Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

>adigrzelczak

co do radiatorów to też daje 2szt. po jednym na kanał , ale zabezpieczeń nie chcę dawać , w schemacie delta audio jest zabezpieczenie tzw.limiter jak co to możesz zrobić na małej płytce (na naszej płytce niema zab.) i zastosować , ja tylko dam opóźnione załączanie kolumn

co do wielkości to fakt , ale gdzieś w sieci widziałem opcję clona pionową i powiem iż wygladało to całkiem sympatycznie, w pracy kombinowałem z radiatorami ustawiałem patrzyłem zmieniałem patrzyłem no i nie wiem pionowa zajmuje faktycznie mniej miejsca , ale zobaczę jak przyjdą trafa, to dopiero początek jeszcze mam na to czas dlamnie najgorsząsprawą będzie załatwić porządny frontpanel 5-10mm grubości alu. anodowane

piotr-37

zaraz znikam wiec zajrzyj wieczorem bedziesz mial cos szybkiego;)i nie wplywajacego na dzwiek ;)

co do radiatorow koledzy to przede wszystkim wazny jest parametr klasy alu z jakiego jest wykonany tzn. jest tych klas chyba z trzy o ile pamietam i im gorsza klasa tym tanszy of course;) ale tym wiekszy on musi byc aby zapewnic odpowiednie odprowadzanie ciepla;) czasem wiec mozna byc zaskoczonym jak male radiatory potrafia byc wydajne jak np. te z moich obrazkow;)

moge wam cos poszukac o parametrach ale to jak znajde czas bo gdzies mam takie zestawienie...

zeby powiedziec czy ktorys z waszych jest wystarczajacy lub nie to musze zobaczyc parametry alu z ktorego jest wykonany ;)

wiadomo ze mozna zalozyc cos ''z nadmiarem'' jesli dysponujemy materialem i miejscem i wtedy nie musimy sie martwic.

ja jednak zawsze robilem to tak aby nie stosowac zadnych wentylatorow bo kazdy jednak jakos tam szumi...

pzdr

vuy

co do typu Alu to fakt , ja mam radiatory od falowników 150kw ,i w moim przypadku podejrzewam że nawet jeden starczyłby dla 2 kanałów (musiał bym dorwać DTR-kę od tych falowników) ale "strzeżonego Pan Bóg strzeże" no i nie będą się tak nagrzewały.

piotr_37, 10 Maj 2009, 15:33

>co do typu Alu to fakt , ja mam radiatory od falowników 150kw ,i w moim przypadku podejrzewam że

>nawet jeden starczyłby dla 2 kanałów (musiał bym dorwać DTR-kę od tych falowników) ale "strzeżonego

>Pan Bóg strzeże" no i nie będą się tak nagrzewały.

no to jak od falownikow to spij spokojnie ;)

zreszta widzialem je i fajne sa ;) szkoda ze nie czarne ale mozna je chyba poanodowac;)

ok obiecane i sprawdzone w praktyce zabezpieczenie ksa100 (jeden kanal)dziala bez zarzutu ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a jak koledzy widza jakies wspolne zamowienie na odpowiedniej jakosci gniazda RCA i terminale glosnikowe do krell-a ;)

przy takiej ilosci mozna ponegocjowac ceny i zakupic cos extra ;)

czy kazdy ''rzezbi'' z tego co juz ma?;))

a jak co to na takiej płytce ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do gniazd to rca to neutrik tak jak na fotce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wieczorem jak dam rade to umieszcze uzupelniona liste elementow o rezystory wyjsciowe ktore jak sadze zostaly zdecydowane? i mozna bedzie kolekcjonowac wplaty...

w tym tygodniu jestem mocno zajety wiec moge rzadziej sie pokazywac w watku

w przyszlym tygodniu mam troche wyjazdow i bede min. w pl wiec dajmy jakis czas na skompletowanie wplat i bedziemy dzialac z zamowieniami.

mysle ze dosc realna realizacja zamowienia moze byc w koncowce maja/poczatku czerwca a potem troche czasu na parowanie ;)

koledzy jak z rezystorami bo nie uzyskalem odpowiedzi zamawiamy ich jakis procent wiecej do dobrego sparowania?

(ja dla siebie napewno wezme troche wiecej ;)

pzdr

vuy

A ja myślałem że ostatnia lista Wojtka jest aktualna o rezystory wyjsciowe i o zapas rezystorów pozostałych do parowania. Już przelałem kasę ok 377zł. Ale chyba sie pospieszylem;-)

osobiscie tez przelalem po tym jak zostalo napisane ze juz wszystko jasne i w razie czego nadwyzka ze 377zl zostanie zwrocona. Kolego Wojtku mozesz wyjasnic?

Panowie:

rezystory 108

trany 120,6

razem z PAROWANIEM 20%, clem i vatem (30%) wysyłką do mnie 376.16

Vuy jak będę miał wszystkie wpłaty to dam Ci znać ile czego trzeba kupic jak rozumiem Ty to wycenisz i ostatecznie się zweryfikuje kwoty.

Vuy wszystkie zakupy od Ciebie maja zapas ilosciowy 20% i zapas na clo i VAT 30%

Obecny stan: (proszę sprawdzić czy każdy ma odpowiednie ilości- zamowienie będzie tylko wedlug tej listy)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>wojtekr

radiatorów nie chcę :) ale trany, Dale - jak pod jeden komplet, łącznie z tymi Dale co to miały być do poćwiczenia głębokości sprzężenia zwrotnego

To może ustalimy ostatecznej wpłaty? Może wtedy ludzie się zmotywują. Już nie mogę się doczekać aż go usłyszę. Mam nadzieję, że rozniesie mojego Gainclona:-)

Panowie wpłacajcie, nie ma co się pieścić narazie z innymi elementami. Zróbmy narazie to co najważniejsze - trany i rezystory. W międzyczasie gdy Vuy będzie parował, zrobimy oddzielne zamówienie na gniazda i inne pierdoły jak kto zechce. Wszystkiego naraz niestety się nie da

• Pokaż nowe odpowiedzi