i kulturę pracy (głośność napędu).

CDN 500 odsłuchiwałem przy okazji wyboru wzmacniacza, z Yamahą AS 1000 zgrał się dość ładnie, jest więcej średniego basu a nieco mniej tego najniższego, od strony użytkowej dla plikomaniaków to lepszy cd, czyta flac po usb, napęd też pracuje cicho no i masz dostęp do radia internetowego ale cena tego CDN500 jest wyższa

CD S 700 ma bardzo dobry napęd wzięty wprost z wysokiego modelu S 2000. Chodzi cicho i widac że to porządny napęd. W cd n 500 siedzi zwyczajny napęd co oczywiscie nie oznacza że ma się zepsuc po tygodniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.