Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX 530 opinia?

Mariusz Stypczyński

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam do kupienia amplituner jak w temacie Yamaha RX530 , chciałbym się dowiedzieć coś o tym sprzęcie i oczywiście czy wart jest uwagi. Mam pokój 25m i altusy 140 wiszące na ścianie na wysokości 150 cm od podłogi. Obecnie mam do tych kolumn Onkyo Integrę A 8450 (w sumie cała wieża Integry) ale jak dla mnie to coś słaby bass z tego onkyo idzie. Co Wy na to ? czy taka zamiana ma sens? pozdro....

https://www.audiostereo.pl/topic/118643-yamaha-rx-530-opinia/

Proponował bym kupno wzmacniacza jak ci zależy na radiu to jeszcze tunera osobno i nie będę ukrywał że wymiana kolumn również by się przydała z tego co pamiętam to bas w tych altusach to jak pukanie w karton

Może zacznij od zdjęcia tych kolumn i postaw je na podłodze . Popieram też przedmówce kup wzmacniacz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Szukałem wzmacniacza ale jest tyle tego sprzętu na rynku że trudno coś wybrać zwłaszcza że limituje mnie budżet czyli max te 350 zł. Chyba że coś mi doradzicie słucham głównie muzyki disco lata 80-90 trochę country i trochę kawałków na czasie tak że nie jestem chyba wielkim melomanem ale lubię czystą górę i miękki niski dół. Miałem kiedyś Onkyo TX 7530 i muszę przyznać że ten amplituner grał bardzo fajnie na tych altuskach które wiszą już na tych ścianach całe 20 lat bo kupiłem je nówki w polskim sklepie ze sprzętem rtv....pozdro...

Mój brat słucha na takim też ma altusy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale pewnie licytacja poleci wyżej niż zakładane 350 zł ale mogę się mylić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No tak ten wzmak co podałeś to jednak sporo przekracza mój budżet bo jego cena na al..ro oscyluje koło 800 zł. A co powiecie o tym sprzęcie

TECHNICS SU-V570 PXS AAklass VC-4.

Technics na tym forum nie cieszy się uznaniem . Ja do tej pory mam wierze tej marki i lubię tą markę .

Mi w technicsach basu nie brakowało tyle że w technicsie zawsze mam włączone podbicie - taki urok tego sprzętu

Po coś zresztą te pokrętła w nich umieszczali

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

No właśnie mój szwagier ma wierzę Technicsa od wielu lat do tego Altus 300 i gra to całkiem całkiem a nawet dobrze tylko że w jego zestawie jest amplituner ale nie wiem jaki model.Czyli mogę ten model brać pod uwagę ??? rozumiem??... pozdro...

Wzmacniacz na pewno zagra lepiej niż amplituner . A technics i altusy to połączenie jak za dawnych lat .

Nie wiem czego oczekujesz ale źle nie zagra .

Poszukaj trochę w necie

ja znalazłem o nim to

Witaj

Osobiście mam od nowości wzmacnaicz Technicsa oczko niżej SUV550. Wszystko to samo co u Ciebie tylko mnijsza moc 2x65 wat na kanał przy 8 ohmach. . Kupiłem go z tatą 21 lat temu w Pewexie za niebotyczną cenę 285 dolarów ( nowy maluch kosztował prawie tyle samo:))

Wzmacniacz oddałem tylko raz do czyszczenia potencjometru mocy. Po za tym od początku gra znakomicie. Oczywiście nie jest to sprzęt audiofilski ale wg opinii kilku znających się na rzeczy ludzi brzmieniowo bije wszystkie współczesne wynalazki dla normalnego użytkownika ( nie mówię tu oczywiscie o sprzęcie za 5000 złotych czy droższym). W swojej klasie jest to jeden z najlepszych wzmacniaczy wypuszczonych kiedykolwiek przez Technicsa. Z Twoim będzie podobnie bo to to samo tyle, że większa moc. Najważniejsze jest to, że wzmacniacz ma pełne pasmo przy małej mocy. Osobiście nigdy nie odkręcałem go powyżej 3 w skali do 10:) Bardzo dobrze radzi sobie z kolumnami z serii Altus. Ja od lat używam Altusow 75, miałem też Mildtony 110 i krótko Altona 300 (straszny bas szybko sie ich pozbyłem). Z tego co wiem to wzmacniacz ten dobrze sobie radzi takze z kolumnami ze zdecydowanie wyższej półki niż Altus. Ogólnie jest to znakomity wzmacniacz dla normalnych uzytkowników za stosunkowo małe pieniądze ( używany oczywiście). Cena 650 złotych za twój egzemplarz nie wydaje mi się jakąs okazją SUV550 mozna kupić za około 350-400 złotych ale jeśli wzmacniacz jest w dobrym stanie i nie był katowany to myślę, że będziesz zadowolony.

Miłego użytkowania. Pozdrawiam

Nawet jak za yamahe ax 700 krzyczą 800 zł to niech sobie krzyczą przecież nikt im nie zabroni i nikt nie kupi.Kawosz słusznie piszę że technics i altus to połączenie jak za dawnych lat gdyby nieotwierające się rynki wschodnioeuropejskie to technics pewnie by zbankrutował parę lat szybciej.Generalnie to szukaj coś blisko siebie w miarę dobrym stanie skup uwagę na wzmacniaczu zawsze lepiej zagra niż amplituner.Okazje też się czasem zdarzają kiedyś kupiłem denon pma860 w super stanie za 250 zł lub sony ta f 550 es za 370 zł.Myślę że możesz zawsze dać do obserwowanych tą aukcje co ci dałem i obserwować co się dzieję.Kiedyś jak słuchałem muzyki na altusach miałem między innymi yamahe ax 500 model niżej niż 700 do 350 zł spokojnie kupisz a nawet dużo taniej i też napędzi ci jak trzeba

Dzięki za podpowiedzi teraz czas trochę poszperać po aukcjach i po obserwować i może coś "wpadnie". Chyba skupię się na Technicsie bo Onkyo jednak cenią więcej, ale zobaczymy ,,, jak już kupię to podzielę się z Wami wrażeniami !!!...pozdro..

Pomyśl o tym jak w 100 % sprawny to wydaje mi się że bardzo ciekawa oferta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [v]=sony+es&inp_text[n]=1&_rp_RP=_rp_offers&offset=4 do altusów aż nadto

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.