Skocz do zawartości
IGNORED

Kto idzie na Wybory Prezydenckie 2015?

neomammut

Idziesz na Wyroby Prezydenckie 2015?  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Idziesz na Wyroby Prezydenckie 2015?

2. 2. Idziesz? A na kogo zagłosujesz?

• Bronisław Komorowski
    • Janusz Korwin-Mikke
    • Adam Jarubas
      0
    • Paweł Kukiz
    • Marian Kowalski
    • Jacek Wilk
    • Andrzej Duda
    • Janusz Palikot
    • Magdalena Ogórek
    • Grzegorz Braun
    • Paweł Tanajno

Rekomendowane odpowiedzi

kandydat antysystemowy to taki sam oksymoron jak niezależne media.

Jeśli ktoś jest antysytemowy, to robi demonstracje, rewolucje i podkłada bomby, a nie bedzie kandydować na urząd państwowy, w którym g... może oprócz brania pensji finansowanej z podatków.

Z pozoru bardzo przytomna uwaga ale nie w polskich uwarunkowaniach kulturowych.

Krwawe rewolucje to nie jest "spécialité de la Pologne".

Zauważ, że jeśli kiedykolwiek na polskim terytorium były takowe, to... importowane!

To nie leży w polskiej cywilizacji, w polskiej kulturze, w polskiej naturze.

Zatem - NIE REWOLUCJA A KONTRREWOLUCJA!

Nie rokosz a konfederacja!

Konfederacja czyli ruch świadomych obywateli zjednoczonych przeciw władzy.

Grzegorz Braun podkreślał, że w tych wyborach nie szło mu o punkty procentowe, a o "podłączenie się do niemieckiej szczekaczki" jak podczas wojny czynili akowcy.

Chodziło o dotarcie do ludzi z przekazem blokowanym SOLIDARNIE zarówno przez Wyborczą jak i przez Gazetę Polską.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Unia - od lat to powtarzam dla polaków ma tylko jedną zaletę - teraz powiedzmy budując drogę kradnie się 50% środków, gdyby Polacy rządzili się sami - kradliby 200% . 200% po po ukradzeniu pierwszych 100% podnieśliby podatki, żeby rąbnąć szmal po raz kolejny.

I tylko dlatego jestem za Polską w UE.....

Nie gdyby rządzili się sami tylko rządzili się sami przed akcesją do UE i dokładnie tak kradli. Od góry do dołu było łapówkarstwo tak powszechne że niektórzy jak Bielecki czy Balcerowicz byli gotowi dorabiać do tego całą filozofię i jeszcze do tej pory im nie przeszło.

Przynależność do UE ma jeszcze jedną zaletę. Oddanie jurysdykcji nad wymiarem sprawiedliwości. teraz weryfikacja stosowania prawa następuje w Strasburgu. W przypadku Polski jest to bardzo powszechny proceder. Ta sytuacja powoduje że młodzi Sędziowie z nowego pokolenia czuja już że służalczość wobec władzy im się nie opłaca, a władza czuje już że próby podporządkowania sędziów będą nieskuteczne. Bo w razie próby zawłaszczania prawa sprawa zostanie i tak rozstrzygnięta na szczeblu unijnym a nie krajowym.

I to jest największy profit z przystąpienia do UE. Cywilizowanie tego wsiowego wschodniego chamstwa które się rozpleniło w polityce, tych potomków towarzyszy szmaciaków z jednej rodzinnej wsi.

A kapitalizm to ci daje dodatkowo 80%. LOL

NIE ZABIERA co na jedno wychodzi. Umiesz liczyć?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Krwawe rewolucje to nie jest "spécialité de la Pologne".

Mylisz się.

Kiedy w Europie były rewolucje socjalne to Polski nie było. Ale byli Polacy którzy w tych rewolucjach uczestniczyli i to aktywnie w organizacjach narodowych, socjalistycznych i anarchistycznych.

NIE ZABIERA co na jedno wychodzi. Umiesz liczyć?

LOL Kapitalizm żyje powietrzem oraz rozdaje prezenty jak święty Mikołaj.

Szkoda tylko że już dawno po Gwiazdce.

A wiesz że są "mądrzy inaczej" którzy nadal się gryzą co lepsze PO czy PIS ??? Po tylu latach - LOL

O tym że odczulismy różnicę bedzi emozna powiedzieć jeśli Duda ( o ile wygra) powie wreszcie, że Żydom nic nie jesteśmy winni i niczego nie zapłacimy. Za to możemy domagać się od Niemców.

Wtedy dopiero powiedziałbym że jest jakaś różnica między nim a dotychczasowymi Preziami.

Ale zakładam ze tak nie powie bo prezio Polski tak naprawdę się nie liczy ani w Polsce ani na świecie. Jego jedyna rola w świecie polega na tym żeby buciorami na krzesła nie wchodził podczas zagranicznych wyjazdów i umiał porawnie pisać przynajmniej po Polsku.

Unia to IV Rzesza - mamy socjalizm (tyle że nie narodowy ale socjalizm to socjalizm - chodzi generalnie o okradanie ludzi z ich kasy), mamy gwałt na wolności słowa (teraz to się nazywa - polityczna poprawność), mamy wreszcie niemiecką dominację.

I dlatego napisałem że to nie moja bajka .

Mając do wyboru UE a Ruską dominację wybieram Unię zdominowaną przez Niemcy.

Dam Ci przykład .

Polska mogła by sporo zyskać na współpracy ze skandynawią i Turcją , potrzebne są do tego drogi kolej i porty.

Niemcom nie jest z tym po drodze wolą żeby ten tranzyt szedł przez ich terytorium ale nam nie przeszkodzą nie zabronią .

Problem jest w naszej władzy .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

LOL Kapitalizm żyje powietrzem oraz rozdaje prezenty jak święty Mikołaj.

Szkoda tylko że już dawno po Gwiazdce.

Wyobraź sobie państwo bez podatku od dochodów osobistych, bez VAT, bez ZUS bez tego całego złodziejstwa i policz ile zostanie ci w kieszeni. Naprawdę to taki wysiłek?

Mając do wyboru UE a Ruską dominację wybieram Unię zdominowaną przez Niemcy.

A to bez wątpienia! To jest taka Rzesza w wersji zdecydowanie soft mimo wszystko... :)

Wyobraź sobie państwo bez podatku od dochodów osobistych, bez VAT, bez ZUS bez tego całego złodziejstwa i policz ile zostanie ci w kieszeni. Naprawdę to taki wysiłek?

Bez tego to sobie wyobrażam że nie będzie państwa. Zostanie mi się gówno i niekoniecznie w kieszeni, bo byłby to nieznany nam wynalazek kiedy się obok ciebie bym na gałęzi bujał.

Ale zakładam ze tak nie powie bo prezio Polski tak naprawdę się nie liczy ani w Polsce ani na świecie. Jego jedyna rola w świecie polega na tym żeby buciorami na krzesła nie wchodził podczas zagranicznych wyjazdów i umiał porawnie pisać przynajmniej po Polsku.

Trochę archiwalnych zdjęć jeżeli logika nie jest Ci obca co próbujesz na każdym kroku udowodnić to załapiesz.

Śp prof . Lech Kaczyński

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Bez tego to sobie wyobrażam że nie będzie państwa. Zostanie mi się gówno i niekoniecznie w kieszeni, bo byłby to nieznany nam wynalazek kiedy się obok ciebie bym na gałęzi bujał.

Mówisz tak bo socjalizm wyżarł ci mózg.

A spójrz na to z szerszej perspektywy - przez TYSIĄCE LAT nie było tego całego gówna gdyż nie było socjalizmu ;) a państwa istniały sobie w najlepsze! :)

Just think about it! :)

Teraz to się dopiero ubawiłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz to się dopiero ubawiłem.

Ukryta Zawartość

No, to uważaj TUTAJ ! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecież okręgi jenomandatowe obowiązują od dawna do Senatu.

I co z tego, pytam, wynika dla Polski?

Jaki jest KONKRETNY PROGRAM Pawła Kukiza? Żeby było dobrze? Zdrowia szczęścia i pomyślności dla wszystkich?

Zauważcie że w pierwszych komenttarzach ani PO ani PiS nie cisną po Kukizie czyli klient ma licencję na "antysystemowość".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żadne brudne tricki nie uratują już dupy PO.

Ukryta Zawartość

Żadne brudne tricki nie uratują już dupy PO.

A jakie to ma znaczenie? Czy dżuma jest lepsza od cholery?

Choć oczywiście: wolę głosować na przedstawiciela stronnictwa amerykańsko-żydowskiego niż rusko-pruskiego.

Ale ja pytam wciąż: a gdzie jest przedstawiciel opcji POLSKIEJ?

Ano - w czarnej d*** - dostał 1 %.

@il Dottore nie uważam się za stronnika ani amerykańskiego ani żydowskiego ani pruskiego że o ruskach nie wspomnę .

Całą konstrukcję intelektualną o JudeoPoloni głoszoną przez Pana Grzegorza uważam jednak za mało prawdopodobną .

Uważam że takie stawianie sprawy jest nieuczciwe i po prostu głupie . Pytasz się w swoim poście retorycznie gdzie jest kandydat polaków

Ale ja pytam wciąż: a gdzie jest przedstawiciel opcji POLSKIEJ?

Polacy to naród wbrew kłamliwej wyborczej tolerancyjny a dowodzi tego cała nasza historia .

Nasze położenie geopolityczne z jednej strony bardzo fatalne z drugiej jednak umożliwiające nam jeżeli będziemy prowadzić Polską politykę być ważnym graczem .

Jeżeli będziemy prowadzić normalną politykę z pozycji stojącej , prowadzić politykę historyczną to wg mnie nie ma zagrożenia . Jeżeli będziemy się uważać za brzydką panną bez posagu to już po nas .

Świat się zmienia Imperium Amerykańskie rywalizuje z rodzącym się imperium Chińskim . A my powinniśmy bez wyrywania i huzarskiej fantazji na zimno wyciągnąć z tego jak największe korzyści .

Polacy to naród wbrew kłamliwej wyborczej tolerancyjny a dowodzi tego cała nasza historia .

Nasze położenie geopolityczne z jednej strony bardzo fatalne z drugiej jednak umożliwiające nam jeżeli będziemy prowadzić Polską politykę być ważnym graczem .

Jeżeli będziemy prowadzić normalną politykę z pozycji stojącej , prowadzić politykę historyczną to wg mnie nie ma zagrożenia . Jeżeli będziemy się uważać za brzydką panną bez posagu to już po nas .

Świat się zmienia Imperium Amerykańskie rywalizuje z rodzącym się imperium Chińskim . A my powinniśmy bez wyrywania i huzarskiej fantazji na zimno wyciągnąć z tego jak największe korzyści .

Zgadzam się z Tobą w 100%. W kwestii diagnozy nie ma między nami różnic. Nawet leczenie planujemy w podobny sposób. Różnimy się tylko tym, kto ma być operatorem. :)

Najbliższe 5 lat to okres kluczowy dla świata. Wojna musi wybuchnąć właśnie w tym okresie.

Szansa dla nas jest taka, że tym razem to nie Europa będzie teatrem działań wojennych - i Bogu dzięki!

Ale z poprzedniej wojny trzeba umieć wyciągać wnioski. Żeby znowu nie wyjść po wojnie bez 30% terytorium i bez 6 milionów ludzi. O utracie patriotycznej elity nie wspominam bo czegoś takiego w PL już nie ma. Ale terytorium szkoda i ludzi szkoda... A zatem:

1/ Pod żadnym pozorem nie dać się wystawić Amerykanom na pierwszą linię. Nie jest tajemnicą że panowie z USA w ubiegłym roku bawili wielokrotnie w PL z gotowymi mapami dyslokacji polskich jednostek na Ukrainie. To nie nasza wojna i naszymi rękami Amerykanie niech jej nie rozgrywają.

2/ Jakakolwiek pomoc dla Amerykanów MUSI być obwarowana korzyściami dla nas. Bezpośrednimi korzyściami w twardej walucie, na sposób turecki. Przy okazji - USA muszą się odciąć oficjalnie i jednoznacznie od popierania roszczeń żydowskich. Wówczas możemy spokojnie pokazać Izraelowi środkowy palec.

3/ Trzeba się zastanowić jak obronić zachodnią część Polski przed roszczeniami Niemiec. Oni grają w swoją grę. I to bardzo skutecznie. Ceną za niemieckie poparcie USA w nadchodzącej wojnie może być rewizja Jałty. I wtedy Polska zmniejsza się automatycznie o niemal połowę. Jeśli nałożysz mapę obecnych inwestycji Niemiec w PL na mapę przedwojenną to się bardzo zdziwisz... a może i nie zdziwisz.

Czy obecne władze Polski mają potencjał moralny, intelektualny i materialny by stawić czoła tym wyzwaniom?

Wątpię.

Kolejne 5 lat może być ostatnimi latami niepodległej (powiedzmy) Polski w jej obecnym kształcie.

Jedno jest pewne Komoniewiadomoco a może wiadomo ( by żyło się lepiej Mi ) tak jak jego promotor Tusk nie rozpatruje tego o czym rozmawiamy w takich kategoriach jak my.

Słynny tekst Donalda o ciepłej wodzie w kranie i lansowane przez salon hasło że patryjotyzm to płacenie podatków o tym świadczy . Nie mam monopolu na wszech wiedzenie ale czuję że gdy Duda mówi że polityk poklepywany po plecach za granicą to nie jest dobry polityk bo nie dba o interesy własnego kraju to mu wierzę

Duda mówi że polityk poklepywany po plecach za granicą to nie jest dobry polityk bo nie dba o interesy własnego kraju to mu wierzę

To są mądre słowa Dudy. Choć moim zdaniem obliczone na populizm.

Przecież każdemu myślącemu człowiekowi powinno się zapalić światełko alarmowe gdy obce stolice chwalą polskiego premiera albo prezydenta. Bo to oznacza że to ich polityka jest realizowana a nie polska.

Kolejny pozytywny sygnał z obozu PiS to słowa Brudzińskiego o lasach i roszczeniach żydowskich.

Czyżby coś się ruszało?

Ludzi obudźcie się jak "DUDA - Prawnik" może dbać o interes zwykłego Kowalskiego! ???

Czy wy nie widzicie i nie słyszycie z jakim dystansem opowiada o społeczeństwie?

Facet będzie dbał o interesy partyjne + interesy korporacji ( klanów ).

Z Tym facetem Polska nie ma przyszłości!

Ogólnie jest przeje...ne....

Kolejny pozytywny sygnał z obozu PiS to słowa Brudzińskiego o lasach i roszczeniach żydowskich.

Czyżby coś się ruszało?

A To jest akurat bardzo pozytywne.

Czekałem kiedy karta żydowska zostanie wyciągnięta przez PIS tylko dlaczego tak długo zwlekali ???????/

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Przecież każdemu myślącemu człowiekowi powinno się zapalić światełko alarmowe gdy obce stolice chwalą polskiego premiera albo prezydenta. Bo to oznacza że to ich polityka jest realizowana a nie polska.

Czyżby coś się ruszało?

To teraz przypomnij sobie jaką prasę w Niemczech miał prof Lech Kaczyński i kto pracował w jego kancelarii .

@Tommiashi który rząd próbował rozwalić system korporacyjny np uwolnić zawody prawnicze .

Ja myślę że są to raczej słowa edukacyjne ( niestety ) Większość tzw autorytetów lansuje tezę że trzeba być europeskim być lubianym i takie tam dyrdymały które jednak trafiają do ludzi

Większość tzw autorytetów lansuje tezę że trzeba być europeskim

Tak, bo Polska to zaścianek, ciemnota i ogólnie - samo zuo.

To usiłują Polakom wmawiać od 1989. A właściwie to od 1944.

Przecież to ci sami ludzie.

to się bronek połapał poniewczasie:

Ukryta Zawartość

och och, PO chce nagle z ludźmi rozmawiać a jak poszedł projekt obywatelski w sprawie np. sześciolatków to w dupie mieli... do tego skok na ofe, zamrożenie progów podatkowych, ja na nich kiedyś k**wa głosowałem!!!

Wczoraj Paweł Kukiz a drugą turę mam głęboko w dupie.

Ukryta Zawartość

SKOK NA OFE to zrobił AWS - czyli PO-PIS równo. Zrobili skok na 200 mld złotych z budżetu, które zwyczajnie przelewali między pustymi kontami żeby pobrać od tego 2% prowizji.

Nie mieszaj Zwykłego ich chamstwa z wymuszoną przez ekonomikę uczciwością.

Dzięki Eurostatowi tak naprawdę wreszcie po 15 latach musieli przystopować grabienie. To żadna wina tylko zwrot ku uczciwości ale nie wykonany za sprawą PO.tylko dzięki przymuszeniu go z zewnątrz.

A teraz pora na nową ankieta dotycząca drugiej tury.

Tak, bo Polska to zaścianek, ciemnota i ogólnie - samo zuo.

To usiłują Polakom wmawiać od 1989. A właściwie to od 1944.

Przecież to ci sami ludzie.

dottore, kiedy Ty pracujesz, śpisz, dupczysz żonę, bo napie***lasz równo we wszystkich możliwych wątkach?

tak z czystej ciekawości.

zawsze mnie intrygowała Twoja emigracyjna troska o oj oj oj czyznę.

No to "żem" poszedł na wybory w raz do roku wyciągniętym "garniaku" oraz butach ze śmietnikach i, po ciężkiej debacie wewnętrznej, zagłosowałem. W moim mniemaniu oddałem głos ważny. Rozważałem głosowanie na Dudę, Korwina, Wilka lub Tanajno. Koniec końców wybrałem Wilka i jestem z siebie niemal "ultradumny". A wynik? 0,6%? Jak to mówią: hip hip, hurra!

zawsze mnie intrygowała Twoja emigracyjna troska o oj oj oj czyznę.

Na bezrobociu dużo ma czasu.

Większość tzw autorytetów lansuje tezę że trzeba być europeskim być lubianym i

Tzw Ty uważasz, że należy być nie lubianym. Więc nie jesteś.

Tzw Ty uważasz, że należy być nie lubianym. Więc nie jesteś.

? udajesz ? nie znasz historii? nie umiesz logicznie myśleć? ale jesteś wg siebie lubiany .

Bardzo lubię ludzi którzy swoim postępowaniem przysparzają mi korzyści ale jak swoim postępowaniem szkodzą sobie uważam ich za idiotów . Tak mogę lubić i idiotów

Mogę Ci sprzedać swojego Coplanda jak mi dasz za niego 20k będę Cię bardzo lubił .

Bardzo lubię ludzi którzy swoim postępowaniem przysparzają mi korzyści ale jak swoim postępowaniem szkodzą sobie uważam ich za idiotów .Tak mogę lubić i idiotów

Mogę Ci sprzedać swojego Coplanda jak mi dasz za niego 20k będę Cię bardzo lubił .

Faktycznie 20tys.złotych za to coś mógłby dać tylko idiota. Całkiem możliwe że lubiany.

Chyba że pisząc "20k" miałeś na myśli 20 kg buraków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.