Skocz do zawartości
IGNORED

jakie okablwoanie pod taki system

davidoff

Rekomendowane odpowiedzi

kolumny - Castle Knight 4, reszta - Music hall A35 + C35

cena - chce się zamknąć w okolicy 700 - 800 zł za wszystko, RCA ma być dość krótkie, głośnikowe po 2 metry na strone.

na tą chwile upatrzyłem kable van den hula The Bay oraz głośnikowe Cleartrack. Taki zestaw wyszedł by mnie około 550 zł. Dostanę coś lepszego w tej kasie ? moge jak mówie coś dołożyć ale nie wiem czy jest sens. Mam też na oku van den hula The Second uzywkę. Fajnie by było jakby kable nadały systemowi świeżości, lekkości, delikatnego ożywienia, kolumny graja dość ciepło wraz z tym wzmakiem i cd więc nie chce aby kable były slamazarne i powolne bo w końcu będzie to grało kluchowato bez energii.

*zamiast cleartrack chodziło mi o clearwater

https://www.audiostereo.pl/topic/118822-jakie-okablwoanie-pod-taki-system/

Castle i Music hall to raczej ciepłe brzmienie,wiec pewnie Supra będzie dobra.Chyba ze chcesz jaśniej,to weź Chorda.Jeszcze jest rozwiązanie pośrodku,polskie kable Melodika MDC2250 Purple Rain . Pozdrawiam

Supre też brałem pod uwage jako interkonekt pomimo że droższy od VDH. Skrobnie ktoś coś więcej o Suprze ? nie miałem nigdy żadnego kontaktu z tymi kablami

..jasli chcesz coś o Suprze,to szukaj informacji na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wyszukiwarek wpisz Supra i znajdziesz coś dla siebie.W.Pacuła je poleca...zresztą sam musisz sprawdzić .Cześć:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no właśnie kablami chciałem dać troche tlenu...coś na kształt otwarcia okna w mroźny poranek w dusznym pokoju :) wiecie o co kaman, coś co troche orzeźwi system bez wyostrzania i podbijania. może VDH ma w ofercie takie kable ? podchodzi mi ta marka, kiedyś miałem styczność z Windem i Orchidem i były to super kable, poczytam o Suprze choć jakoś jestem sceptycznie nastawiony do tej marki

Supre też brałem pod uwage jako interkonekt pomimo że droższy od VDH. Skrobnie ktos coś więcej o Suprze ? nie miałem nigdy żadnego kontaktu z tymi kablami

Mam sieciówki Supry i bardzo wyraźnie poprawiły brzmienie całego systemu w stosunku do sieciówek komputerówek

na tą chwile upatrzyłem kable van den hula The Bay oraz głośnikowe Cleartrack. Taki zestaw wyszedł by mnie około 550 zł. Dostanę coś lepszego w tej kasie ? moge jak mówie coś dołożyć ale nie wiem czy jest sens. Mam też na oku van den hula The Second uzywkę. Fajnie by było jakby kable nadały systemowi świeżości, lekkości, delikatnego ożywienia, kolumny graja dość ciepło wraz z tym wzmakiem i cd więc nie chce aby kable były slamazarne i powolne bo w końcu będzie to grało kluchowato bez energii.

To raczej nie VdH, choć to niezłe kable...

Może Kimbery, Siltechy (te starsze) starsze Albedo...

Ale i tak należy sprawdzić u siebie, inaczej to "mała w ciemno", i tak też można, tylko nie każda próba jet udana;-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

chodziło mi o clearwater

Możesz wziąć. To jest kabel który wyraźnie odróżnia się od pozostałych produktów vdH. Używałem go do podłączenia Esotarów i Esoteków wewnątrz kolumn Dynaudio. Rzeczywiście brzmi jak czysta woda, lekko i jasno. Przy czym będzie ograniczał od dołu pasmo przenoszenia. Ale w tej klasie cenowej zawsze jest jakiś kompromis. Jak chodzi o interkonekt który nie przymuli to rozważyłbym Kimbera Tonic albo Hero, oczywiście używki.

dzięki za info. czy ten clearwater o przekroju 2 mm nie będzie za cienki ? (wg mnie nie powinien raczej ale wole spytać)

wpadł mi w oko jeszcze Chord Crimson Plus, opnie dobre, What Hi Fi go chwali, cenowo też super oraz XLO HT1 (brałbym bez wahania HTP1 ale chyba nie ma wersjo 0,5 m)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

czy ten clearwater o przekroju 2 mm nie będzie za cienki ?

W jakim sensie za cienki? Sygnał będzie przekazywał, tym niemniej konstrukcja kabla faktycznie daje dźwięk o szczupłym i jasnym charakterze. Ale pisałeś że chcesz system orzeźwić.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

za cienki w sensie przekroju ale z tego co patrze to kable są i po 1,6 mm kw więc chyba byłby ok

Sam przekrój nie jest jedynym parametrem opisującym kabel. Faktem jest, że przeważnie cieńszy nie ma spektakularnych możliwości w dziedzinie reprodukcji basu, ale to raczej kwestia geometrii solid core. Możesz śmiało brać Clearwatera, przy czym uprzedzam to jest jasno brzmiący kabel.

Poządane przez Ciebie cechy dzwieku maja srebrne kable.Dobrym wyborem bylyby produkty Siltecha.Jednak ciężko z drugiej reki o produkty tej firmy.

Gdybys był zainteresowany srebrnym okablowaniem mam propozycję.Wysle na priv.Pozdrawiam

Przekrojem staraj się nie przejmować; używam od paru lat głośnikowych poniżej 0,08 mm2. Solid 7 x 0,12 mm.

Basu wystarcza, a góra i otwarcie pasma też dobre...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.