Skocz do zawartości
IGNORED

mowa ojca...zupełnie poważnie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ha! Politykierzy "oczywistości i banały" gadają od ćwierćwiecza!:-)

Ps - a gdy Pani Ogórek rzekła, że prawo w Polsce trzeba napisać na nowo, bo już nikt tego nie ogarnia - żal dupska pościskał i na wszelki wypadek - wyśmiali...

Szkoda, że Ci się nie chce, bo chętnie bym się dowiedział, dlaczego pomysł zwolnienia dzieciaków

z czytania Dziadów, Wesela, Zemsty i innych równie porywających arcydzieł uważasz za infantylny i głupi.

I tak nikt tego nie czyta. Wszyscy jadą na streszczeniach ściągniętych na tablet z sieci na godzinę przed lekcją.

Ja zostawiłbym tylko " Faraona ", bo to jedyne dzieło, które być może choć niektórym otworzy oczy na to co religia robi z państwem...

Smuga cienia spowija..;-)

Gość

(Konto usunięte)

najpierw piszesz, że "wykład" jest przemyślany.

Raczej tak.

Później piszesz tak jak wyżej.

No to właściwie o co walczysz.

"Ojciec" mówi wg. mnie rzeczy oczywiste, tylko nie podoba mi się jego maniera człowieka oświeconego mówiącego jak do audytorium, które mało jarzy.

Same oczywistości i banały gadał przez ponad 9. minut.

najpierw piszę, że wykład jest przemyślany, bo jest.

po tym, piszę, jak wyżej i niżej;

z czego wynika, że walczę ?

pisałem, że wyjaśnienie tego co piszę, wywoła jedynie ... kolejne pytanie.

Ty, po prostu nie rozumiesz ani "wykładu" ani czego innego, by móc w tym temacie prowadzić dyskusję.

dlaczego tak uważam ?

dlatego:

"Ojciec" mówi wg. mnie rzeczy oczywiste, tylko nie podoba mi się jego maniera człowieka oświeconego

życzysz sobie, bym i to wyjaśniał, czy zajmiesz się sobą i tym, dlaczego myślisz tak, jak myślisz ?

o Ramzesie przeczytałem chyba wszystko.

ale pewności nie masz

Niusia o Ramzesie przeczytałem chyba wszystko.Ale AL jest jakby to powiedzieć chory na u...........

Skoroś już przeczytał Faraona pod kątem, że "jest o Ramzesie", to teraz sięgnij po tę powieść ponownie.

Tym razem skup się na kaście kapłańskiej:-)

Ps - źleś trafił z opinią o chorobie ALa. Wyobraź sobie, że ja jestem kubek w kubek na to samo chory!:-)))

I - nie krzywduję sobie. To bardzo sympatyczna choroba. Choć zapach kadzidła - lubię.

Z niektórymi się nie dyskutuje.

Święte słowa kickdown :-))) Z niektórymi się nie dyskutuje ( może jakieś lusterko by Ci się przydało ;-) :-)))))

Smuga cienia spowija..;-)

Ten Dżon Snoł to jakiś plagiator.

Nie, to jest inaczej. Wytłumaczyć? ;-) Przeczytałbyś "Pieśń lodu i ognia", jak lubisz fantasy. Wiesz? ;-)

Więc, aby nie spoilerować. W PLiO jest pewna bohaterka Ygritte, a ona zawsze do Jona mówi "You know nothing, Jon Snow". A ja to tak głupkowato przekręciłam na moje potrzeby. Jak widzisz, nie ma tu rżnięcia tekstów Sokratesa. Bo to było Sokratesa, nie?

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Marysiu droga - gdy doba osiągnie wymiar stu godzin - wtedy znajdę czas na czytanie jeszcze PLiO:-)

Tak - ten Sokrates; zarośnięty facet od cykuty i strasznej baby - Ksantypy.

Czyta się szybko, przyjemnie, tylko zanim się obejrzysz połowa bohaterów umrze... Z moich ulubionych połowa nie żyje :-(

Czytałeś coś Georga RR Martina? Cokolwiek? Nie tak dawno, znalazłam "Fantastykę" z "Piasecznikami" ;-) Mam wszystkie "Fantastyki", niektórych po 3-4 duble ;-) Nie wiem, skąd, jak wtedy moja mama była młodziutka ;-) Oj, dawno to było ;-) Wiem, podła ze mnie małolata...

Oświeciło mnie! PLiO ma audiobook, nawet zgrabny, wolę czytać niż słuchać, ale... Jak chcesz mogę Ci wysłać do pierwszego tomu, chyba go mam na jakimś penie. Chcesz?

Ten Dżon Snoł to jakiś plagiator.

W historii świata był tylko jeden filozof, który miał prawo to powiedzieć.

A wykształcenie ogólne?

Chamy i prostaki układają programy nauczania, aby rosło następne pokolenie prostactwa.

Prasa, radio, telewizje maści wszelakiej - wtórują "szkolnictwu" dziarsko i z zapałem.

Od długiego czasu nie mam telewizora, ale gdy pomnę, że dobra sztuka teatralna "leciała" o pierwszej w nocy...:(

Krzyżówki panoramiczne, Gwiazdy Ślizgające się w Guanie, słynne ostatnio "osiem kul śniegowych i ile z nich można ulepić bałwanów" i inne takie kwiatki powodują, że czarno widzę...

No, ale jeśli idol sporej części społeczeństwa, niejaki Rydzyk - nie potrafi dwóch zdań sklecić w ojczys..., przepraszam - w polskim języku, to wiem i ja, że nic nie wiem!:-(

Nie jest tak źle.Słuchaj radiowej dwójki.To prawdziwa oaza dobrej muzyki i pięknej polszczyzny.

Nie jest tak źle.Słuchaj radiowej dwójki.To prawdziwa oaza dobrej muzyki i pięknej polszczyzny.

Dziękuję Ci, Wojciechu.

Nie omieszkam. Gdy tylko znajdę czas, merde!:-)

Uwierzysz, że dopiero dziś znalazłem wolny wieczór, kiedy mogę obejrzeć i posłuchać kilku płyt DVD, które stały na półce od kilku lat?

Mowa o (co zapewne ucieszy mą Przyjaciółkę Marysię) boxie Jacka Kaczmarskiego "Scena to dziwna..."

Którego to Kaczmarskiego - kocham bałwochwalczo. To jest polszczyzna, Bracie...

Pozdrawiam jeszcze niedzielnie - Jacek.

Gość

(Konto usunięte)

"No, ale jeśli idol sporej części społeczeństwa, niejaki Rydzyk - nie potrafi dwóch zdań sklecić w ojczys..., przepraszam - w polskim języku"

nie wiadomo, czy ma wpływ na poziom i w ogóle sferę edukacji, ale może być "zagospodarowującym" wyedukowanych, by nie odstępowali przypadkiem; samemu dostosowany do zagospodarowanych, przez co, wydawać się może, że przez to, swojak.

"Chamy i prostaki" programu nie układają, z przyczyny banalnej. Tym, zajmują sztaby wysoce wyedukowane.

Tematyczny "ojciec", też, chamem ani prostakiem nie jest. On chamom dyryguje.

Tedy - załóż jeszcze z sześć tematów, Kaźmirz.

Albo - ze szejset.

Tacy jak Ty - niszczą to Forum.

I - wszyscy widzą, że z niewiadomych mi powodów - sprawia Ci to małpią radość.

Pracuj.

Teraz o paznokciach lub domofonach.

Dawaj, psuju.

Jakiego trolla? Napisał prawdę, w sposób trochę dosadny, ale ma rację. Może po takich wpisach, to do Ciebie dotrze.

taka napaść, godna rasowego trolla.

bądź bezlitosny Niusiu.

Niechaj wobec Ciebie będę "rasowym trollem", kaźmirz...

To Ty jesteś psuj i człek niszczący wszelakie rozmowy.

Masz tak zwane "rozedrganie" - chwytasz?

A to - rozmówcom i tematom - nie służy.

Cobyś nie myślał o mnie, jako o wrogu (?) - zapewniam:

Pozdrawiam serdecznie - Jacek.

Ps - ogranicz, k**wa, te tematy!!!!!:-)))))

Nie.

Bo, prócz gawęd na Forum - sympatycznych, nie przeczę - mam tysz robote!:)

No i - pisząc w korku w tunelu pod LaDefence - robię wciąż jeszcze większy zator !:-))))

Użytkownik mgrkleszcz dnia 15.03.2015 - 09:25 napisał

najpierw piszesz, że "wykład" jest przemyślany.

Raczej tak.

Później piszesz tak jak wyżej.

No to właściwie o co walczysz.

"Ojciec" mówi wg. mnie rzeczy oczywiste, tylko nie podoba mi się jego maniera człowieka oświeconego mówiącego jak do audytorium, które mało jarzy.

Same oczywistości i banały gadał przez ponad 9. minut.

najpierw piszę, że wykład jest przemyślany, bo jest.

po tym, piszę, jak wyżej i niżej;

z czego wynika, że walczę ?

pisałem, że wyjaśnienie tego co piszę, wywoła jedynie ... kolejne pytanie.

Ty, po prostu nie rozumiesz ani "wykładu" ani czego innego, by móc w tym temacie prowadzić dyskusję.

dlaczego tak uważam ?

dlatego:

Użytkownik mgrkleszcz dnia 15.03.2015 - 09:25 napisał

"Ojciec" mówi wg. mnie rzeczy oczywiste, tylko nie podoba mi się jego maniera człowieka oświeconego

życzysz sobie, bym i to wyjaśniał, czy zajmiesz się sobą i tym, dlaczego myślisz tak, jak myślisz ?

Po co tyle agresji?

Rzeczywiście nie rozumiem Twojego rozumkowania.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Gość

(Konto usunięte)

Po co tyle agresji?

Rzeczywiście nie rozumiem Twojego rozumkowania.

Zupełnie opacznie podszedłeś do kwestii tematu,

Twoje rozumowanie rozumiem, i z niego /twoich pytań/ wysuwam wnioski, że nie orientujesz się w tym temacie, ale na siłę chcesz o nim dyskutować.

Zamiast na siłę coś wymyślać, napisz do "ojca" i z nim pogadaj, popytaj :) upewnij się, że mówi zgodnie z tym, co wiesz / a, co wiesz ? /

On, z pewnością, wyjaśni wiele i powie to, co powinieneś usłyszeć.

Nie będę dzwonił do "ojca".

Ojciec ma nową wiedzę, której ja nie mam?

Chodziłem do szkół, kształcę dzieci i widzę mankamenty szkolnictwa.

Prawdopodobnie szczegółowiej niż ojciec.

A może rzeczywiście jakieś epokowe odkrycie/przesłanie z tego wykładu mi umknęło?

Po cóż na siłę miałbym coś wymyślać?

Przecież za wierszówkę nie płacą.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.