Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

La scale aqua aqoustic i ja polecam, mialem nizszy model i tez byl niezly

Ale czy bedzie lepiej od lampiego to nie wiem, trzebaby porownac

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ale czy bedzie lepiej od lampiego to nie wiem, trzebaby porownac

PCM na 100% bedzie lepszy PCM w lampizatorze to porazka, ciezko sie pomylic, jak sie pomyle utnijcie mi prawa dlon. ;) Dodatkowo kto slucha tego egzotycznego DSD zejdzcie na ziemie, PCM sie liczy, raz ze to jest prawdziwy High-endowy standart, a dwa, cala muzyka jest w PCM.

Adam, za ujawnienie danych rocha rok temu powinieneś wylecieć z forum - to może nie wciskaj kitu, że nie wiesz kim on jest, ok?

Przypomnij mi jakie dane Rocha ujawniłem, i który punkt regulaminu złamałem. Bo widzę, że chyba powtarzasz jakieś zasłyszane historie, i wychodzi jak w tym dowcipie o rowerach na placu czerwonym.

Chyba, że chodzi Ci o to, że napisałem co robi (jest komornikiem) - ale to nie są żadne 'dane'.

Lepiej zająłbyś się tym, dlaczego Rochu miał dwa konta na AS - jedno jako Rochu, a drugie, klona, jako damboo - co jest ewidentnym złamaniem regulaminu forum.

Jeżeli rochu chaił wrócic na forum, to trzeba było założyć sobie konto Rochu2, albo w stopce napisać sobie dawniej Rochu, tak jak to zrobił Axolotl. A nie loguje się na konto klona, i rżnie przysłowiowego głupa.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

zdjęcie Audiotekne poniżej.

Czym tutaj się podniecać - warkoczykami pod linijkę ?

Konstruktor nie ma zielonego pojęcia o poprawnym projektowaniu ?

Ciągnięcie linii sygnałowych przez całe urządzenie do selektora wejść, a

następnie powrót, to dowód, że projektem zajął się partacz, któremu obce

są rozwiązania z długą osią .... porządek jest tylo wizualny !

któremu obce

są rozwiązania z długą osią

Czyli ze niby jak kable biegna razem ze wspolna osia to jest lepiej??? :D Wtedy to wlasnie sa najwieksze przesluchy elektromagnetyczne miedzy kablami wlasnie. :D Kable powinny sie krzyzowac jak najczesciej wtedy jest poprawnie.

Nie znasz sie ten gosc od Audio Tekne to stara dobra analogowa szkola, mistrz w temacie.

projektem zajął się partacz

Partacz...hehe znalazl sie fachowiec, krytykowac sprzet NAJLEPIEJ GRAJACY NA SWIECIE :D :D :D

Kabaret to forum to malo powiedziane :D

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Czyli ze niby jak kable biegna razem ze wspolna osia to jest lepiej??? :D Wtedy to wlasnie sa najwieksze przesluchy elektromagnetyczne miedzy kablami wlasnie. :D Kable powinny sie krzyzowac jak najczesciej wtedy jest poprawnie.

Nie znasz sie ten gosc od Audio Tekne to stara dobra analogowa szkola, mistrz w temacie.

Partacz...hehe znalazl sie fachowiec, krytykowac sprzet NAJLEPIEJ GRAJACY NA SWIECIE :D :D :D

Kabaret to forum to malo powiedziane :D

Morał płynie z tego taki, by nie oceniać brzmienia urządzenia po jego wyglądzie czy wykonaniu. No chyba, że kupuje się dobrej jakości mebel do salonu, a brzmienie schodzi na dalszy plan (ale ma się świadomość pięknego wnętrza zbudowanego z drogich komponentów).

Morał płynie z tego taki, by nie oceniać brzmienia urządzenia po jego wyglądzie czy wykonaniu.

Moral jest inny, jak sie ktos nie zna na konstrukcji to niech sie nie zabiera za takie oceny.

Czyli ze niby jak kable biegna razem ze wspolna osia to jest lepiej???

Czytaj ze zrozumieniem, albo w ogóle. Długa oś dotyczy selektora wejść, który dzięki niej mógłby znaleźć się

bezpośrednio przy gniazdach wejściowych, a nie przy płycie czołowej. To abecadło a nie jakieś popierdułki !

Morał płynie z tego taki, by nie oceniać brzmienia urządzenia po jego wyglądzie czy wykonaniu. No chyba, że kupuje się dobrej jakości mebel do salonu, a brzmienie schodzi na dalszy plan (ale ma się świadomość pięknego wnętrza zbudowanego z drogich komponentów).

Morał płynie z tego taki ,że albo mamy coś wykonane poprawnie, dobrze grające i mamy wtedy urządzenie klasy hiend albo mamy urządzenie wykonane tzw. chałupniczo i wtedy mamy DIY , co wcale nie musi brzmieniowo deklasować tego urządzenia ale nie jest to urządzenie hiend.

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Moral jest inny, jak sie ktos nie zna na konstrukcji to niech sie nie zabiera za takie oceny.

Każdy, największy laik (np. jak ja), ma prawo postawić sobie w domu każde urządzenie i je ocenić brzmieniowo wg swojego gustu i w połączeniu ze swoim sprzętem. W środku może być nawet 5kg taniego ruskiego szmelcu, ale ma prawo się to komuś podobać i ma prawo to kupić. Potem ma prawo nawet napisać na forum, że mu się to podoba i nikogo to nie powinno obchodzić i nikt tego nie powinien negować. Bo ma do tego prawo.

Długa oś dotyczy selektora wejść, który dzięki niej mógłby znaleźć się

bezpośrednio przy gniazdach wejściowych, a nie przy płycie czołowej. To abecadło a nie jakieś popierdułki !

Tak jest duzo lepiej, wie co robi! Nie pisze tego z przekory i zeby postawic na swoim.

Każdy, największy laik (np. jak ja), ma prawo postawić sobie w domu każde urządzenie i je ocenić brzmieniowo wg swojego gustu i w połączeniu ze swoim sprzętem. W środku może być nawet 5kg taniego ruskiego szmelcu, ale ma prawo się to komuś podobać i ma prawo to kupić. Potem ma prawo nawet napisać na forum, że mu się to podoba i nikogo to nie powinno obchodzić i nikt tego nie powinien negować. Bo ma do tego prawo.

Oczywiscie ze ma prawo! Ale jesli napisal na forum to kazdy ma tez prawo to skrytykowac, to oczywiste.

PCM na 100% bedzie lepszy PCM w lampizatorze to porazka,

Powiedziała osoba, która Lampizartora nie słuchała. O przepraszam - słuchała przez 10 min na wystawie - na nieznanym sprzęcie, w nieznanym pokoju. No i jeszcze jest YouTube - źródło wszelkiej wiedzy z odsłuchów Stasia :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Morał płynie z tego taki ,że albo mamy coś wykonane poprawnie, dobrze grające i mamy wtedy urządzenie klasy hiend albo mamy urządzenie wykonane tzw. chałupniczo i wtedy mamy DIY , co wcale nie musi brzmieniowo deklasować tego urządzenia ale nie jest to urządzenie hiend.

A jeśli urządzenie DIY, np. własnego projektu czy własnego wykonania, brzmi lepiej niż każde inne "hi-endowe" za ogromne sumy pieniędzy, bo akurat się wpasowało w gust i w system, to wtedy rozumiem, żenie posiada się "hi-endowego" sprzętu, ale posiada się "hi-enowe" brzmienie?

A jeśli to urządzenie DIY jest bardzo drogie, nie jest "hi-endem", ale daje komuś "hi-endowe" brzmienie, to wtedy należy kupić inne, renomowane, z gorszym dźwiękiem, ale mieć świadomość posiadania "high-endu"? Nic nie rozumiem.

Oczywiscie ze ma prawo! Ale jesli napisal na forum to kazdy ma tez prawo to skrytykowac, to oczywiste.

Jak można krytykować urządzenie, które widziało się tylko na zdjęciu?

Tak jest duzo lepiej, wie co robi!

Nie pisze tego z przekory i zeby postawic na swoim.

Weź duuuuży rozbieg i walnij barana w ścianę - może otrzeźwiejesz !

I nie sil się na bzdurne uzasadnienia - skrócenie ścieżek to dekalog konstruktora !

Gość damboo

(Konto usunięte)

(...)

Wybacz, jedną rzecz uściślę.

Rochu był rejestrowany w 2003 a damboo w 2004 zatem długo przed tym gdy to forum zostało zawłaszczone tym którzy je stworzyli.

Długo przed tym gdy w regulaminie pojawił się zapis o multikoncie.

I jeszcze jedno, pomiędzy 2004 a wiosną 2015 r. pisałem tylko z jednego konta.

Nie mów zatem o tym, że jestem klinem.

Dwa. Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Przypomnij nam może, za czyją przyczyną zostałeś oznaczony po wielu latach działalności tutaj jako branża?

Ilu z was gulą w gardle staje wspomnienie z maja ubiegłego roku gdy przez tydzień ruch na forum zmalał o połowę?

Ale to już przeszłość.

Ja tobie odpuszczam i o odpuszczenie proszę.

Więcej nie napiszę już nic.

Przypomnij nam może, za czyją przyczyną zostałeś oznaczony po wielu latach działalności tutaj jako branża?

Ale o czym ty mówisz ? Od samego początku istnienia forum każdy wiedział kim jestem. Mój (branżowy) email był zawsze jasno podany w zakładce 'o mnie'. Ile osób z tego forum znanych powszechnie z imienia i nazwiska ? 10 ? 5 ? Ja na pewno od dnia #1, więc dla nikogo nie było to nigdy tajemnicą. Nie mam pojęcia kto się do tego przyczynił - w ogóle była taka osoba ???

Ilu z was gulą w gardle staje wspomnienie z maja ubiegłego roku gdy przez tydzień ruch na forum zmalał o połowę

Niby co się stało w Maju 2014 ? Święto pracy było, czy ktoś zmarł może ? Bo nawet nie wiem. Ilość teorii spiskowych na tym forum przyprawia o zawrót głowy. I dziwnym trafem, zawsze pochodzą one od tych samych 10-15 osób.

Powiedziała osoba, która Lampizartora nie słuchała. O przepraszam - słuchała przez 10 min na wystawie - na nieznanym sprzęcie, w nieznanym pokoju. No i jeszcze jest YouTube - źródło wszelkiej wiedzy z odsłuchów Stasia :)

Oprocz mnie sluchalo Lampizatora Big7, jeszcze osiem osob, moich znajomych ( ktore mialy to urzadzenie w domu ) nikt oprocz Marsla i Ciebie nie pial tak z zachwytow tak nad tym urzadzeniem a przewaznie zawsze byla mocna krytyka tego urzadzenia. Owszem wiekszosc moich znajomych sluchala tylko PCM-u, ale PCM to urzadzenie w tej cenie, tez ma obowiazek dobrze odtwarzac, czego nie robi! Sa lepsze konstrukcje w mniejszych pieniadzach ale Ty widac Elberoth jakos dziwnym trafem tego starasz sie niezauwazac i to jest juz bardzo zastanawiajace bo masz dostep do obiektywnych porownan w dobrych warunkach. ;) Czemu jest tak jak jest, nie moja to sprawa. Ze swojej strony tylko chcialem zauwazyc ze promowanie tak niedorobionego pod kazdym wzgledem urzadzenia przez Ciebie jest 'lekka' moim zdaniem kompromitacja biorac pod uwage ze jestes prawdziwym i niekwostionowanym VIP-e, wsrod audio branzy. A Twoj pomysl ze chce sie promowac niby na tym urzadzeniu jest zwykla zagrywka w stylu bijemy ponizej pasa. ;) Lampizator to jest wstyd i obciach dla polskiego High-endu a nie wzorzec do nasladowania, A samo dobre lub bardzo dobre DSD to jest za malo jak i jest to pewna fanaberia i egzotyka a nie glowny element sprzetu ktory ma byc High-endem za duze pieniadze. I uwazam to ostatnie zdanie wlasnie Ty powiniens napisac a nie ja! ;)

Jak to sluchali PCMu w urzadzeniu w ktorym z zalozenia DSD jest duzo lepsze, nie mogli posluchac DSD, tak z ciekawosci?

I to az osmiu ich bylo:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

A mojego DACa miało w domu milion znajomych. I mogą potwierdzić moje spostrzeżenia, LoL. Rozmawiajmy może o swoich doświadczeniach, a nie doświadczeniach mitycznych znajomych, bo jak sam widzisz, ich liczba może wzrosnąć wykładniczo w ciągu 0,1s.

Zresztą, jeżeli ci zależy na opiniach innych osób (które faktycznie miały styczność z urządzeniem), to na zagranicznych forach są dziesiątki wątków, w których swoje wrażenia opisuje kilkaset osób. Polecam lekturę.

Jesteś jedynym w swoim rodzaju specjalista od oceny grania urządzeń których nie słuchałeś, a jedynie widziałeś w internecie. Z Gryphonem Kaliope to samo ...

Dla tych którzy nie śledzą na bieżąco 'twórczości' Stasia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lampizator - zły, Gryphon - zły, Trinity DAC - zły. Gdzie im tam do DACa którego Stasio konstruuje od 5 lat w garażu ...

Ukryta Zawartość

Jak to sluchali PCMu w urzadzeniu w ktorym z zalozenia DSD jest duzo lepsze, nie mogli posluchac DSD, tak z ciekawosci?

A kto slucha DSD: Elberoth, Marslo i Arton...wiekszosc ludzi slucha z plyt bo to jest muzyczny jak i High-endowy standart.

Ja słucham PCM upsamplowanego do DSD w HQ Playerze.

Te Jupitery to wersja Beeswax czy Copper & Paper Wax?

Jeżeli to ta pierwsza to niespecjalnie masz się czym chwalić ...

Wytrzymają tak blisko lampy dość krótko...

Lampizator stosuje kondensatory Copper Foil Paper & Wax - najwyższy model Jupitera. Łukasz woli je od miedzianych Duelundów.

Tu możesz poczytać recenzje tych kondów:

Ukryta Zawartość

Duelundy, i już nie miedziane tylko srebrne, także są w Golden Gate stosowane, ale jako boczniki do wyżej wymienionych.

Co do tego ile wytrzymają także się mylisz. Temperatury wewnątrz DACa są niskie, i to z dwóch powodów:

1. stosunkowo niewielkiej ilości ciepła jakie wydzielają lampy (bez problemów można złapać palcami za metalową podstawę lampy, nawet po kilku h grania)

2. faktu wystawienia lamp na zewnątrz urządzenia i bardzo dobrej wentylacji wnętrza. W odróżnieniu od wielu urządzeń które mają lampy zamknięte we wnętrzu, obudowa Lampizatora praktycznie wcale się nie nagrzewa. Całe ciepło idzie na zewnątrz.

Panowie, trzeba brać rzeczy takie jakie są. Był przecież już i PurePower, była Muse, był dcs, dartZeel, Avalony, Wilsony, Magico .....

Teraz jest Lampizator. A to kolega poprosi, a to znajomy liczy na jakąś przychylną opinię, a i dystrybutor znajomy się znajdzie. Czasami szwagier subaraka zapragnie ....

I tak życie toczy się dalej. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że istnieją przecież ikony. Ikony hi-endu, ikony sportu, ikony forumowe. Wszak dzięki nim wszystko się kręci. Czyż zatem można mieć za złe to, że taka ikona wymaga szczególnej troski? Szczególnego podejścia, ochrony. Bo to nie zwykli ludzie, więc należy im się więcej.

I przecież można im wybaczyć drobne uchybienia, to, że im się od czasu do czasu coś wypsnie (jakieś dane, jakiś przypadkowo posiadany sprzęcik lub samochodzik) bądź też czasami zmienią zdanie. Ale dzięki nim dokonują się rzeczy wielkie. Hi-end trafia na stadiony!

Apeluję zatem o wyrozumiałość!

A kolega czyim klonem jest ? Może mały coming out w stylu Rocha ? Kolega się nie boi, forum to nie stolica apostolska.

Ukryta Zawartość

Temperatury wewnątrz DACa są niskie, i to z dwóch powodów:

1. stosunkowo niewielkiej ilości ciepła jakie wydzielają lampy (bez problemów można złapać palcami za metalową podstawę lampy, nawet po kilku h grania)

Jest taka znana zasada w elektronice dwu krotnie wyzsze cieplo, zywotnosc o polowe krotsza.

faktu wystawienia lamp na zewnątrz urządzenia i bardzo dobrej wentylacji wnętrza.

No ale przez te otwory ponoc sie straszliwie zakurza i pozniej trzeba serwisu aby po lupa sprawdzil i oczyscil kontakt:D Cos za cos jak widac :D

Co tu wzmacniać jak to są porządne i zaawansowane technologicznie firmy, choćby Wilson Audio, firmy uznane na całym świecie. Wystarczy otworzyć Internet i poczytać opini innych "wzmacniaczy". Ludu pracujący miast i wsi - nie wpadaj w paranoję.

Kolega się nie boi. Kolega jest fanem Kolegi i jego bezdyskusyjnych talentów. Jakże więc mógłby się bać, skoro przecież nie popiera tych, którzy posądzają jego idola o wzmacnianie i jakiś inne neetyczne sprawki? Takie posądzenia godne są napiętnowania, bo przeciez nie mają nic a nic wspólnego z rzeczywistością. Prawda?

Skoro się nie boi, to się przyzna.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Przyznam szczerze, że się pogubiłem. Od pewnego czasu mamy tak olbrzymi wysyp "nowych" userów, że autentycznie nie wiem z kim rozmawiam. Aż strach kogoś obsobaczyć, bo się może okazać, że to dobry kolega;-) Panowie, trochę powagi.

Przyznam szczerze, że się pogubiłem. Od pewnego czasu mamy tak olbrzymi wysyp "nowych" userów, że autentycznie nie wiem z kim rozmawiam. Aż strach kogoś obsobaczyć, bo się może okazać, że to dobry kolega;-) Panowie, trochę powagi.

Myslalem , ze tylko ja sie gubie...

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.