Skocz do zawartości
IGNORED

Podstawki z dobrą górą (5000zł)

mer

Rekomendowane odpowiedzi

....jakie kolumny podstawkowe do 5000zł? Pierwsza rzecz która jest dla mnie najważniejsza-góra pasma. Szczegółowa ,detaliczna nie szczypiąca po uszach-to ważne! Stereofonia piękna ,z pozornymi źródłami dźwięku,mam wiedzieć gdzie który instrument gra.Dwa.Wokale i średnica maja być lekko ocieplone, a bas dobrze dociążony.....chyba tyle.No to jak znaleźć takiego Maybacha? Chcę aby było trochę magicznie,kolorowo i pięknie...

Z jakim wzmacniaczem będziemy grać? W jakim pomieszczeniu?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

polecam kolumny Roksan TR5 - mają bardzo dobry detal i przestrzen, grają ciepło, niestety niezbyt dociążony bas,

jesli wieksze pomieszczenie to chario delphinus - tutaj basu na pewno nie zabraknie a i ciepła sporo

Witaj,

proponuję posłuchanie kolumn Tannoy Revolution XT6 (Barwa, lekkie ocieplenie, szczegółowość na pewno Cię usatysfakcjonują, jedynie musisz odsłuchać, czy wystarczy Ci dynamiki i basu. Połączenie Tannoy z Rega Brio-R to świetny duet, bardzo często prezentowany na wystawach). Na pewno konkurencją będzie także potężny monitor Kef R300 oraz najnowsze monitorki Xavian NEOX1. Xavian gra neutralnie, jednak potęgą, dociążeniem dorównuje konstrukcją wolnostojącym, to także ciekawa konfiguracja z Brio-R.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

..dziękuje za ofertę przekazaną mi przez Q21. Dzięki również RMS za propozycje powyżej budżetu ( bardzo fajna) ,ale niestety ten budżet...... i co grono forumowiczów? co wybrać ,do muzyki raczej spokojnej?

Skoro budżet nie do ruszenia to zerknij na Monitor Audio

http://sklep.rms.pl/monitor-audio-gx50-gx-50-gold-kolumny-stereo-surround-2szt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i zbierać na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Witaj,

Rega Brio to całkiem dobry wzmacniacz, polecam do tego kolumny Acoustic Energy Classic 1 bardzo zrównoważone brzmienie, z przepiękną gładką "górą" niesamowita przestrzeń, delikatnie ocieplone, polecam.

....jakie kolumny podstawkowe do 5000zł? Pierwsza rzecz która jest dla mnie najważniejsza-góra pasma. Szczegółowa ,detaliczna nie szczypiąca po uszach-to ważne! Stereofonia piękna ,z pozornymi źródłami dźwięku,mam wiedzieć gdzie który instrument gra.Dwa.Wokale i średnica maja być lekko ocieplone, a bas dobrze dociążony.....chyba tyle.No to jak znaleźć takiego Maybacha? Chcę aby było trochę magicznie,kolorowo i pięknie...

odpowiedź jest prosta - Yamahy NS-500 ode mnie, koniec tematu, duża berylowa kopułka i duży papierowy midbas na magnesie Alnico, góra pasma - lepiej chyba nie można, bez względu na cenę, to kwestie techniczne, stereofonia wyczynowa - to zasługa także znakomicie dobranej konfiguracji głośników, rozwiązania problemu dyfrakcji, barwa lekko po stronie ciepła, bas kopie jak wściekły muł

zresztą można wziąć, posłuchać u siebie i się przekonać

ps.

odblokowało się, co może być przyczyną krztuszenia się silnika forum? przez jakiś czas nie dało się wpisać posta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.