Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

koszt wysylki kond. z elfy do mnie to na kazdego 2,5 zlotego plus koszt wysylki odemnie do was okolo 15zl czyli lacznie wysylka wychodzi 17,5zl. roznica brutto miedzy tym co daje elfa katalogowo (107 netto) a tym co ja dostalem przy zakupie 40szt (98zl netto) to podan 10zl brutto razy 4kond to ponad 40 zl to juz daje ponad 20 zl zaoszczedzonych pieniedzy plus koszt wysylki jaki byscie musieli poniesc.

ja cale zamowienie chce zamknac w 2 tygodniach a przy takim podejsciu i podliczeniach jak niektorzy prowadza to same rozmowy moga trwac dluzej niz 2 tygodnie.

mysle ze juz wystarczajaco duzo wyjasnilem tak ze watek ten zaczyna przypominac jak moje rozliczenie podatkowe.

sprawa jest i wydaje mi sie prosta: zostalo jeszcze okolo 3 wolnych miejsc na liscie, pozniej bedziemy musieli dlugo czekac na kolejna dostawe kond. (chyba ze kupicie inne - a rifa wydaje sie najlepszym rozwiazaniem tutaj) wiec jesli ktos jest jeszcze chetny to niech sie spieszy a komu nie zalezy na czasie niech dalej całkuje podatek ktory i tak trzeba zaplacic:)

Jeszcze raz pisze jakby się organizujący dobrze pomyślał to by do zainteresowanych wysłał informacje o:

a) numerze konta

b) kwocie do wpłaty

c) dacie realizacji zamówienia

co ja jestem wróżka żeby zgadywać?

A może to jakieś tajne towarzystwo Krellowców tu ktoś założył??

marsel, 7 Cze 2009, 20:03

>Jeszcze raz pisze jakby się organizujący dobrze pomyślał to by do zainteresowanych wysłał

>informacje o:

>a) numerze konta

>b) kwocie do wpłaty

>c) dacie realizacji zamówienia

kilka postow wczesniej napisalem ze jak ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na pw a wtedy odpisujac kazdemu wysylalem pelne informacje, przynajmniej ja tak to rozumiem i kilku kolegow tez, ale moze faktycznie nie do konca jasno sie wyrazilem. tak wiec jeszcze raz pisze jesli ktos chce uczestniczyc w tym zamowieniu gdzie dostepne jest tylko 40szt kond. prosze o informacje na pw a wszystkie potrzebne dane bede wysylal.

a)numeru konta nie bede pisal na forum

b)kwota to 495zl wraz z przesylka do was

c)mam nadzieje (i bede sie staral) aby zamowienie sfinalizowalo sie do 2 tygodni.

abstahujac troche od zamowienia chce wam pokazac jakie radiatory w sztukach 2 udalo mi sie zdobyc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17411-100003100 1244399165_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

UPPPSS... sorrki za zamieszanie, cos mi sie pokrecilo :) Nie wliczylem tego podatku VAT i wzialem 4x107zl=428zl. Wskakuje spowrotem na liste...

Sorry za to zamieszanie!!!

>1. andrejos1-4szt

>2. Basist@ -4szt

>3. adigrzelczak - 4szt

>4. nowy18 - 4szt

>5. piotr_37 - 4szt.

>6. ManieX - 4szt.

>7. marsel - 4szt. ale zaznaczam że chcę te bez śróby montującej od spodu.

>8. woytek - 4szt

>9. saczek_xtrm - 4szt

10. wojtekr

Gdzie napisałeś, że prosisz o kontakt zainteresowanych z listy. Napisałeś że ktoś tam wpłacił i czekasz na chętnych tak jak by lista nie istniała.

Wkur.. się. Jak kolego organizujesz zamówienie to wypadało by podać te kilka drobnych informacji na priva, a nic by ci się nie stało. Co mam cię błagać czy jak? A zamiast komentować mogłeś mi po prostu wysłać informacje o które prosiłem. Nie rozumiem takiego zachowania.

Kupie sobie sam po normalnej cenie, a co tam stać mnie.

marsel - była mowa o tym, żeby osoby z listy, które w 100% są zdecydowane przysłały wiadomość na pw z adresem do wysyłki wtedy miały dostać dane do przelewu.

andrejos1 - widzę, że mamy podobne "pustaki". Ja się teraz głowię jak te 2szt w obudowę upchnąć. Zastanawiałem się czy faktycznie zakładać 2szt. Po dłuższym namyśle doszedłem do wniosku że główne płytki będą przymocowane do radiatorów, więc lepiej żeby się nie grzały za mocno.

>ps.gdzie były oryginalnie ?

bylo mi powiedziane ze kazdy z osobna obslugiwal falownik 11kW

mam dostac informacje czy sa jeszcze takie na zbyciu wiec dam znac na forum

cena 25zl/szt

marsel, 7 Cze 2009, 20:42

>Gdzie napisałeś, że prosisz o kontakt zainteresowanych z listy. Napisałeś że ktoś tam wpłacił i

>czekasz na chętnych tak jak by lista nie istniała.

stona 38 wątku, wpis 10 od dołu.

faktycznie nie wyslalem ci danych ale to wina tego ze co chwile ktos pisze i watki uciekaja dlatego tez prosilem o pw.

ja zdecydowalem ze robie monobloki wiec jeden radiator bedzie obslugiwal jeden kanal,

jedna obudowa w ktorej mialbym (chocby i jeden tylko radiator) plus 2 transformatory (nie male) plus 4 duze kond. wygladal by monstrualnie i niekoniecznie ladnie.

A jakiej wysokości są te radiatory?Ja mam 13,5 x 13,5 x 21cm - wysokość. Jak dam na stojąco z wentylatorem to obudowa będzie miała aż 25cm wysokości. Lepiej by było dać radiator na stojąco bo nawet jak wentylator padnie to jest szansa że się nie zagotuje, na leżąco może być gorzej.

obudowa bedzie na samym koncu. w tym miesiacu kond. plus mam nadzieje ze przyjda plytki wraz z elementami. w lipcu transformatory i pierwsze przymiarki do obudowy. w miedzy czasie musze zlecic wykonanie na odpowiedni wymiar 4szt eLki pod tranzystory mocy ktore za ich pomoca polacze w glownym radiatorem a i jeszcze delikatne podfrezowanie powierzchni pod te eLki.

Na pewno już myślałeś nad obudową. Twoje monobliki jak będą wyglądały? Chodzi mi o to czy będą miały ok 25cm szerokości i będą stały obok siebie czy raczej 44cm szerokości i jeden na drugim ustawisz?

jesli o takie myslenie chodzi to juz faktycznie podjalem decyzje ze beda mialy okolo 25-30cm szerokosci i beda staly prawie obok siebie (w srodku jest jeszcze przedwzmacniacz)

ja skladam na takich diodach: Szybka Dioda Schottkiego HFA30PB120 30A/1200V

kupilem je po 5zl/szt

choc dostalem pozniej oferte po 3zl/szt ale bylo juz za pozno.

chyba ze ktos bedzie chcial takie zakupic do dam namiar na osobe ktora ma po 3zl/szt

w tej chwili dokladnie nie pamietam, ale kupilem jakis czas temu szybkie shottky, ktore stosowane sa w autobusach. Parametry prawie jak HEXFREDy. Dalem chyba 80zl

• Pokaż nowe odpowiedzi