Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

adigrzelczak, 22 Lis 2009, 20:58

>Juz dawno nie zaglądałem na forum a tu taka miła niespodzianka:-) Zmieniłem ostatnio robotę i już w

>100% rozumiem Vuy'a i jego poślizg. Ciągłe nieplanowane wyjazdy, siedzenie po godzinach etc. Żeby

>tylko udało się wygospodarować czas na skonczenie klona.

>Dzięki za sparowanie

>Pozdrawiam

>Adam

hmmm ;)

czasem trzeba samemu przekonac sie co to znaczy ''busy time'' w pracy ;) na szczescie u mnie bedzie juz raczej luzzzzzzzzz ;)))

>Vuy czy pamiętałeś podczas pakowania przesyłki o osłonkach na tranzystory dla mnie?

mowisz - masz ;)))

Pozdrowienia

Vuy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Maly Update ;)

Paczka z elementami do ksa-50 wlasnie pojechala do was i powinna byc u ''wojtekr'' wtorek - sroda w przyszlym tygodniu ;)

wiecej info wrzuce jutro wieczorem lub w lyk-end ;)

pozdrowienia

Vuy

Clo było juz wkalkulowane w cenę. Według moich pobieżnych rozliczeń kalkulowałem je na poziomie 20% a wyszło 15% ale nie brałem pod uwagę kosztów wysyłki a koszty do was są na poziomie 4 zł za wszystkie wiec też pomyłka na Waszą kożyść.

Jak dostanę paczkę to żeby nie przedłużać powysyłam do Was a co do ewentualnych rozliczeń to zrobimy to jak wrócę bo na razie mi się zaczął lekki ... w robocie.

piotr_37, 26 Lis 2009, 14:07

>Świetna wiadomość

>piotr_37

świetnie ,że zamieściłeś foto_motion oczekujących na części, ja to ten w piątym rzędzie, piąty po prawej stronie,

Pozdrawiam,

damper

baksik00, 28 Lis 2009, 15:44

>Czy ktos interesował sie obudową ? Mozna gdzies znaleźć dokładne wymiary, grubosci itd. ?

wydaje mi sie ze przy tego typu konstrukcji gdzie wazny jest gabarytowy radiator (a pewnie kazdy ma inny i innego ksztaltu) stworzenie obudowy jest manualnym wyzwaniem dla kazdego i kazdy chyba robi obudowe we wlasnym zakresie.

Moja obudowa ma 44 szerokości 38 głębokości 20 wysokości (cm) czyli radiatory po byku robią za boki ścianek 20x38x5 a i tak zdrowo gorące. Nie ma co oszczędzać na radiatorach bo i tak gorące :).

P.

baksik00, 28 Lis 2009, 16:42

>Rozumiem ze Twoj o zblizonych wymiarach do oryginału, nie poradził by sobie z odprowadzeniem

>ciepła, nawet przy atywnym chlodzeniu ? Ehh szkoda

jeszcze raz...

Twoje radiatory zdaje sie mają troche inna budowe niż oryginał. Zastanawialem się czy bedzie aż taka różnica w odprowadzeniu ciepła jesli zamiast czegoś podobnego do oryginału zastosował bym taki jak Twoj. Oczywscie o wymiarach zblizonych do oryginału. Cięzko to napisać :) Chciał bym aby klon jak najbardziej przypominał oryginał.

>baksik00

tego typu radiatory jak w oryginale można trafić na ebay lub All... kwestia ceny i koncepcji obudowy, jeżeli chcesz robić replikę to oprucz radiatorów zostaje sporo detali które można zwymiarować mając tylko oryginał dla pomiarów ale czy to ma sens ?

Witam ponownie;)

A wiec tak jak napisalem wczesniej na forum w czwartek poszla paczka kurierem ''Eagle Transport'' do kol''wojtekr''.

Zawartosc to oczywiscie komplet elementow dla was do krell-a ksa-50 plus dodatkowe rezystory Dale o ktore prosil mnie kol ''J4r3k'', a takze 12szt oslonek na TO3 dla

kol.''adigrzelczak'', 4 gniazda Neutrika XLR meskie i 2 zenskie dla kol. ''V343'',

1szt transformator audio dla kol. ''andrejos1'' oraz 1szt transformator audio, 4szt radiatorow pod TO3 i dac na CS4328 z xlr-ami i wskaznikiem poziomu dla kol.''piotr_37''.

Waga calosci to circa 10kg.

wszystko wewnatrz jest opisane wiec nie bedzie problemu z rozpoznaniem co jest dla kogo ;)

paczka jest wyslana z oplata za przesylke w PL bo tak chyba bedzie wygodniej dla was to sobie rozliczyc m-dzy soba ;)

oplata za przesylke jest widoczna na drugim zdjeciu i wynosi 20gbp.

wtorek - sroda paczka powinna byc juz u kolegi ''wojtekr''.

Z mojej strony mala prosba do kolegow aby podczas uruchamiania KSA sprawdzic wszystkie polaczenia kilka razy zanim zostanie podane napiecie z zasilacza gdyz przy takich pojemnosciach i pradach w ulamku sekundy stanie wszystko w plomieniach jesli beda gdzies nieprawidlowe polaczenia, zwarcia lub inne nieprawidlowosci z montazem i szkoda by bylo mojej pracy przy parowaniu tych tranzystorkow;)))(a zapasow NIE MA) ;)

mozecie zastosowac przy pierwszych uruchomieniach np. nisko-omowe rezystory zabezpieczajace w liniach zasilania na wszelki wypadek ;)

w zalaczeniu fotki paczki i listu przewozowego ;)

zycze wszystkim udanych ''odpalen'' za pierwszym razem i wielu wrazen przy sluchaniu ksa-50 bo jak wszystko bedzie zlozone poprawnie i wygrzane jak trzeba to beda to wrazenia niezapomniane...;)))

aha no i na zime bedzie jak znalazl;) mmmm to ''ciepelko'' ;)))

pozdrowienia dla wszystkich

Vuy

Ukryta Zawartość

post-17546-100009164 1259526806_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

andrejos1, 28 Lis 2009, 16:37

>baksik00, 28 Lis 2009, 15:44

>

>>Czy ktos interesował sie obudową ? Mozna gdzies znaleźć dokładne wymiary, grubosci itd. ?

>

>

>wydaje mi sie ze przy tego typu konstrukcji gdzie wazny jest gabarytowy radiator (a pewnie kazdy ma

>inny i innego ksztaltu) stworzenie obudowy jest manualnym wyzwaniem dla kazdego i kazdy chyba robi

>obudowe we wlasnym zakresie.

Dlatego gdzies wczesniej pisalem ze ksa-50 w dwoch mono-blokach jeszcze troszke bardziej rozwija skrzydelka gdyz ma wtedy z reguly jeszcze lepsze chlodzenie i mozna sie ''pobawic'' bias-em ;)))

sorki koledzy za off top ale tu chyba bedzie najszybciej ;)

Tak na szybko info dla kol. ''wojtekr''

nie wiem czy dostales/czytales mojego e-mila wczoraj wieczorem ale wlasnie otrzymalem info ze kurier bedzie u ciebie jutro (wtorek) m-dzy godz. 9 a 14 czasu PL i jesli jeszcze nie zrobiles im platnosci przekazem to jutro mozesz uregulowac ta platnosc bezposrednio u kuriera ;)

dzwonili do mnie i powiedzieli ze dzwonili w PL pod podany przez ciebie numer komorki ale nikt tam nic nie wiedzial o tej przesylce... tak ze skontaktuj sie z nimi niezwlocznie ;)

pzdr

Vuy

dostałem info, jest ok poza tym, że ta firma to jakieś nieporozumienie- gość mi mówi, że robi mi przysługę, że mogę zapłacić ale muszę mieć równo bo nie zostawi przesyłki. Ale w sumie najważniejsze aby wszystko doszło.

Vuy dzięki

wojtekr, 30 Lis 2009, 15:49

>dostałem info, jest ok poza tym, że ta firma to jakieś nieporozumienie- gość mi mówi, że robi mi

>przysługę, że mogę zapłacić ale muszę mieć równo bo nie zostawi przesyłki. Ale w sumie najważniejsze

>aby wszystko doszło.

>

>Vuy dzięki

firma Wojtku jest ok i gosc ma racje gdyz z reguly trzeba zrobic im platnosc przekazem zanim paczka dotrze jak ma byc placone w PL ;)

pozytywne jest to ze paczki wysylane przez nich dochodza ''w calosci'', a nie tak jak z wieloma innymi ''po przegladzie'' ;)))

pozdrowienia

Vuy

andrejos1- powinna

Vuy- dla mnie to była trochę dziwna rozmowa ale jak pisałem najważniejsze to aby przesyłka dotarła cala i zdrowa- reszta nie jest taka ważna. Jutro mam mieć w firmie więc super

• Pokaż nowe odpowiedzi