Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio sr20

kopolo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów

Potrzebuje informacji /opinii na temat wzmacniacza jak w temacie CA SR 20

Wiem tylko tyle że jest to następca modelu sr10 i na temat sr10 kilka przydatnych info juz znalazłem.

Nie mogę znaleźć niczego na temat sr20 oprócz materiałów reklamowych Q21 i RMS i kilka angielskich stron.

Moje 1 sze pytanie brzmi - czy ktokolwiek mial do czynienia/ jakies doświadczenia z sr 20?

Jestem coraz bliżej kupna mojego pierwszego zestawu audio.

Model ten jest bardzo dla mnie ciekawy ze względu na funkcję jakie posiada:

- Tuner radiowy - moje kobiety sluchaja duzo radia plus oszczędzam miejsce na polce

- Wbudowany DAC- znowu miejsce na polce plus odlozenie na jakiś czas kupna cd i zainwestowania w lepsze głośniki

- Kilka przydatnych wejsc/wyjść sprawdzą sie przy oglądaniu filmów na blu ray i dvd

- Opcja na 4 głośniki (słuchanie latem w ogrodzie)

Wiem ze sporo tego i nie jest to najlepsza opcja do wzmacniacza (az tyle urządzeń) ale mimo wszystko

Nie bylem nie jestem i prawdopodobnie nie bede audiofilem, :) szukam czegoś do odtwarzania przeważnie rokowej muzyki w przyzwoitej jakości.

Pytanie drugie -

Czy któraś z poniższych wymienionych marek głośników "pasowałaby" do ca sr 20?

Kef,Dunaudio, Monitor Audio, Cambridge Audio?

Glosniki te są dostępne w moim lokalnym sklepie audio dlatego wlasnie te a nie inne.

Zamierzam na nie przeznaczyć nieco wiecej niz kosztuje sam wzmacniacz zgodnie z zaleceniami tegoż forum.

Na odsłuch oczywiscie sie wybieram, chciałbym tylko zawęzić pole poszukiwań ze wgledu na to że bardzo krucho u mnie z czasem,Praca rodzina przeprowadzki itd.

Pytanie 3 - pokój do słuchania mojej muzyki to ok 17-18 m2

Wiec czy mogą to być już podłogowe czy jeszcze monitory?

Tak więc chyba wszystko ;)

Z gory dziękuję za jakiekolwiek informacje

https://www.audiostereo.pl/topic/118495-cambridge-audio-sr20/

Witaj,

amplituner CA SR20 to urządzenie bliźniaczo podobne do poprzednika SR10 v2 z pewnymi zmianami w mocy, trochę dynamice oraz wyposażeniu. Jeśli znajdziesz opinie na temat SR10, to możesz założyć, ze SR20 jest lepsza.

Ca Topaz gra raczej górnym pasmem, uwypuklając wysokie tony tak więc jeśli chcesz uzyskać równe, pełne brzmienie z dobrą podstawa basową, należy zastosować kolumny o raczej cieplej, dobrze wypełnionej charakterystyce i miękkim, nisko schodzącym basie.

Na pewno warto posłuchać kolumn Cambridge Audio Aero, dobrze taki system gra w komplecie. Poza tym zwróć uwagę na zestawy Indiana Line, najlepsza opcja będzie Tesi 540. Jeśli stawiasz bardziej na spójność, świetną scenę muzyczną posłuchaj monitory Kef Q300. Będzie to jaśniejsze i mniej dynamiczne brzmienie niż z Indiana Line, jednak obiektywnie o klasę lepsze. Zostając przy kolumnach podstawowych, zwróć uwagę na duże monitory Dali Zensor 3.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań oczywiscie służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21 serdeczne dzięki

Z tych które wymieniles bralem pod uwagę wlasnie kef q300 i ostatnie szperanie po forach skusilo mnie do dali zensor 5.

Pozostałych nie ma w asortymencie moze oprócz CA Aero - musze sprawdzić.

Na odsluch chętnie bym sie wybral do was ale nie mam fizycznej możliwości

Mieszkam w UK

Zdaje sie na oferty Richer Sound bo sa za rogiem.

Mimo wszystko dzieki

Odnośnie zakupu cd w przyszlosci - czy topaz z serii sr10 bedzie ok to tego wzmacniacza? Czy raczej cos innego ale ciągle od cambridge audio?

Dzwiek jaki chciałbym słyszeć to jak napisałeś równe pełne brzmienie

Dzięki

Można spokojnie pozostać przy odtwarzaczu CD Cambridge Audio, stworzysz sobie porządny system.

Myślę, że w UK bez problemu powinieneś posłuchać kolumn CA.

pozdrawiam

Jacek

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.