Skocz do zawartości
IGNORED

High End Audio Show-Monachium 2015

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

dęciaki tną powietrze bez zajaknięcia... :-)

Tna powietrze tylko troche trabki z tlumikami, reszta powinna byc ultra gladka i z duzym wypelnieniem barwowym, 95% nagrania nic nie tnie powietrza, jedynie co ma byc ultra ostre to perkusja.

Gość

(Konto usunięte)

Tna powietrze tylko troche trabki z tlumikami, reszta powinna byc ultra gladka i z duzym wypelnieniem barwowym.

Zapytam...skąd wiesz jaka ma być prezentacja...wiesz czy taka się Tobie podoba...

To co słyszę u siebie bardzo mi się podoba...dęciaki full atak z pełną dynamiką...

Zapytam...skąd wiesz jaka ma być prezentacja...

Posluchaj trabki na zywo, bez tlumika, jest bardzo miekka i gladka, tak to zreszta odtwarzalo Audio Tekne.

To co słyszę u siebie bardzo mi się podoba...dęciaki full atak z pełną dynamiką...

To zle gra, ma byc miekko pelno i barwnie. Dynamike robi perkusja, deciaki sa na sredniej dynamice, puzony powinny byc wyrazne i dosc glosne. Nic sie nie miesza wszystko caly czas oddzielnie slyszalne. ;)

Gwarantuję Ci, że nic się nie miesza :-)

No to gratuluje ;) Masz Audio Tekne w domu ;)

U mnie troche sie miesza i sa momenty ze instrument maskuje instrument, perkusja nie jest az tak dynamiczna i ostra.

Stasio, czy trąbka Christiana Scotta w utworze Fatima Aisha Rokero 400 gra "bardzo miękko i gładko"? :)

Bardzo miekko i gladko. Ja w swoim zyciu nie slyszalem na zywo ostrej trabki no chyba ze z tlumikiem. ;)

Posluchaj trabki na zywo, bez tlumika, jest bardzo miekka i gladka

To wszystko zależy od klasy instrumentu, może być także ostra i nie przyjemna tak że polecam częstsze wypady w teren!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nowa integra Abyssound wygląda ciekawie.

Wygląda jak prototyp lub zaawansowane DIY.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Trabka moze byc co najwyzej w brzmieniu jasna ale nigdy ostra i nigdy nie tnie powietrza ( to wina sprzetu ). ;) Jeszcze nie tak dawno myslalem ze Miles Davis gral na ostro brzmiacej trabce, prawda okazala sie zupelnie odmienna, Miles gra na wybitnie miekko brzmiacej trabce, owszem czesto bywa jasna ale ostra NIGDY!

pozdr.

Szanowny kolego StasioP-e totalnie nie wiesz o co z tą trąbką biega. To że myślisz to za mało! Trzeba jeszcze jakąś informację praktyczną wrzucić do głowy i ją przetworzyć. Problem polega na tym że to bardzo szeroki zakres wiadomości i zdobywa się ją z czasem i nabytą praktyką.

Może najpierw zacznij z czymś prostym i poczytaj sobie o kontrabasach poziomych (bardzo ciekawy watek na forum).

Stasio to "tnie" nie ma nic wspólnego z ostrością...bardziej z wyrazistością...

Trabka zadna nie tnie powietrza, no chyba ze jest z tlumikiem.

Louis Armstrong uchodzil za trebacza o wyjatkowo ostrym zadeciu, czy jego trabka jest ostra? NIGDY!

Szanowny kolego StasioP-e totalnie nie wiesz o co z tą trąbką biega. To że myślisz to za mało! Trzeba jeszcze jakąś informację praktyczną wrzucić do głowy i ją przetworzyć.

Mam kolege zawodowego trebacza powtarzam wlasciwie jego slowa, sam uwazam to samo. Nasluchalem sie tego instrumentu sporo i w szkole muzycznej i na licznych koncertach. Wiekszosc sprzetow High-end robia z tego instrumentu zyletke tnaca powietrze, nie ma to nic wspolnego z naturalnym brzmieniem tego instrumentu. Proponuje posluchac. ;)

Louis Armstrong uchodzil za trebacza o wyjatkowo ostrym zadeciu, czy jego trabka jest ostra? NIGDY!

Mam kolege zawodowego trebacza powtarzam wlasciwie jego slowa, sam uwazam to samo. Nasluchalem sie tego instrumentu sporo i w szkole muzycznej i na licznych koncertach. Wiekszosc sprzetow High-end robia z tego instrumentu zyletke tnaca powietrze, nie ma to nic wspolnego z naturalnym brzmieniem tego instrumentu. Proponuje posluchac. ;)

Szanowny kolego przyjaźnimy się z rodziną trębacza który skończył szkołę muzyczna ze specjalizacją jazz. Osoba ta jest czynna muzycznie daje koncerty, prowadzi sporej wielkości big band oraz wykłada w szkole muzycznej.

To tyle przechwałek.

A teraz konkrety

1. Wszelkie próby prowadzi w stoperach w uszach-domyśl się dla czego (tylko bez dowcipasów koledzy, potraktujmy sprawę poważnie)

Kolegę StasioP-a proszę o szerszą odpowiedź.

Gość

(Konto usunięte)

Stasio...wyrazistość to nie ostrość...

Ale wyrazista jest?

Szanowny kolego StasioP-e totalnie nie wiesz o co z tą trąbką biega. To że myślisz to za mało! Trzeba jeszcze jakąś informację praktyczną wrzucić do głowy i ją przetworzyć. Problem polega na tym że to bardzo szeroki zakres wiadomości i zdobywa się ją z czasem i nabytą praktyką.

Może najpierw zacznij z czymś prostym i poczytaj sobie o kontrabasach poziomych (bardzo ciekawy watek na forum).

rok temu ta sama trąbka grała ostro i jak tak komuś nie grało to oznaczało, że ma sprzęt do bani a w szczególności źródło

dzisiaj znów, ta sama trąbka już nie gra ostro tylko miękko a jak w domu gra Ci inaczej to dalej masz sprzęt do bani i pewnie znów winne jest źródło

i nie ważne, że jeden słucha na kopułce dynaudio, inny na accutonie a jeszcze inny na metalowym seas'ie,

nie ważne, że jeden napędza to 300b, drugi gm70 a trzeci levinsonem czy accuphase

bo wyznacznikiem grania trąbki nie jest natura tylko aktualna "koncepcja" dźwięku z aktualnego prototypu DAC stasiopa !

ale wiesz co Rafael nie przejmuj się, poczekaj kolejny rok na następne objawienie.

----------------------------------------------------

Wszelkie próby prowadzi w stoperach w uszach-domyśl się dla czego (tylko bez dowcipasów koledzy, potraktujmy sprawę poważnie)

Bo to glosny instrument, dba o sluch ;)

Rafaell prosze podaj mi nagranie gdzie nagrana jest ostra tnaca trabka. chetnie sie zapoznam. ;)

I prosze powiedziec mi jakie ma brzmienie trabka Milesa? ;)

A mnie się wydaje że znowu chodzi o postrzeganie dżwięków i instrumentów, a przecież pomijamy najważniejszą rzecz, jest to osoba i jej umiejętność dmuchania w instrument w tym przypadku ( trąbka).

rok temu ta sama trąbka grała ostro i jak tak komuś nie grało to oznaczało, że ma sprzęt do bani a w szczególności źródło

dzisiaj znów, ta sama trąbka już nie gra ostro tylko miękko a jak w domu gra Ci inaczej to dalej masz sprzęt do bani i pewnie znów winne jest źródło

i nie ważne, że jeden słucha na kopułce dynaudio, inny na accutonie a jeszcze inny na metalowym seas'ie,

nie ważne, że jeden napędza to 300b, drugi gm70 a trzeci levinsonem czy accuphase

bo wyznacznikiem grania trąbki nie jest natura tylko aktualna "koncepcja" dźwięku z aktualnego prototypu DAC stasiopa !

ale wiesz co Rafael nie przejmuj się, poczekaj kolejny rok na następne objawienie.

Nie przejmuję się, tylko dla czego mega konstruktor wirtualnych DAC-ów przelewa swoje frustracje z za lutownicy na forum?

Rafaell prosze podaj mi nagranie gdzie nagrana jest ostra tnaca trabka. chetnie sie zapoznam. ;)

I prosze powiedziec mi jakie ma brzmienie trabka Milesa? ;)

Jak zwykle pół kroku do przodu a jeden w tył.

Tak jak zauważyłeś przy okazji nie wiedząc dla czego się śmiejac że trąbka to głośny instrument.

A teraz drąż myślowo w głowie dalej i wywnioskuj co za tym idzie?

Nie przejmuję się, tylko dla czego mega konstruktor wirtualnych DAC-ów przelewa swoje frustracje z za lutownicy na forum?

Frustracje??? Cos Ci sie wogole pomylilo...;)

Skoro brak odpowiedzi na moje pytania proponowalbym powrot do tematu watku.

pozdr.

Jesli chodzi o wystawe w Monachium, podobal mi sie dzwiek w pokoju Audionet

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie otrzymałem odpowiedzi ale skoro kończysz temat trąbki to znak ze chcesz się wycofać z twarzą.

Miłego dnia.

Nie otrzymałem odpowiedzi ale skoro kończysz temat trąbki to znak ze chcesz się wycofać z twarzą.

Mozemy dyskutowac, tylko ja juz wszystko w tym temacie powiedzialem a odpowiedzi na swoje pytania nie uzyskalem i pewnie nie uzyskam bo sie migasz, wracam wiec do tematu ;)

To na odchodne, nie mam czasu cię uczyć idę popracować nad bardzo ciekawym moim projektem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak jak zauważyłeś przy okazji nie wiedząc dla czego się śmiejac że trąbka to głośny instrument.

A co ma glosnosc do tego ze trabka tnie powietrze dzwiekiem czy tez nie? ;) Chyba tylko ze wiekszosc High-endu ma problemy z odtworzeniem duzych amplitud instrumentow stad te probemy. Nie zmienia to faktu ze trabka w naturze nigdy nie jest ostra tak jak przedstawia ja wiekszosc sprzetow High-endu.;)

To na odchodne, nie mam czasu cię uczyć idę popracować nad bardzo ciekawym moim projektem.

Ukryta Zawartość

No wlasnie jest tam sampel z muzyka gdzie jest trabka? Uwazasz ze jest ona ostra? :D Miekka trabka jasna i wysoko brzmiaca, ostrosci ZERO, zero ciecia powietrza barwa bardzo bliska naturze ;)

Ukryta Zawartość

Chyba tylko ze wiekszosc High-endu ma problemy z odtworzeniem duzych amplitud instrumentow stad te probemy

O zaczynasz używać szarą komórkę, blisko ale za daleko w torze audio poszedłeś bo aż na sam koniec.

Podpowiedź: kij ma dwa końce.

Robota czeka a w sobotę odsłuch chciałbym się czymś realnym zrobionym własnoręcznie a nie wirtualnym DAC-em pochwalić.

PA

Audio Tekne to jest top-High-End wracajac do tematu wystawy, Ten sprzet nie ma takich problemow odtwarza wszystko zgodnie z natura, ale aby sie o tym przekonac trzeba tego sprzetu posluchac...oczywiscie trzeba znac wzorzec dzwieku z natury, wtedy latwo sie przekonac ze Audio Tekne - NIE KLAMIE! ;) Niestety w mojej ocenie 99.99% innego sprzetu mocno przeklamuje przekaz.

I na koniec Rafaellu ponowie pytanie, jak brzmi trabka Milesa Davisa, bardzo mnie to ciekawi? ;) Zeby nie bylo sluchalem jej rowniez na Audio Tekne ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.