Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny Dynaudio wybrać?

tomm34

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie Made in Poland, czy Made in Chine... to mało "podniecające" stereo. A bardziej poważnie, to owe Tannoy Revolution DC6 T to bardzo dobre kolumny w swojej cenie. Stoją w moim pokoju i słucham na nich jazzu, muzyki klasycznej, rocka i nieco mniej, ale również popu. Bardzo fajna scena, do tego barwa itp. Nie wiem, czemu autor chce wymienić te kolumny. Tannoye bardzo dobrze się zgrywają z Marantzem. Może lepiej pokombinować z ustawieniem kolumn. Te kolumny mają wiele magii (nie magi) :) Po prostu wg mojej skromnej osoby są w stanie pokonać wiele kolumn do 8000zł, a często zagrają nieco "gorzej" niż kolumny jeszcze droższe. Po prostu tym kolumnom należy dać więcej czasu...

Ja w ogole nie rozumiem czegos takiego.

Mam 13 tysiecy, ruszam dupe w plener i slucham.

No przeciez nikt mnie nie wyreczy w poszukiwaniu dzwieku marzen i kobiety zycia. Szkoda powierzac komus 13 tysiecy na moje gusta. Czy sie myle?

Nie mylisz się. ;)

Potwierdzam, jako niedowiarek, jak kiedyś zmieniłem sieciówkę "komputerówkę" na budżetową ale jednak "prawdziwą" sieciówkę to się znacząco poprawiło, a było to na niedrogim zestawie Hi Fi.

Aż się odezwę trochę nie w temacie, ale serio słyszycie kable sieciowe? A jaka kto różnica skoro w ścianie i tak kabel z Castoramy :)

Ludzie!!

Ponieważ kiedyś choć było to bardzo dawno temu uzyskałem tytuł technika a potem inżyniera dla mnie w "prawdziwym" kablu sieciowym ważne jest ekranowanie i to każdy może usłyszeć. Ważna jest też wtyczka i gniazdko, a kable z Castoramy są w ścianie więc są zaekranowane. Reszta tez jest ważna ale to już tak jak z dobrą whisky, nie każdy doszuka się kilku zapachów i kilku smaków.

Panowie, już był kiedyś wątek pod tytułem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może warto jeszcze raz się z nim zapoznać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pytanie, które z kolumn Dynaudio do 13tys.zł są warte uwagi? Które z kolumn Dynaudio dobrze będą współgrać z Marantz PM 8005/Marantz SA 8005? No i które zagrają lepiej niż moje obecne Tannoy REVOLUTION DC6 T, w sensie będą miały więcej barwy, lepiej będą budować scenę (szerokość, głębokość), będą bardziej rozdzielcze, po prostu zagrają lepiej muzykę klasyczną?

Jesli dysponujesz kwota 13-tys zl i zastanawiasz sie ktore Dynaudio, majac obecnie Tannoy-e, to proponuje abys wsiadl w jakis srodek transportu, podjechal do mnie i posluchal prawdziwych starych Tannoy-i na 12 calowych dualconcentric-ach (na nie, nawet 13 kzl nie potrzeba), natepnie posluchal u ludzi paru modeli Dynaudio - lub odwrotnie najpierw paru Dynek a pozniej u mnie - i po takich porownaniach napisal tutaj swoje uwagi :-)

P.s.

Tannoy-e napedzisz juz wzmakiem nawet od kilku wat, bo duza skutecznosc, a przede wszyskim impedancja nie spada do mniej jak ok. 6 ohm, a Dynki ? Pozniej wciaz szukanie odpowiedniego wzmaka :-(

Dla mnie Made in Poland, czy Made in Chine... to mało "podniecające" stereo.

... śmieszny jesteś. Dla mnie liczy się wysoka jakość ... a kiepską jakość można wyprodukować w każdym kraju.

... śmieszny jesteś. Dla mnie liczy się wysoka jakość ... a kiepską jakość można wyprodukować w każdym kraju.

A myślałem, że jestem wolnym człowiekiem i mogę mieć własne zdanie na ten temat!? Cóż, dyktatura demokracji, to taka sama dyktatura jak inne ustroje :D

No i które zagrają lepiej niż moje obecne Tannoy REVOLUTION DC6 T, w sensie będą miały więcej barwy, lepiej będą budować scenę (szerokość, głębokość), będą bardziej rozdzielcze, po prostu zagrają lepiej muzykę klasyczną?

Ostatnio sluchałem w salonie Tannoy XT 6 i Dynaudio 2/7 z Rega Brio i Onkyo A-9050.

W każdym aspekcie brzmienia który jest dla Ciebie ważny 2/7 wypadły lepiej.

I z pierwszym i z drugim wzmacniaczem.

Nasycone wokale i jeszcze ta góra łagodna a jednocześnie selektywna ...

To oczywiście moja subiektywna ocena.

XT 6 są następcą DC 6 i z tego co mówił sprzedawca brzmią zdecydowanie lepiej od DC 6.

Może taki kierunek poszukiwań...

A przy tym XT 6 na żywo są bardzo atrakcyjne wizualnie w przeciwieństwie do 2/7.

No ale o gustach się ponoć nie dystutuje.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Ostatnio sluchałem w salonie Tannoy XT 6 i Dynaudio 2/7 z Rega Brio i Onkyo A-9050.

W każdym aspekcie brzmienia który jest dla Ciebie ważny 2/7 wypadły lepiej.

I z pierwszym i z drugim wzmacniaczem.

Nasycone wokale i jeszcze ta góra łagodna a jednocześnie selektywna ...

To oczywiście moja subiektywna ocena.

XT 6 są następcą DC 6 i z tego co mówił sprzedawca brzmią zdecydowanie lepiej od DC 6.

Może taki kierunek poszukiwań...

A przy tym XT 6 na żywo są bardzo atrakcyjne wizualnie w przeciwieństwie do 2/7.

No ale o gustach się ponoć nie dystutuje.

73 waty dały radę Dynkom i zagrały lepiej od XT 6 ? no jestem w szoku

Bzdurny wątek Panowie, a dajemy się wkręcać. Człowiek chce wydać 13 tys na kolumny . Czemu nie 12 albo 14 i zupełnie nie wie jak to zrobić :D

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Mam Precision 6.4 I moge powiedziec, ze to wybitna kolumna jednak dual concentric glosnik jest specyficzny sam w sobie I nie kazdemu ten dzwiek moze odpowiadac. Jesli podoba Ci sie dzwiek dc6t to proponuje Ci zakup Precision 6.2 albo 6.4, jednak do tych drugich potrzeba miejsca.

Wieza STEREO Technics :)

ze to wybitna kolumna jednak dual concentric glosnik jest specyficzny sam w sobie I nie kazdemu ten dzwiek moze odpowiadac

zgadzam się. Niektorzy musza się do tego przyzwyczaić. Jednak srednica dzieki temu jest bajeczna. łatwiej zrobić szał krystalicznie czystą góra, a pozniej okazuje się że brak stereofoni i środka pasma.

Przy takich pieniądzach to już warto pomyśleć, chcąc koniecznie wydać ponad 10 tys zł nad kolumnami od Sonus Fabera. Na przykład bardzo udany model LIUTO. Poczuć bas na klacie ;) i świetną reprodukcje całego pasma ze skalą dźwięku nieosiągalną dla wielu głośników robionych na małych 15 cm przetwornikach. Warto czytnąć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.