Skocz do zawartości
IGNORED

AudioShow 2014 - Szukam muzyki

tom8848

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na ostatnim Audio Show w Warszawie, w hotelu Bristol, w niedziele miałem okazję słuchać muzyki w pokoju z kolumnami Wilson Audio. Ktoś z publiki zapodał płytę z muzyką graną na puzoniastych dęciakach. Kawałek zabrzmiał zdumiewająco. Popełniłem błąd że nie zapytałem o ten krążek a nie mogę zapomnieć tamtego wrażenia.

Wiem że bardzo ciężko jest odnaleźć płytę po tak niewielkiej ilości danych ale może fartem ktoś znający temat tutaj zajrzy i napisze.

Przy okazji, zna ktoś ciekawy audiofilski album CD z muzyką na instrumenty dęte? Będę wdzięczny za propozycje.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/119070-audioshow-2014-szukam-muzyki/

w wytwórni RR jest parę pozycji Dallas Wind Symphony, poniżej przykład

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ta płyta jest dość popularna przy odsłuchach audiofilskich,zresztą bardzo dobra :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-4406-0-54926700-1427025909_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Zupełnie nie w temacie,ale też o szczegół chodzi. Jedna kobieta napastowana w parku zeznawała policji,ze od napastnika czuć było alkohol,policjant zapytał,czy pamięta jeszcze jakiś szczegół? Odpowiedziała tak,to był Jarzębiak :-)

W kontekście tych pytających co grało tu i tam i kto osobiście puszczał dany utwór, to jarzębiak przebił na wskroś rozterki tych co nie wiedzą co mogło grać tu i ówdzie. Jak mawiają głupota może rozciągnąć się do granic nieprzyzwoitości gumy od majtek nawet wśród audio hobbystów.

Animali in Marcia - Gianluigi Trovesi Nonet

Bardzo Ci Kolego dziekuje.

Widzisz M, sa jeszcze ludzie co z życzliwością potrafią podejść do innych, bez grafomańskich złośliwości.

Pozdr

• 1 rok później...

Witam,

na ostatnim Audio Show w Warszawie, w hotelu Bristol, w niedziele miałem okazję słuchać muzyki w pokoju z kolumnami Wilson Audio. Ktoś z publiki zapodał płytę z muzyką graną na puzoniastych dęciakach. Kawałek zabrzmiał zdumiewająco. Popełniłem błąd że nie zapytałem o ten krążek a nie mogę zapomnieć tamtego wrażenia.

Wiem że bardzo ciężko jest odnaleźć płytę po tak niewielkiej ilości danych ale może fartem ktoś znający temat tutaj zajrzy i napisze.

Przy okazji, zna ktoś ciekawy audiofilski album CD z muzyką na instrumenty dęte? Będę wdzięczny za propozycje.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-20931-0-33996600-1475178624_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziekuje z liczne wypowiedzi i propozycje.

Ale. Wracając do tematu, audio które wówczas zabrzmiało na Wilsonach to nie był typowy band, brzmiało to jak orkiestra dęta bez brudzących dźwięk saksofonów a sama muzyka przypominała rytmiczne 'plumkanie' na puzonach które narastało i słabło mając swój punkt kulminacyjny. Taki bardziej spektakl muzyczny. Wilsony zagrały przepięknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.