Jump to content
IGNORED

tv 50-55 cali ok 3 kzł

marekk

Recommended Posts

Długo szukałem dla siebie w podobnym rozmiarze.

Jeśli nie oczekujesz łączności po Wi-Fi, to świetnym wyborem będzie ten TV:

http://www.ceneo.pl/32120779

Z całym szacunkiem ale ten Samsung to bardzo prosty model. Odświeżanie tylko 100hz, brak wi-fi. Poza tym Samsungi przekłamują kolory i mają słabe kąty widzenia.

100Hz, czy 600Hz, nie ma znaczenia- zobacz jak wyglądały ślepe testy. 1000Hz to tylko bełkot marketingowy.

Kolory - kwestia ustawień, więc każdy producent może przekłamywać, może chodzi Ci o ustawienia fabryczne. Kąty widzenia - porównywałem z LG/Sony, wypadały gorzej.

Po bzdurach jakie wyczytałem na HDTV(opłaconym forum), a to co zaobserwowałem na własne oczy w sklepach to istny koszmar i to nie tylko moje zdanie.

Fakt, brak Wi-Fi to jest "minus" tego telewizora. Ale za to otrzymujesz 58" w cenie do 3k(ja wynegocjowałem 2899zł), co jest nieosiągalne nawet dla 55".

100Hz, czy 600Hz, nie ma znaczenia- zobacz jak wyglądały ślepe testy. 1000Hz to tylko bełkot marketingowy.

Kolory - kwestia ustawień, więc każdy producent może przekłamywać, może chodzi Ci o ustawienia fabryczne. Kąty widzenia - porównywałem z LG/Sony, wypadały gorzej.

Po bzdurach jakie wyczytałem na HDTV(opłaconym forum), a to co zaobserwowałem na własne oczy w sklepach to istny koszmar i to nie tylko moje zdanie.

Fakt, brak Wi-Fi to jest "minus" tego telewizora. Ale za to otrzymujesz 58" w cenie do 3k(ja wynegocjowałem 2899zł), co jest nieosiągalne nawet dla 55".

Tak się składa, że pracuję na co dzień jako sprzedawca telewizorów i osobiście widzę ogromną różnice między 100 i powiedzmy 400-600hz. Powyżej tego, faktycznie, to bardziej propaganda marketingowa. Odnośnie kolorów to niestety ale Samsung ma lipne matryce z których kalibracja niewiele wyciśnie. Tak samo kąty widzenia-konkurencja stosuję matryce IPS, które zauważalnie lepiej ogląda się patrząc z boku. Jeżeli miałbym polecać coś z Samsunga to tylko modele UHD, np.50HU6900 można teraz kupić za około 3000. Wg. mnie bardzo dobry i przede wszystkim przyszłościowy telewizor.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.