Jump to content
IGNORED

Jak podłączyć

venom200

Recommended Posts

Witam wiem że jest dużo wątków ale chcę mieć pewność.

Mam Av sr 7008 marantza który w tej chwili napędza Rx8 podłączone w bi ampingu blaszki oczywiście wyjęte.

Właśnie dokupuje końcówkę mocy audiolaba 8000p i mam dylemat jak podłączyć głośniki.

8000p ma po cztery wyjścia głośnikowe i pytanie czy podłączyć końcówkę w bi wire tzn górne wyjścia podłączyć na zasilanie wysokich a dolne gniazda na zasilanie niskich, tylko blaszki w kolumnie muszą być wyjęte czy włożone?

A może lepiej spróbować bi ampingu tzn kable zasilające z Av i końcówki proszę o pomoc bo nie mam pojęcia jak ma to wyglądać prawidłowo

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Podłacz 2xRCA z wyjścia (L+P output) Marantza do Audiolaba (dowolne wejście liniowe)

Kolumny przednie do Audiolaba.

Jesli decydujesz się na biwire - zdejmij blaszki wykorzystujesz wszystkie wyjścia z Audiolaba

Jeśli nie, pojedyńczym kablem - blaszki założone i wtedy pod dowolną parę wyjść (czerwony+czarny) z Audiolaba

Miksu, pt blaszki zdjete i "góra" zasilana z wyjscia końcówki mocy Marantza a "dół" z Audiolaba odradzam.

Podłacz 2xRCA z wyjścia (L+P output) Marantza do Audiolaba (dowolne wejście liniowe)

Kolumny przednie do Audiolaba.

Jesli decydujesz się na biwire - zdejmij blaszki wykorzystujesz wszystkie wyjścia z Audiolaba

Jeśli nie, pojedyńczym kablem - blaszki założone i wtedy pod dowolną parę wyjść (czerwony+czarny) z Audiolaba

Miksu, pt blaszki zdjete i "góra" zasilana z wyjscia końcówki mocy Marantza a "dół" z Audiolaba odradzam.

Mozna wiedziec dlaczego odradzasz bi-amping?

• 3 weeks later...

Mozna wiedziec dlaczego odradzasz bi-amping?

...bo jestem zdania że Audiolab będzie lepszy w każdym aspekcie brzmienia od ampli.

Poza tym może wystąpić problem dopasowaniem poziomów obydwu końcówek, w zależności od różnych poziomów głośności pomimo, że Audiolab ma możliwość pracy w trybie końcówki, bez pre

Uważam, że do biampingu należy używać jednakowych końcówek, wtedy powyższy problem nie będzie występował.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.