Skocz do zawartości
IGNORED

dozywotni ban?

leon28

Rekomendowane odpowiedzi

Dożywotni ban ? - całkiem możliwe, zwłaszcza po akcjach jakie się stały udziałem jego.

Pytaj zatem u źródła, na forum jakie założył i którym administruje.

A co do hi-endu i zakładki temu zagadnieniu poświęconej, to uważam, że tam siedzą ludzie którzy jeszcze nie złożyli swojego systemu i ciągle kombinują z wymianą lamp, kabli, przetworników etc. a że przemysł produkujący te dziwadełka jest zdolny sprostać ich wymaganiom, to zabawa trwa w najlepsze.

to moze podaj adres, zrobimy mu darmowa reklame ;-)

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

o tym człeku mowa ;-) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Smuga cienia spowija..;-)

o tym człeku mowa ;-) ?

Ukryta Zawartość

o tym ;-)

Ukryta Zawartość

biedny czlowiek

meczyc sie musi z takim kiepsciuchnym zestawem :-)

sprzet to jedno, a wiedza i doswiadczenie to drugie. szkoda, ze przez jakas malostkowosc nie moze sie nimi oficjalnie dzielic.

wiedza i doswiadczenie to drugie

jak czytalem niektore zlote mysli forumowiczow to w sumie nigdy sie nie dziwilem specyficznym komentarzom piotra.

i tak reagowal spokojnie na niektore debilizmy wypisywane przez nasza forumowa smietanke zlotouchych

podejrzewam ze ja nie zdzierzylbym a z piotrka doswiadczeniem to juz w ogole.

tylko zal mi nastepnych pokolen wychowywanych na chujonch przez forumowych naciagaczy

kiedys myslalem ze forum jest dla ogolu a teraz wiem e jest dla grupy handlarzy

to jest zalosne

kulturą.

a ja myslalem ze to jest forum o audio a nie o Savoir-vivre i innych bontonach

mnie tutaj raczej przeszkadzaja dyletanci i naciagacze niz mistrzowie zbyt cietej riposty

o chorych psychicznie nie wspominam przez grzecznosc

Gość stary bej

(Konto usunięte)

a ja myslalem ze to jest forum o audio a nie o Savoir-vivre i innych bontonach

mnie tutaj raczej przeszkadzaja dyletanci i naciagacze niz mistrzowie zbyt cietej riposty

o chorych psychicznie nie wspominam przez grzecznosc

Bo jak mawiał pewien "zanzibarski uczony" - życie sztuką kompromisów jest, wszystkiego mieć nie można.

na polnocy skandynawi funkcjonuje powiedzenie ktore jest czesto riposta na twoje powyzsze stwierdzenie

mianowicie mowi sie ze owszem mozna miec wszytsko ale najczesciej jest to podlej jakosci.

moim zdaniem to idealnie pasuje do naszej sytuacji

piotra wywalili a zamiast niego jest panoszaca sie masa tepych debili ktorzy o audio maja delikatnie rzecz ujmujc mierne pojecie

niby nic - sek w tym ze ludzie czytaja i przyklaskuja tym idiotom.

to jest zalosne

na polnocy skandynawi funkcjonuje powiedzenie ktore jest czesto riposta na twoje powyzsze stwierdzenie

mianowicie mowi sie ze owszem mozna miec wszytsko ale najczesciej jest to podlej jakosci.

moim zdaniem to idealnie pasuje do naszej sytuacji

piotra wywalili a zamiast niego jest panoszaca sie masa tepych debili ktorzy o audio maja delikatnie rzecz ujmujc mierne pojecie

niby nic - sek w tym ze ludzie czytaja i przyklaskuja tym idiotom.

to jest zalosne

cos w tym musi byc, bo z takim stazem na forum wy to wiecie ze starym bejem najlepiej, praktycznie w kazdym temacie robi sie po chwili takie bagno, ze po prostu odpuszczam i wychodze.

po prostu odpuszczam i wychodze

kiedys tak nie bylo

teraz tylko kasa, kasa, kasa

i ewenualnie kto ma dluzszego.

zenada

przepychanki byly zawsze w polityce i innych religujnych watkach na bocznicy.

ale w tematycznych? sporadycznie

zobacz jak jest w zakladce diy. cisza spokoj. ludzie sobie pomagaja i jest merytoryczna dyskusja. owszem dojdzie od czasu do pyskowek ale w granicach do ogarniecia bo tam debili po prostu nie ma. nie pisza bo bladego pojecia nie maja o temacie. nie chca z siebie robic blaznow bo rzeczowa wiedza jest im obca. tam ich opowiesci z mchu i paproci sa weryfikowane szybciutko. albo czy widziales ktoregosc z naszych zlotouchych w zakldce "muzyka". ja nigdy.

poskladane systemiki maja tak ze jak sie zapusci co innego niz plumkanie z plyt testowych to jest tragedia. ale ferowanie wyrokow ktory dac jest najlepszy im idzie rowno. kable wpinane bez pojecia byle drozej. czesto gesto dobre kable nigdy nie zagosscily w systemach naszej forumowej elity bo sa za tanie. to ze graja cudnie bo maja takie lub inne cechy pozadane w roznych innych systemach nikogo nie interesuje. liczy sie jeden najwyzszy model. najnowszy i najdrozszy,inne nie maja prawa grac.

akustyka pomieszczen lezy i kwiczy. myslisz ze czemu malo kogo stac na upublicznienie fotek systemow. bo ludzie by plakali ze smiechu! ale kolumny maja byc z berylem lub diamentem. inne nie graja bo tak i juz.

testy zlotouchcych sa ta samo warte jak ich "merytoryczne" wypowiedzi.. kabli toto nie potrafi dobrze podpiac albo komputera poprawnie skonfigurowac. ale do krytyki sie garnie pierwsze.

a juz najwiekszym folklorem jest to ze NIKT z naszych forumowych tuzow nie ma opisane w "o mnie" na czym gra. przeciez to wies. na zadnym forum sie z tym nie spotalem a jestem czlonkiem paru w roznych zakatkach swiata. to dla mnie swiadczy o ich poziomie kultury osobistej. czyli dno i metr mulu...

obecna recepta na dzwiek? chinczyk, ladne kolumienki i drogie kable. acha no i daczek koniecznie z dsd. smiech na sali.

A może to wszystko wynika z tego, że generalnie audio jest wredną rzeczą. To co u jednego "gra" u drugiego nie gra, bo wzmacniacz nie ten :-) Różnice zdań są więc nieuniknione, stroszenie piórek i porównywanie kto ma większego ;-)

W tym względzie przypomina to troszkę konkurowanie facetów na fury. Śmieszne to, ale kto to zmieni ? :-)

Smuga cienia spowija..;-)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

praktycznie w kazdym temacie robi sie po chwili takie bagno, ze po prostu odpuszczam i wychodze.

Zauważyłem tą "bagienną" zależność, która zazwyczaj występuje od drugiej strony każdego tematu - kiedy już nikt nic nie ma do powiedzenia.

teraz tylko kasa, kasa, kasa

i ewenualnie kto ma dluzszego.

zenada

Do kieszeni, ani do rozporka nikomu nie zaglądam, ale jak ktoś ma dużo kasy i za małego, to zawsze może sobie zrobić przeszczep.

A na poważnie.

Kiedyś nagminnie, obecnie sporadycznie udzielam się w zakładkach, w których "pieją koguty".

W mieście koguta nie uświadczysz, ale na wsi jak jeden zacznie piać, to inne mu wtórują aż do ochrypnięcia.

Lubię i kocham wieś, odpoczynek wakacyjny na łonie... natury, zapach siana i obory ;)

Ale nie trawię much, co swą upierdliwością chcą zwrócić na siebie uwagę.

Nie popadajmy zatem w przesadę z tym nawracaniem na jedynie słuszną drogę w audio.

Abym mógł słuchać muzyki, to muszę sobie kupić pełen zestaw McIntosh'a ?

Jak się nie ma co się chce, to się lubi co się ma.

I jak nie ma kapuchy, to trzeba sobie samemu "dobrze zrobić" - DIY.

Tak zacząłem i na tym skończyłem, a wszelkie fachowe porady zawsze przyswajam, ale z przymrużeniem oka.

Bo to co się komuś podoba, nie musi się podobać mnie - i nie ważne w tym przypadku są poniesione na ten cel nakłady finansowe.

I jeszcze jedna sprawa....

Kiedyś powiedziałem do swoich synów - "nie popełniajcie błędów, które ja popełniłem".

"jeśli nie popełnimy żadnych błędów wzorując się na twojej postawie, to się nie nauczymy życia, a jest to nasze życie i nasz wybór" - odpowiedzieli.

nie ważne w tym przypadku są poniesione na ten cel nakłady finansowe.

no nie do konca

obecnie w zakladce hajend panuje tendencja typu - "co ty wiesz o hajendzie" jesli nie sluchales tego czy tamtego za pierdylion zlotych czy eurakow. i jesli nie masz owego sprzeciora za pierdylion nie jestes kandydatem do dyskusji.

ludziska odzywajac sie ni z gruchy ni z pietruchy w hajendzie sa przywolyani do porzadku momentalie tekstami typu "co ty wiesz o ..."

i tu wlasnie wkraczal piotr.

jemu nie mogli kolesie pokrzyczec do ucha krzywych tekstow typu "wez sie chlopie ogarnij i kup se kabel" bo piotrek kabel juz ma...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

no nie do konca

Nie w takim kontekście to ująłem, i dlatego Ty nie zrozumiałeś, pisząc - "nie do końca".

Ale prawdą jest, że Piotr ma co ma i nikt mu nie może zarzucić że nie słyszał tego czy owego.

Nie znaczy to jednak, że wybór jakiego dokonał jest wyborem niepodważalnym - każdy przecież słyszy inaczej.

Jest tyle firm na rynku, że z dużą dozą prawdopodobieństwa można złożyć system grający podobnie lub nawet lepiej.

Dlaczego np. Thiel'e CS 3.7 w jego systemie zagrały miękko i przyjemnie, bez tej "aluminiowej" maniery ? - bo tak im pozwoliły na to monobloki MC601 - wielokrotnie o tym pisałem, to wzmacniacz jest sercem systemu.

Prawdą natomiast jest, że w zakładce hi-end koguciki stroszą piórka i skaczą z jednego jaja na drugie, sami już nie wiedząc co chcą - ale kto bogatemu zabroni zmieniać co tydzień urządzenia ? - czytam i mnie to śmieszy.

Ale czy naszą sprawą jest wkraczać w te rozmowy ze sztandarem prawd objawionych, zwłaszcza że każda z tych prawd jest inna ?

Poza tym po co pozbawiać ludzi przyjemności dokonywania wyborów, a tym samym popełniania przez nich błędów - Twoje, moje to pieniądze ?

Otrzymywanie "na talerzu" gotowych rozwiązań pozbawia ludzi samodzielnego myślenia i to też nie jest dobry sposób na osiągnięcie upragnionego brzmienia, a już na pewno złym sposobem "na pomoc".

Bo taka pomoc to najzwyklejszy gwałt na użytkowniku sprzętu - moja prawda jest najprawdziwsza(?).

Czy ja do 20m2 mam wstawić taki system jakiego używa Piotr ?

Powinienem raczej i najpierw wybudować taki dom jak jego, zaadoptować w nim jeden z salonów na pokój odsłuchowy, dopiero wstawiać taki sam sprzęt - zagra jak u niego.

Chcemy rozmawiać o przewadze brzmieniowej jednego zestawu audio nad drugim, a zapominamy o innych sprawach, które w głównej mierze decydują o tym, czy coś zagra czy nie - to jest śmieszne i żenujące.

Chcemy rozmawiać o przewadze brzmieniowej jednego zestawu audio nad drugim, a zapominamy o innych sprawach, które w głównej mierze decydują o tym, czy coś zagra czy nie - to jest śmieszne i żenujące.

Nie wiem czy Mateuszek coś z tego zrozumie.System odsłuchowy to nie tylko klocki ale również pomieszczenia w których słuchamy.

no nie do konca

Mateuszek.....zapomniał wół jak cielęciem był...

Nie tak dawno robiłeś za Guru w klubie Electrocompaniet.Zapomniałeś?

.Zapomniałeś?

nie nie zapomnialem. tez kiedys myslalem ze jamo z hitachi to koniec swiata. ale slyszalem na prawde grube systemy za olbrzymie pieniadze ktore nie graly w ogole i zestawy za smieszne wrecz pieniadze ktore graly wystrzalowo. kwestia zlozenia i osiagniecia przyjemnosci z zalozonych celow.

co do EC to to ze tam nie pisze to nie znaczy ze nie jestem aktywny. ludzie pisza na priva i nikt nie odchodzi z kwitkiem

nie pisze tam bo nie bede wchodzil w dyskusje z chorymi psychicznie mitomanami

poza tym jak bys raczyl przeczytaj dokladnie moja wypowiedz z wczoraj wieczor to zauwazylbys ze pisze rowniez o akustyce. moim zdaniem to okolo 25% calosci dzwieku.

Otrzymywanie "na talerzu" gotowych rozwiązań pozbawia ludzi samodzielnego myślenia i to też nie jest dobry sposób na osiągnięcie upragnionego brzmienia, a już na pewno złym sposobem "na pomoc".

oczywiscie ze taka droga na skroty jest bez sensu. pomoc na sile jest gorsza od faszyzmu. nie mniej jednak forum pozwolilo mi poznac sporo ciekawych ludzi ktorzy rozumieja pojecie audio nieco szerzej niz kabelki. nie jest ich duzo ale to dzieki nim moglem zaoszedzic sporo pieniazkow na przyklad na kable.

ale slyszalem na prawde grube systemy za olbrzymie pieniadze ktore nie graly w ogole i zestawy za smieszne wrecz pieniadze ktore graly wystrzalowo.

Jak chcesz być wiarygodny to proponuje ci byś takie systemy za grosze,co grały wystrzałowo .....wymienił.Zdobędziesz duże grono

wdzięcznych userów.

Inaczej to zwykłe Pitu-Pitu.

A czy mateuszek kiedyś - inaczej potrafił?:-)

przyganial kociol....

za grosze,co grały wystrzałowo .....wymienił.Zdobędziesz duże grono

wdzięcznych userów.

a prosze bardzo

na poczatek dwa bo musze wyjsc ale pare innych by sie zebralo.

stara amerykanska jolida na el84 z klonami proac 2,5 lub 25 - nie pamietam juz ale te starsze. jako zrodlo lekko grzebniety marantz 84. kable typu antykable wiec zadne tam "niewiadomoco". zasialajce zwykle. podejrzewam ze zamknalbys sie w 5-6k.

leben z neat (tymi 2ipol droznymi) okablownie od czapy zarowno IC jak PC. wymiatalo az milo. dac bez bajerow. dzwiek ostatniego norweskiego audioshow. wklejalem gdzies fotki. tanio i dobrze. na 20m2 urywalo jaja. to juz nieco drozej ale przy uzywkach jak na takie granie nie bedzie drogo..

no i na koniec niesmiertely phast. moze troche drozej (choc rynek wtorny jest bogaty) ale w koncu to single endet wiec musi byc ciut drozej. z tym tylko ze tu trzeba ciut wiecej wiedzy i cierpliowsci a kogo na to obecnie stac.

za kazdym razem mowie o hajendzie takim ze leb urywa. i zadne tam EC startu nie ma. jak ktos ma mozliwosci to zabawa w kabelkologie nie zaszkodzi ale w punktu "zero" masz przyjemnie granie ktore na 20 - 25m2 kazdemu normalnemu czlowiekowi starcza

Nie wiem czy Mateuszek coś z tego zrozumie.System odsłuchowy to nie tylko klocki ale również pomieszczenia w których słuchamy.Mateuszek.....zapomniał wół jak cielęciem był...

Nie tak dawno robiłeś za Guru w klubie Electrocompaniet.Zapomniałeś?

mysle, ze kazdy ma cos za uszami, ale jak powiadaja tylko krowa nie zmienia pogladow, wiec spokojniej prosze.

nie uwazacie, ze forum powinno zachowac zloty srodek, a akurat stary audiofil byl moim zdaniem odpowiednia przeciwwaga dla niektorych forumowiczow. zawsze lepiej poznac rozne zdania na dany temat, szczegolnie gdy mowa o rzeczach, o ktorych wiekszosc z nas rzeczywiscie moze sobie tylko z wypiekami na twarzy poczytac

Gość stary bej

(Konto usunięte)

nie uwazacie, ze forum powinno zachowac zloty srodek, a akurat stary audiofil byl moim zdaniem odpowiednia przeciwwaga dla niektorych forumowiczow. zawsze lepiej poznac rozne zdania na dany temat, szczegolnie gdy mowa o rzeczach, o ktorych wiekszosc z nas rzeczywiscie moze sobie tylko z wypiekami na twarzy poczytac

Błędem tego Pana było to, że chcąc nawracać "niewiernych", stosował nieparlamentarny język - to raz.

Dwa, że "pociągnął" za sobą innych, próbując zrobić TU jakiś mały przewrót, a mówiąc wyraziściej bardak.

Tak jak i większość z Was, uczestniczę również czynnie na innych portalach i ....tam też bywają grupy wzajemnej adoracji, ukryci handlarze wspomagani przez założycieli i moderację tychże portali społecznościowych.

Ale nie bójmy się tego powiedzieć - tego typu fora (np. zegarkowe) zakładane są w większości przypadków przez ludzi z kapitałem i dla robienia kolejnych pieniędzy - jest to po prostu pomysł na życie.

"Wróg publiczny nr 1" naraził się, bo zapomniał że nie jest właścicielem ani moderatorem AS, a jedynie gościem.

Ucząc się na własnych błędach, założył własne forum.

TAM może sobie stworzyć własną grupę klepiących się po plecach.

Ostatnio miałem na forum A.C dość mocną wymianę poglądów z Założycielem . Różniliśmy się diametralnie i co jakoś mnie tam nikt nie zbanował ani nie powycinał moich postów . Nie cierpię cenzury . Żyłem w prl i mi starczy .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Nadal jest PRL, trzymajmy się faktów, na forum jest cenzura, wolność dotyczy tylko jednego aspektu, jak się komuś tu nie podoba, to może zrezygnować z aktywności.

No nie przesadzaj :) różowo nie jest ale nie trzeba słuchać zagłuszanej WE . Mimo wszytko jak ktoś nie ma ochoty czytać tuby z Czerskiej czy słuchać propagandystów z tvn to ma jakieś alternatywy .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.