Skocz do zawartości
IGNORED

TTIP - powtórka z ACTA

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Antymalkontent był już taki temat, scalam z poprzednim (dwa poprzednie posty).

Prosze korzystać w wyszukiwarki!

Należy dawać odnośnik do "już istniejących takich" tematów, by wpisujący i czytający takie uwagi, wiedzieli o czym piszesz.

Jeżeli temat wprowadza zamieszanie należy go usunąć, by wpisujący pisali zgodnie z tematyką, kolejnością i założeniami edukacyjnymi moderacji.

Należy dawać odnośnik do "już istniejących takich" tematów, by wpisujący i czytający takie uwagi, wiedzieli o czym piszesz.

Jeżeli temat wprowadza zamieszanie należy go usunąć, by wpisujący pisali zgodnie z tematyką, kolejnością i założeniami edukacyjnymi moderacji.

Kazik, scaliłem tematy dla porządku. Usuwać nie ma potrzeby (+ byłoby od razu larum).

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość

(Konto usunięte)

scaliłem tematy dla porządku. Usuwać nie ma potrzeby (+ byłoby od razu larum).

Napisałem to co wyżej, ponieważ nie jest jasne co robisz, i dalej nie wiem o jakich tematach i ich scalaniu piszesz ?

+

zrób ankietę dot. larum; usunięcia moich tematów...trole wam pomogą... w nich jest siła przekonywania upartych moderatorów.

Może dotrze.

Moje ankiety są tylko zamykane.

Napisałem to co wyżej, ponieważ nie jest jasne co robisz, i dalej nie wiem o jakich tematach i ich scalaniu piszesz ?

Scaliłem temat założony dziś rano przez Antymalkontenta pt. 'TTIP co o tym sądzicie' z Twoim istniejącym tematem (zamieściłem o tym stosowny wpis, do którego dodałem teraz jeszcze wyjaśnienie, zob. str. 1); innymi słowy temat Malkontenta został doklejony/włączony do Twojego, by go nie powielać (Twój był chronologicznie wcześniejszy). Silnik forum nie daje mi innych możliwości, jak takie scalenie.

Powrót po dłuższej przerwie...

Dobry pomysł scalac watki o tej samej tematyce.

A teraz już przejdzmy do tematu. Bo to kolejny gwóźdź do trumny dla co po niektórych. I kolejne wzmocnienie patologii zwanej korporacjami.

chwilowy brak działalności w audio.

Monopol gigantów i odszkodowania z tyłu "bo większemu się wydaje" to jest potężne zagrożenie. Chociaż z drugiej strony żyjemy w parszywej unii europejskiej która i tak nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem i demokracją.

Ktoś za nią głosował,nikt na siłę nas do Unii nie wprowadził.
Gość

(Konto usunięte)

http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/my-sie-umowy-ze-stanami-zjednoczonymi-nie-boimy,2118875,4199

Dzisiaj w Nowym Jorku rozpoczyna się kolejna runda negocjacji dotyczących TTIP. Tzw. klauzula ISDS budzi sceptycyzm w części krajów UE, które obawiają się, że wzmocni ona pozycję amerykańskich globalnych koncernów w potencjalnych sporach gospodarczych z państwami unijnymi o naruszenie ich interesów, np. poprzez zmiany w prawie na obszarze UE.

Jak tłumaczył Dycha, Polska nie obawia się tego, że klauzula ISDS znajdzie się w umowie o wolnym handlu z USA. - Polska w 1990 roku zawarła ze Stanami Zjednoczonymi umowę, na podstawie której inwestycje amerykańskie w Polsce są szczególnie chronione, na podstawie klauzuli ISDS dotyczącej sporów pomiędzy państwem i inwestorem znajdującej się w tej umowie. Klauzula i umowa funkcjonują więc w Polsce już od prawie 25 lat.

Podobnego typu umowy ze Stanami Zjednoczonymi mają inne państwa naszego regionu - kraje bałtyckie, Czechy, Słowacja, Rumunia, Chorwacja - mówi.

Wyjaśnia, że jeśli ten element znajdzie się w umowie o wolnym handlu, która ma być podpisana przez Unię Europejską i Stany Zjednoczone, odpowiedzialność Polski będzie mniejsza. - Będziemy odpowiadać tylko za element krajowych rozwiązań (prawnych), natomiast za kwestie ewentualnych roszczeń, które wynikałyby ze zmian na poziomie europejskim odpowiedzialność poniesie Unia Europejska" - zaznacza.

w tym tipp srip pewno chodzi o to, zeby wielkie korporacje i silne firmy glownie z hameryki jeszcze bardziej doily,wykorzystywaly slabych i biednych !!

ot wielka tajemnica

Gość

(Konto usunięte)

A kto ta umowę podpisał. Ciekawi mnie ten antypolski polityk. Jaka partia itd.?

Traktat - Wałęsa w 1990 r. http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19940970467

Protokół Dodatkowy - Kwaśniewski w 1994 r. http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20050030014

oj Walesa pewno nie zabardzo wiedzial co podpisywal ,a Kwasniewski nie znal dobrze angielskiego....:)

pierwszy jeszcze nie umiał czytać a drugi akurat wrócił z filipin.

Ktoś za nią głosował,nikt na siłę nas do Unii nie wprowadził.

nie ja ;]

wg "Handelsblatt" z dzisiaj i tak przed 2018 nic z tego nie bedzie.

bo to dopiero 9 runda rozmow i najpierw trzeba wszystkjo zweryfikowac i zreformowac.

w germanii TTIP wcale nie jest dobrze przyjmowane (oprocz cdu i amerkel). jest duzy opor przeciw TTIP - cdu potrzebuje przkonac socjaldemokratow zreby to w ogole przeszlo.#

w parlamencie EU sama sprawa ISDS (Investor-state dispute settlement) zajmuje sie 14 roznych komisji :D

5 jest przeciw ISDS; 4 sa za w zreformowanej formie a reszta jeszcze sie nie zdecydowala...

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Do wszystkich zwolenników TIPP: Najpierw sobie pomieszkajcie w USA, a potem sami sobie odpowiedzcie, czy taką pseudokulturę powinniśmy importować. W USA każdy konsument to tylko owca do strzyżenia, panuje tam bieda i analfabetyzm. Korporacje rządzą bez ograniczeń i bez ograniczeń finansuja polityków. Są oczywiście pewne nisze i wyjątki od reguły, ale całościowo wygląda to tak jak napisałem. Do tego dochodzi chory system ochrony patentowej i praw autorskich, brak podstawowych standardów produkcji żywności i całkowity brak ochrony konsumenta, przestępczość, a przy tym paradoksalnie jset to kraj niezwykle policyjny.

To jest obca nam kultura i trzeba się od niej trzymać z daleka. I tak już zaimportowaliśmy z USA wystarczająco dużo syfu.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Dd6 i tak to nas czeka w przyszłości. Przy obniżeniu poziomu życia.

Oprócz pewnych grup które dramatycznie poprawia sobie poziom życia ale bedzie to poniżej 2% więc nie warto.

chwilowy brak działalności w audio.

wejdzie to "guano" do PL to nawet sobie sami filtra powietrza nie wymienicie w swoim aucie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

gorzej jak srApple zrobi ze telefon mozna doladowac tylko w punkcie aplle.

Wtedy wszyscy wyznawcy apple wiernie beda musieli chodzic do sklepu ze swoimi produktami zeby je doladowac

bo tam niby tylko orginalne kabelki beda

wejdzie to "guano" do PL to nawet sobie sami filtra powietrza nie wymienicie w swoim aucie :)

Ukryta Zawartość

"AA opierają się na amerykańskiej Ustawie o prawach autorskich w cyfrowym tysiącleciu. Zgodnie z proponowaną przez stowarzyszenie wykładnią, auto stanowić ma przejaw działalności, można by rzec utwór, chroniony prawem autorskim. To dałoby możliwość regulowania przepisami zakresu czynności, które są użytkownikowi zakazane, mimo że sporo wydał na pojazd."

To jeszcze muszą dużo zapłacić p-osłom bo nawet wśród nich nie ma aż takich idiotów, żeby to łyknęli za darmo.

Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie kupić samochód z poza grupy pazernych idiotów AA. Sami się proszą żeby dostać po dupsku od Chińczyków.

Jak będzie się czuł przedsiębiorca, gdy dostanie wezwanie na sprawę sądową do Wólki Niżnej z Washington DC o naruszenie praw patentowych?

od Mietka w gumofilach?

To jest na nich sposób.

Ukryta Zawartość

Jest to przykład że zachłanność i kapitał maja wyraźną przewagę nad inteligencją. Bo trzeba być idiota by prowadzić rozważania na poziomie amerykańskich urzędasów chroniących interesy kapitalistów.

Głupota jak widać nie przeszkadza w zarabianiu pieniędzy. Wystarczy zachłanność i realna siła kapitału.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest to przykład że zachłanność i kapitał maja wyraźną przewagę nad inteligencją. Bo trzeba być idiota by prowadzić rozważania na poziomie amerykańskich urzędasów chroniących interesy kapitalistów.

Głupota jak widać nie przeszkadza w zarabianiu pieniędzy. Wystarczy zachłanność i realna siła kapitału.

Dokładnie !

Przed zakupem smartfona lub aparatu fotograficznego, będziemy musieli podpisać że się zgadzamy z regulaminem, w którym będzie informacja że wszystkie zdjęcia, wykonane tym aparatem są własnością "producenta".

Absurdów może być bez liku, ....oczywiście wszystko to przecież sprowadza się do zwiększenia kontroli nad obywatelem , omotanie go "dobrami konsumpcyjnymi" i finalnie "ubezwłasnowolnienie".

Nadchodzą nieciekawe czasy..........

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.