Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktoś te kondensatory?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

www.myspace.com/loszmi

Na optykę ładne ;) ale.. brak parametrów typu. prąd udarowy ,długość czasu pracy przy różnych prądach i temperaturach itd. itp. cena kusząca ok 55zł. ale RIFF'y można teraz dostać już od 90zł. także raczej bym nieryzykował.

>cena kusząca ok 55zł. ale RIFF'y można teraz dostać już od 90zł.

tylko, że trzeba 5szt. tych kondów na 1szt. RIFF'y (47000uF), czyli ok 275zł vs. 90zł, jakoś nie dostrzegam tu okazji...

Prawdą jest, że cena zabija:

Ukryta Zawartość

Raczej jestem ciekaw, czy ktoś, kiedyś, gdzieś te kondensatory.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

www.myspace.com/loszmi

Faktycznie odnośnie kondensatorów nie doczytałem, sam jak składałem to szukałem alternatywy dla RIFF'y jednak po przeczytaniu w diyAudio.com oraz wziąwszy pod uwagę sugestie vuy'a większość zdecydowała się na 40.000uF RIFFA co okazało się trafnym rozwiązaniem.Niema co szukać oszczędności tam gdzie rozwiązanie jest sprawdzone (pomimo ceny) i do tego wiele jest od tego zależne zresztą tak jak z tranami i rezystorami.

piotr_37, 4 Lut 2010, 20:36

>jaką impedancje na wejściu ma KSA50 , 22kohm ?

47kOhm.

i źródło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie teraz sobie przeglądam schemat i też zrodziło mi się pytanie czy aby forumowy na pewno ma 47k, impedancję wejściowa jest ustalana ( w uproszczeniu) przez rezystory na wejściu w naszym przypadku 1k/22k, no chyba iż się mylę.

Niestety , zamówienie kątownika z grubością półki 15mm okazało się niemożliwe. Nikt tego nie używa, a huta robi to tylko na zamówienie. Udało się znaleźć zamiennik w postaci teownika 100x100x10, ale widać polskie firmy muszą jeszcze nauczyć się dbać o klienta (przynajmniej niektóre). Po złożeniu zamówienia (wcześniej dzwoniłem, żeby upewnić się czy nie będzie problmów z realizacją) zostało odłożone chyba daleko na półkę. Po 2 tyg zadzwoniłem ponownie i okazało się, że nie oddano do zlecenia... W każdym razie wreszcie dotarły i mogę zrobić krok do przodu..!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jesli jest ktos zainteresowany takimi "parapetami" jak moj to moge podejsc i spytac sie do zakladu gdzie je robili ile sobie licza. ja placilem 200 zl za 4 szt a w tym mialem jeszcze frezowanie powierzchni 2 radiatorow wiec pewnie bedzie troche taniej, ale przynajmniej wykonanie i material bardzo dobre.

wiec jesli ktos chetny a najlepiej kilku bo wtedy taniej, dajcie znac a ja sie dla was dowiem.

>>mar_70

www.adamet.com.pl Firma jest z Rzeszowa. Nie ma tam numeru katalogowego, jadą wg profilu i potem jego wymiarów (ten to 100x100x10)

>>piotr_37

półki na pewno będą krótsze w celu minimalizacji obudowy (i tak wychodzą za duże niż się spodziewałem)

chcialbym sie upewnic czy myslimy o tych samych ... :) ?

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

paranoja! oddałem radiatory do lekkiego przycięcia i wyrównania bruzd (12szt) oraz ów teowniki do obróbki pod frezarkę (4szt) i dzisiaj po 2 dniach dostałem wycenę ~1200zł na CNC, 860zł na klasycznej frezarce. Barbarzyństwo. 3 zakłady dalej ta sama robota za 300zł!

Szukam zakładu, który tnie wodą (w miarę tani) w Warszawie. Jeśli ktoś z Was zna taki, prosiłbym o dane kontaktowe. Z góry dzięki i uważajcie co komu dajecie do roboty...

czy w hutnik.pl przycieli Ci te radiatorki pod wymiar ?

mozesz zdradzic ile juz wydales na obudowe bo cena samego materialu + jego obrobka jesli dobrze licze to ok 700-800 zl ?

pzdr

hutnik dotnie wszystko tak jak zechcesz i to jest dobra wiadomość :) gorsza, że tną na tępej pile i wymaga to jako takiej obróbki (papier ścierny i szlifierka wystarczają)

koszty obudowy:

blachy (z 25mm frontami)200zł

radiatory ok 400zł

teowniki 130zł

a więc same alu ok. 700zł

Obróbka z tego co widzę to lekką ręką powiem 1000zł a jeszcze anodowanie (front i radiatory) i malowanie proszkowe (reszta). Musi boleć, potem może będzie koić :)

ja otrzymalem z hutnik.pl taka oto odpowiedz

" Ze względu na wykonanie radiatora w stanie surowym istnieje możliwość

przygięcia "piór", dlatego nie podejmujemy się cięcia na dokładne wymiary

(przecięcie tylko do transportu) " i dlatego jeszcze sie zastanawiam bo w mojej okolicy prozno szukac zakladu, ktory podjalby sie przyciecia na wymiar :(

pzdr

delikatnie rzeczywiście ostatnie cięte pióro bywało przygięte (na ok 1mm), ale to da się idealnie wyprostować kombinerkami i nikt się nie pozna. Ja składając zamówienie napisałem mailowo, że chcę X sztuk radiatora profilu 4206 o długości 15cm, wszystkie cięte z jednego ustawienia piły (żeby nie było, że potem każdy z nich różni się o 1mm na wysokości). Podałemswoje dane do faktury i zażyczyłem sobie przesyłkę kurierem z płatnością przy odbiorze. Nie było żadnego problemu i nie słuchałem tych głupich wymówek. To ich problem, bo tną

1) tępą piłą

2) ustawiają duży posuw, żeby nie czekać godzinami na ucięcie kilku kawałków

Napisz takiego maila jak ja i nie będzie problemu :). Wiem co mówię, bo zamawiałem 2 razy, ostatni raz może miesiąc temu..(?) i nie było problemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi