Skocz do zawartości
IGNORED

Ewolucja - pojawienie się klasy wyższej i tępej podklasy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Stało by się to, że byłoby to już inne działanie. Nie dzielenie tylko odejmowanie.

jednak z ostatnim zdaniem się nie zgadzam..

Możliwe że coś pochrzaniłem w słownym opisie potęgowania.

Ale mnożenie/dzielenie jest raczej oczywiste.

Stało by się to, że byłoby to już inne działanie.

Ale wynik ten sam.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ale w zadaniu już jest napisane "dwa razy mniej" to chyba nie ma żadnego znaczenia

kto jak sobie to "dwa razy mniej" wyliczy. Odejmując połowę czy dzieląc przez dwa, co to za różnica?

A propos odejmując połowę, to ile będę wtedy miał? Jeśli nie "dwa razy mniej" to ile? Połowę? Mniej o połowę?

Przecież to jest masło maślane. To co tam powinno być napisane zamiast "dwa razy mniej" abym wiedział,

że mam odjąć połowę, a nie podzielić przez dwa i przy okazji jak to niby wpłynie na końcowy wynik?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja mącę?

Przecież to nie ja dopiero co twierdziłem, że "o połowę mniej" to nie jest to samo co "dwa razy mniej"

albo że do "dwa razy mniej" można dojść tylko dzieląc, bo odejmując połowę już to samo nie wyjdzie.

Przy okazji, skoro już tu jestem, może ktoś mi odpowie na pytanie takie: Jeśli ja mam w banku na koncie 1zł,

a Janusz ma w tym samym banku na koncie -1zł, to ILE RAZY MNIEJ ode mnie w banku na koncie ma Janusz

i jakich działań matematycznych należy w tym przypadku użyć, żeby uzyskać prawidłowe rozwiązanie?

Pozdrawiam.

Przy okazji, skoro już tu jestem, może ktoś mi odpowie na pytanie takie: Jeśli ja mam w banku na koncie 1zł,

a Janusz ma w tym samym banku na koncie -1zł, to ILE RAZY MNIEJ ode mnie w banku na koncie ma Janusz

i jakich działań matematycznych należy w tym przypadku użyć, żeby uzyskać prawidłowe rozwiązanie?

Zadanie jest nielogiczne gdyż Janusz nie posiada nic oprócz salda ujemnego czyli długu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Odtworzono twarz wojownika z Rogalina sprzed 4000 lat :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tu masz ogniwo pośrednie i to humanoidalne.

Może to Cię przekona:

Dołączona grafika

To jest najlepszy dowód na to że nawet idiota możne dojść do wielkich pieniędzy, gdy mu na podwórku ropa wytryśnie spod ziemi.

Odtworzono twarz wojownika z Rogalina sprzed 4000 lat :

Ukryta Zawartość

Wygląda zupełnie jak sprzedawca w moim osiedlowym zieleniaku. To dowód, że ewolucja nie istnieje.

Ukryta Zawartość

a wytrysniecie samo w sobie ma cós wspolnego z idiotom??

istnieje podejrzenie ze idiotom nie wytryska czy raczej odwrotnie??

To jest najlepszy dowód na to że nawet idiota możne dojść do wielkich pieniędzy, gdy mu na podwórku ropa wytryśnie spod ziemi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wygląda zupełnie jak sprzedawca w moim osiedlowym zieleniaku. To dowód, że ewolucja nie istnieje.

Albo się zatrzymała na osiedlowym zieleniaku:-)

4000lat to chyba za mało na obserwowanie znaczących zmian ewolucyjnych.

Jednocześnie czytam, ze średni wzrost człowieka był sporo niższy niż obecnie. A to tylko kilkaset lat.

:-)

Krak_oN podał ten przykład chyba dlatego, że napisali o ciemniejszym kolorze skóry ludzi sprzed 4000 lat.

Czyli nie jak sprzedawca w zielaniaku, a bardziej jak sprzedawca kebaba.

Zadanie jest nielogiczne gdyż Janusz nie posiada nic oprócz salda ujemnego czyli długu.

Acha.

No to w takim razie zagadka z dwa razy młodszą siostrą też jest nielogiczna, bo siostra nie posiada nic oprócz młodszego wieku.

Ewolucja działa cały czas i podział na rasę idiotów i rasę inteligentów już się dokonuje.

Rasa inteligentów lata w kosmos, tworzy naukę (czego wyrazem są nagrody nobla) i kulturę, jest w stanie rozszczepić atom i zaprząc reakcję łańcuchową do celów gospodarczych i militarnych, budować zaawansowaną cywilizację technologiczną, medialną, społeczną.

Rasa idiotów nie jest w stanie zrobić nic poza narzekaniem że we wszystkim przeszkadzają im żydzi, inteligenci, liberałowie, demokraci i kapitaliści.

Ten rozdział będzie się pogłębiał i już za kilkadziesiąt tysięcy lat jedni będą osiedlać Marsa a drudzy będą narzekać po kościołach że kiedyś to było lepiej i że to oni byli by najlepsi na świecie tylko że im ciągle ktoś przeszkadza.

"Rasa idiotów nie jest w stanie zrobić nic poza narzekaniem że we wszystkim przeszkadzają im żydzi, inteligenci, liberałowie, demokraci i kapitaliści."

I cykliści.Nie zapominajmy o cyklistach.

Ten rozdział będzie się pogłębiał i już za kilkadziesiąt tysięcy lat jedni będą osiedlać Marsa a drudzy będą narzekać po kościołach że kiedyś to było lepiej i że to oni byli by najlepsi na świecie tylko że im ciągle ktoś przeszkadza.

Myślę, że bardzo głęboki rozdział dokona się wcześniej.

Może by rasie idiotów fundować bezpłatne wycieczki na Jasną Górę i Lichenia w czasie wyborów?

Geny a poglądy polityczne (ciekawa hipoteza) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tępa podklasa już się wyodrębnia. Jak już założy forum o audio - to o czym tam pisze ? O audio ? A skąd. Obrzuca się tam gówn...m i opluwa.

I doprawdy nie widzi w tym nic niestosownego ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.