Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

chetny do przeprowadzenia zamowienia jest. prosze zadzwon do elfy lub podjedz i sprawdz cene przy zamowieniu okolo 40szt (mysle ze spokojnie tyle zamowimy)

wiem ze juz byla jakas tam szczątkowa lista chetnych na kondensatory rify ale i tez pozniej wiele sie dzialo o wiele watpliwosci bylo.

proponuje zaczac ta liste od poczatku (jesli juz ktos sie wpisywal na starej prosze jeszcze raz na tej liscie umiescic swojego nick`a)

mysle ze liste mozemy trzymac otwarta do niedzieli. w poniedzialek dobrze by bylo przelewy porobic tak do srody wlacznie (magiczny 10)

1. andrejos1 - 4szt

2.

wojtekr też pisał że mieszka blisko elfy więc myśle że jak będzie mu się chciało to załatwi to i wyśle wszytko razem. Watpie czy będą mieli taką ilość tych kondensatorów na miejscu więc trzeba założyć że będzie trzeba poczekać parę dni na sprowadzenie.

koledzy zwroccie uwage na to ze nawet przy zakupie powyzej 10szt kond. i cenie 107zl/szt i trzeba dodac jeszcze 22% vatu. ceny podane sa cenami netto, tak wiec do zakupu 4szt kond. trzeba doliczyc okolo 100 zl dodatkowo (na samoloty dla Kaczyńskiego, naprzykład)

ja mysle ,aby jeszcze raz zrobic liste i sie zapytac dopiero.moze uda sie cos utargowac.mam teraz duzo wolnego czsu , wiec moge ogarnac te kondy.przy takiej ilosci moze udałoby sie zejsc ponizej 100zl. w razie czego wziołbym 4 sztuki.

Basist@ możemy połączyć tą wysyłkę z innymi częściami, trzeba tylko wziąć pod uwagę, że kondy maja dużą objętość i dojdzie jakaś część wysyłki

koledzy,

dzwonilem dzis do elfy a dokladnie do handlowca (region śląsk i małopolska) z pytaniem o cene kond. powyzej 40szt. bo mysle ze spokojnie taka ilosc wchodzi w rachube. dzis pozno wieczorem dostane wycene i napewno bedzie to ponizej 107zl.

jesli faktycznie uda mi sie wynegocjowac dobra cene, podejme sie zamowienia tych kondensatorow.

prosze tylko o wpisywanie sie na liste aby miec pewnosc ile na dzis wieczor mozemy miec pewnych pozycji.

1. andrejos1-4szt

2. Basist@ -4szt

3. adigrzelczak - 4szt

4. nowy18 - 4szt

5. piotr_37 - 4szt.

6. ManieX - 4szt.

7. marsel - 4szt. ale zaznaczam że chcę te bez śróby montującej od spodu.

1. andrejos1-4szt

2. Basist@ -4szt

3. adigrzelczak - 4szt

4. nowy18 - 4szt

5. piotr_37 - 4szt.

6. ManieX - 4szt.

8. woytek - 4szt.

1. andrejos1-4szt

2. Basist@ -4szt

3. adigrzelczak - 4szt

4. nowy18 - 4szt

5. piotr_37 - 4szt.

6. ManieX - 4szt.

8. woytek - 4szt

9. saczek_xtrm - 4szt

aha, odnosnie co do innych kondow - Wimy to chyma ze MKP i tylko te najmniejsze pojemnosci. PCB jest przystosowane pod Vishay'e MKP 1837 2x47nF i to sa naprawde swietne kondy, lepsze od Wimy. Mozna by sie zastanowic co z elektrolitami, ale tutaj bedzie sie chyba trzeba zdac na Vuy'a, albo kupic kilka marek i probowac. Moze BG STD by sie tutaj sprawdzily? Dobre i w miare tanie...

byly w swoim czasie na allegro

BC sa o tyle dobre, ze sa bardzo neutralne. Zastanawim sie tylko czy nie powinny byc to kondy o duzym pradzie i malym ESR.

Koledzy,

wczoraj dostalem wycene na kondensatory:PEH200 47000uF/63V bez sruby mocujacej od spodu.

jest maly problem jako ze w elfie na dzis dzien sa tylko 43szt. kolejna dostawa po oproznieniu magazynu to 16 tygodni.

na 40szt zostala zaproponowana mi cena 98zl netto. koszt wysylki 25zl.

sytuacja taka ze tylko 10 osob moze teraz dostac kondensatory z elfy. reszta bedzie musiala poczekac lub znalesc inne zrodlo.

przy 10 osobach koszt wysylki jednostkowy to tylko 2,5zl wiec pomijalny koszt. wysylka do kazdego z was to zakladam 12-15zl. (trudno teraz powiedziec czy musi to zostac wyslane jako paczka czy wystarczy duza koperta babelkowa) tak wiec zakladam 15zl (jesli wyjdzie taniej reszta zostanie zwrocona)

po rozmowach z przedstawicielem elfy i dostaniem od niego oferty podejmuje sie zorganizowania zamowienia na te kondensatory.

tak jak pisalem na dzis dzien tylko 10 osob moze uczystniczyc w tym zamowieniu.

prosze o wysylanie informacji na pw z danymi wysylkowymi a ja wysle wam szczegoly dotyczace wplat.

Kurdę nie postarali się w elfie. Takie duże zamówienie a zrobili tylko 9zł upustu. Przy mniejszych ilościach czyli 1-4szt - 5-9szt - 10szt > dawali aż 12 zł, my im podnieśliśmy zamówienie 4 - krotnie a oni tylko 9zł opuścili. No ale cóż...trzeba zamawiać;-)

A farnell podaje ceny netto czy brutto na stronce?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak brutto to by się opłacało ;-)

Ukryta Zawartość

to zamawiamy w elfie.

Odnoścnie BC Comp kilka postów wyżej ja zakładam takie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi