Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

stasiop, mozesz napisac na czym odsluchujesz swojej konstrukcji i w jakich warunkach akustycznych?

Nie odsluchuje juz obecnie na niczym, siedze nad nowa konstrukcja. Juz sie nasluchalem, teraz robie projekt.

Wiesz jak zagra, sluchalem na stacku najbardziej wrednawych nagran, bedzie szumiec, bedzie mala dynamika ale poplynie prawdziwa muzyka.

Prawdziwa płynie tylko na żywo - z klamotów domowego stereo popłynie tylko hot dog z pieczarkami.

Parker's Mood

Nie odsluchuje juz obecnie na niczym, siedze nad nowa konstrukcja. Juz sie nasluchalem, teraz robie projekt.

A na czym odsluchiwales jak jeszcze sluchales?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Znaczy odchodzisz w końcu od klawiatury i zaczynasz szkicować schemat na kartce papieru?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nudny jestes. Juz pisalem, poszukaj sobie.

B. dziekuje za kulturalna odpowiedz

I Ty chcesz byc wiarygodny

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Znaczy odchodzisz w końcu od klawiatury i zaczynasz szkicować schemat na kartce papieru?

No coz niestety teraz cale projektowanie odbywa sie na komputerze. Chociaz ja troche starej daty jestem i podstawowa dokumentacje mam na papierze. Putin tez uzywal tylko zwyklego telefonu a jak Zachod zrobil, bo nie dalo sie nic podsluchac. ;)

Nikt nie odchodzi od klawiatury, bo wszyscy tutaj są addicted. Nawet jak w danej chwili nie klepią, to i tak są addicted. Syndrom fejsa & buka.

Parker's Mood

Nikt nie odchodzi od klawiatury, bo wszyscy tutaj są addicted. Nawet jak w danej chwili nie klepią, to i tak są addicted. Syndrom fejsa & buka.

Ja odchodze, ide wlasnie zmienic plytke, zaraz wracam

Zwracam się do autora wątku z prośbą o POSPRZĄTANIE i eksmisję z tematu wszystkich oftopów.

Nadkonstruktor ma swój temat, niech więc tam się spełnia, a nie rozlewa swoje urojenia w każdym wątku.

Jak Wy mnie tu wszyscy kochacie, czuje sie jakbym byl w kraju :D

Pozdrawiam.

p.s. Przykro mi, robie co uwazam za stosowne, nie ulegam wplywom i manipulacjom, stosuje sie do netykiety ;) Wiem ze to boli, ale takie sa zasady.

Zwracam się do autora wątku z prośbą o POSPRZĄTANIE i eksmisję z tematu wszystkich oftopów.

Autor watku nie ma takich uprawnien aby posprzatac ten dzial, kolega tego nie wie jeszcze? ;) To moze zrobic tylko moderacja, to do niej nalezy sie zwracac.

Ja wiem. Słuchałem jego systemu. Gra bardzo dobrze, mimo że tuba to nie moja bajka.

Dzieki Sly, ale i tak nie uwierza. Dodam tylko ,ze bylbys zaskoczony pewnymi akspektami grania natywnego dsd , szczegolnie w klasyce.

Niestety - tak jak pisal squad dyskusja w tym watku nie ma najmniejszego sensu.

Konto w trakcie usuwania

Właśnie teraz słucham Harry Belafonte - Calypso w DSD64 w upsamplingu do DSD128. Miodzio.

>Stasiop

Mam nadzieję, że mi wybaczą ale muszę zadać jeszcze jedno pytanie Ponieważ jesteś osłuchany ze swoim DACiem. Jak oceniasz różnice soniczne pomiędzy PCM 44,1/16 a 96/24, 128/24 i DXD?

Proponuję aby zmienić temat na 'Orgazmy StasioP' i połączyć ten watek z 2 innymi zaspamowanymi wątkami o przetwornikach.

Natomiast ja proponuję zmiane tematu na-Na czym polega.Nirvana Elberotha pod wpięciu lampizatora GG oraz komputra własnego pomysła-opisy

testowania przy uzyciu samplerów czyli w poszukiwaniu własnego hajenda.

>HIFIMANIEC

Zamieść zdjęcie swojego playera i porównamy.

Ależ proszę bardzo.

Twój DVP-NS9100ES:

1315374817313320205.jpg

A to mój, Sony CDP-X77ES, druga odsłona i uważany za najlepszy player firmy:

2727054690_73065a881d_o.jpg

I druga strona:

1315247654591227139.jpg

Także Arton, trzeba mieć spory tupet, by mówić, że DVP-NS9100ES to szczyt osiągnięć. Wiesz jaki to jest szczyt? Oszczędności i pozyskania znowu kasy za to samo!

Proszę zapoznać się z tekstem z okładki płyty w sposub prawdziwie purystyczny nagranej w DSD. Płyta SACD Jo Miles SKY GARDEM Henry Kaiser & Wadada Leo Smith.

A Milesa Davisa coś mają?

Mam nadzieję, że mi wybaczą ale muszę zadać jeszcze jedno pytanie Ponieważ jesteś osłuchany ze swoim DACiem. Jak oceniasz różnice soniczne pomiędzy PCM 44,1/16 a 96/24, 128/24 i DXD?

Na poczatku jak zaczynalem projekt tez sie bardzo podniecalem wyzszymi samplingami jak i DSD, wraz z rozwojem roznice pomiedzy 44.1khz/16 bitow a Hi-resami powoli zmniejszaly sie. Pozniej przesamplowywalem sobie material 44.1khz/16 bitow do DSD oraz wysokich Hi-resow i szybko zauwazylem ze nie o rodzielczosc pliku tu chodzi ale o czestotliwosc probkowania.

Teraz praktycznie nie slysze roznic pomiedzy DXD a 16bitow/44.1khz. Powod jest dosc prosty 16 bitow to i tak duzo za duzo jak dla ucha, a wyzszy sampling to sobie mozna sprzetowy w DAC-u ustawic. Jestem pewny ze te wszystkie Hi-resy to jest zwyczajen robienie ludzi w balona.

Ależ proszę bardzo.

Twój DVP-NS9100ES:

1315374817313320205.jpg

A to mój, Sony CDP-X77ES, druga odsłona i uważany za najlepszy player firmy:

2727054690_73065a881d_o.jpg

I druga strona:

1315247654591227139.jpg

Także Arton, trzeba mieć spory tupet, by mówić, że DVP-NS9100ES to szczyt osiągnięć. Wiesz jaki to jest szczyt? Oszczędności i pozyskania znowu kasy za to samo!

Tak to Sony robiło jakieś 20 lat temu. Muzeum kolego. Miejsce jego jest obok płyty CD w muzeum.

Teraz się robi tak.

2jfaf6e.jpg

Stasiop. A dla czego istnieje DXD skoro to to samo jak sugerujesz co PCM44,1/16?

Geste pliki sa potrzebne w studio, poniewaz podczas procesow masteringowych zmniejsza sie realna rozdzielczosc bitowa. Nagrywa sie wiec na wiekszej ilosci bitow aby miec zapas rozdzielczosci i moc bez utraty rozdzielczosci przekonwertowac muzyke z 24 bitow do 16bitow co jest dla ucha zupelnie juz wystarczajace.

A wiesz , że wraz z wiekiem różnic nie będziesz słyszał? Może zacznij od adiogramu.

Geste pliki sa potrzebne w studio, poniewaz podczas procesow masteringowych zmniejsza sie realna rozdzielczosc bitowa.

Konkrety. Jaki cudem rozdzielczość się zmniejsza?

A wiesz , że wraz z wiekiem różnic nie będziesz słyszał? Może zacznij od adiogramu.

Jak narazie slysze jak inni uznani audiofile i wystarczy mi 16 bitow/44.1khz.

Proponuje Ci posluchac PCM-u na calym stacku Vivaldim, jak przewalisz na tym kilka plyt to juz bedziesz wiedzial o co chodzi.

Konkrety. Jaki cudem rozdzielczość się zmniejsza?

Doksztalc sie, forum to nie szkola.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.