Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny podłogowe do wzmacniacza Yamaha a-s500?

emilski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów i proszę o radę.

Moja Yamaha a-s500 grała do tej pory z monitorami JBL es30. Generalnie jestem zadowolony, aczkolwiek podejrzewam, że dopiero z kolumnami podłogowymi, mógłbym usłyszeć pełnię możliwości.

Pokój ma 21 m kw. Zestaw ma służyć tylko i wyłącznie muzyce oraz dobrze grać przy każdym gatunku, bo przewija się u mnie tego dużo: od ambientów, przez połamaną elektronikę, free jazz, aż po rock i metal.

Co byście polecili?

Budżet maksymalnie 2000 na jedną kolumnę, ale wolałbym taniej - jeśli to możliwe, oczywiście.

Szkoda że do 2 tyś bo jest ciekawa oferta na Vienna Acoustics Bach Grand SE:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Można powiedzieć że prawie za pół ceny.

U mnie A-S500 świetnie współpracuje z JBLStudio 580 i z Mission M33i. Z Mission brzmienie bardziej wyrównane z barwną średnicą, z JBL dynamicznie, obszernie, koncertowo. Mnie podobają się oba zestawienia. Mógłbyś też spróbować z JBL Studio 280 jeżeli podoba Ci się brzmienie Yamaha plus JBL lub jeśli jeszcze gdzieś znajdziesz Mission MX-4.

Do swoich JBL próbowałem znaleźć lepszy wzmacniacz do 4 tyś zł - NAD356, Audiolab 8200A, Myryad Z240, Arcam A-19, Rega Brio-R i zostałem przy tej Yamasze. Pasują do siebie i tyle :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dzięki za polecenia:)

Te JBL wydają się najbardziej intrygujące (również jeśli chodzi o wygląd). Pytanie tylko, jak sprawują się przy bardziej wyciszonych gatunkach - na przykład dark ambient ?

Te monitory jbl, które posiadam obecnie, najwięcej potrafią pokazać właśnie przy dużych głośnościach - brzmią potężnie, a nie męczą uszu, ale przy ambientowych plamach dźwiękowych, nie jest już tak kolorowo. A może to sama Yamaha ma też taki charakter?

Witaj,

proponuję posłuchać polską konstrukcję Audio Academy Phoebe III, powinna Cię w pełni usatysfakcjonować, a finanse nie będą nadszarpnięte. Alternatywą mogą być kolumny Xavian Delizia. To dwie konstrukcje, które spokojnie Twój wzmacniacz prawidłowo zasili, gwarantując pełne, dynamiczne brzmienie bez faworyzowania pewnych aspektów. Będą to zestawy grające równe i uniwersalnie.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.