Skocz do zawartości
IGNORED

Kto idzie na Wybory Prezydenckie 2015?

neomammut

Idziesz na Wyroby Prezydenckie 2015?  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Idziesz na Wyroby Prezydenckie 2015?

2. 2. Idziesz? A na kogo zagłosujesz?

• Bronisław Komorowski
    • Janusz Korwin-Mikke
    • Adam Jarubas
      0
    • Paweł Kukiz
    • Marian Kowalski
    • Jacek Wilk
    • Andrzej Duda
    • Janusz Palikot
    • Magdalena Ogórek
    • Grzegorz Braun
    • Paweł Tanajno

Rekomendowane odpowiedzi

Niech Ci będzie skoro Sama nie chcesz sobie sprawdzić

cytat

W 1996 ukończył studia prawnicze na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. W lutym 1997 rozpoczął pracę naukowo-dydaktyczną w Katedrze Postępowania Administracyjnego UJ, a od października 2001 w Katedrze Prawa Administracyjnego UJ jako asystent. W styczniu 2005 uzyskał stopień naukowy doktora nauk prawnych na podstawie rozprawy Interes prawny w polskim prawie administracyjnym napisanej pod kierunkiem profesora Jana Zimmermanna, wydanej w formie publikacji książkowej w 2008[1].

Proszę o przykłady co mówił bez sensu wtedy możemy nad tym dyskutować na razie to takie tam Twoje zaklinanie rzeczywistości

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

No cóż, jak widać kariera naukowa Dudy nie rozwija się jakoś szczególnie błyskotliwie. Facet jest na uczelni 18 lat z czego dziesięć jest działaczem partyjnym.

Jestem Europejczykiem.

No cóż, jak widać kariera naukowa Dudy nie rozwija się jakoś szczególnie błyskotliwie. Facet jest na uczelni 18 lat z czego dziesięć jest działaczem partyjnym.

Rozumiem że oczekujesz lepszych kwalifikacji stad wiara w mgr Komorowskiego gratuluję logiki

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Rozumiem że oczekujesz lepszych kwalifikacji stad wiara w mgr Komorowskiego gratuluję logiki

Następny niezbyt umysłowo lotny PiSowiec zagościł na forum.

Skoro Dudę reklamuje się jako doktora to przykładam do niego tę miarę. Tak trudno to pojąć?

Gdyby był hydraulikiem to byłbym ciekaw opinii klientów o jego pracy a nie, czy prowadzi wykłady.

Jestem Europejczykiem.

Następny niezbyt umysłowo lotny PiSowiec zagościł na forum.

Skoro Dudę reklamuje się jako doktora to przykładam do niego tę miarę. Tak trudno to pojąć?

Gdyby był hydraulikiem to byłbym ciekaw opinii klientów o jego pracy a nie, czy prowadzi wykłady.

A poza wyzwiskami to napisałeś coś merytorycznego w tym temacie?

Reklamować można sprzęt audio , samochody .

Albo ktoś ma wykształcenie albo nie to jest zero jedynkowe .

To smutne ale to już się stało i się nie zmieni . Teraz ważne jest jak będzie w przyszłości .Obaj kandydaci mówią o przyszłości tylko na pewno mają co innego na myśli . Mi się nie podoba praca do 67roku życia i 6 latki w pierwszej klasie . Nie podoba mi się również ignorowanie społeczeństwa , zastanawiam się ile trzeba by było zebrać podpisów żeby można było przeprowadzić referendum. Tematów jest dużo . A jak już ktoś chce tylko pilnować żyrandola to niech to chociaż robi z klasą bo za obecną głowę państwa jest mi po ludzku wstyd.

Piszesz o obciachu , kto w/g Ciebie z tej dwójki jest obciachowy ? chodzi po stołach bełkocze o bigosach .

Hehehe...tekst mnie rozbroił,i coś w nim jest:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Świetna wypowiedź,warto obejrzeć:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moja 37-letnia konkubina, która zwyczajowo na wybory nie chodzi (polityką się nie interesuje a i papierów jej się nie chce załatwiać, bo mieszka ponad 200 km od miejsca zameldowania), tym razem zamierza iść i zagłosować na Kukiza.

Dzieje się.

POST MIESIĄCA ! :) Pozdrów partnerkę i podziękuj za poświęcenie. :)

A mi nie przeskadza to, że będę pracować do 67 roku życia, a to, że dzieci w wieku 6 lat idą do szkoły ma sens, bo kończą LO w wieku 18, a nie 19. Mój brat poszedł wcześniej i nie ma problemów, jest najlepszy z matmy, z reszty też jest b, dobry, szkoda, że z niego taki leser jak ze mnie.

A psucie systemu emerytalnego zaczął Miller, PO próbuje to w sumie mało zdarnie naprawić.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Nie przeszkadza Ci na pewno też to że okradli Polaków z pieniędzy z OFE i to logiczne . Co innego jest chcieć o co innego mieć przymus pracy .Nie potrzeba było by tyle pracować gdyby nie przyrost biurokracji .Tak to faktycznie trzeba bo system jest nie wydolny . Od 7 rządzi PO a nie Miler .Pendolino , najdroższe autostrady w europie , afera hazardowa , słynne ambergold to dzieci obecnej władzy w tym i Pana Prezydenta . Mój kredyt zaufania do tego towarzystwa się wyczerpał .

Ja akurat tez na Kukiza bede głosowac.

Komorowski dla mnie jest skonczony- obłudny cynik

Duda...to nastepne zagrywki w stylu dobry glina zly glina

Korwin...w sumie to moze taki radykał by sie u nas przydał ale jest za bardzo odpalony. Gdyby byl ciut normalniejszy pewnie bym na niego głosował.

Zostaje Kukiz. I tak nie przejdzie ale nie bede mial do siebie zalu ze zagłosowalem "na mniejsze zlo" jak ostatnio

Ludzie, ale Kukiz prezydentem? Niech on się lepiej śpiewaniem zajmie...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość rydz

(Konto usunięte)

A mi nie przeskadza to, że będę pracować do 67 roku życia,

Pomyśl o tych którym przyjdzie pracować ciężko fizycznie do 67 lat .

Co do tego że żyje się dłużej to ściema i pranie mózgów .

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Co do tego że żyje się dłużej to ściema i pranie mózgów .

Zgadza się, są to tzw. dane szacunkowe wyssane chyba z brudnego palucha.

cyt - Z najnowszych danych wynika, że w latach 2001-2013 długość życia mężczyzn w naszym kraju wzrosła z 66 do 73 lat, czyli o 7 lat. „To dużo, ale trzeba pamiętać, że mężczyźni w naszym kraju nadal żyją o 6,1 lat krócej niż w Europie Zachodniej” – podkreśla prof. Bogdan Wojtyniak z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny w Warszawie." - http://polska.newsweek.pl/dlugosc-zycia-w-polsce-2014-newsweek-pl,artykuly,352649,1.html

Ale przecież lepiej wypłacać świadczenia emerytalne przez 6 niż np. przez 16 lat.

@rydz

Pomyśl, że jest coś takiego jak renta. A ja nawet nie wiem, jaką będę miała pracę i czy w ogóle będę ją miała, teoretycznie po Technologii Chemicznej, Zastosowaniu informatyki w chemii i czymś z samej informatyki lub z matematyki mogę coś znaleźć, ale równie dobrze mogę wykładać chemię w...

...

Biedronce. :-(

Oczywiście człowiek z wykształceniem teoretycznie łatwiej znajdzie pracę, ale on zaczyna ją w wieku 25-30 lat, jak ma szczęście, a człowiek po zawodówce może nawet w wieku 20 lat. Czyli ma więcej przepracowane, co w rozliczeniu emerytalnym będzie dobre.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Pomyśl, że jest coś takiego jak renta.

He, by dostać rentę to trzeba być na wykończeniu , o czym piszesz ?

ale równie dobrze mogę wykładać chemię w...

...

Biedronce. :-(

Nie życzę , byś przekonać się musiała osobiście , co znaczy ciężka fizyczna praca do 67 lat .

Czemu chcecie głosować na Kukiza a nie np. na Dodę czy Majkę Jeżowską?W czym one są gorsze?

A co Ci sie w Pawle nie podoba?

Ze mowi prawde?

Ze nie stoi za nim sztab wyborczy ktory decyduje ktorym kacikiem ust sie usmiechnac i jak wybielic zeby?

Ze nie ma na plecach zobowiazan wobec układow ktore sfinansowaly kampanie?

Ze realnie patrzac jest po prostu zwyklym obywatelem ktory dzieki temu ze byl kiedys medialny ma szanse by sie do koryta dostac?

Ani Duda ani Komorowski nic nie zmienia w kierunku w ktorym idzie Polska. Czyli wyprzedaz czego sie jeszcze da za bezcen, ulgi dla wielkich zagranicznych koncerów a dupczenie naszych malych firm fiskalizmem i karami.

Chcesz za 30 lat swojemu dziecku powiedziec...sorry mialo byc ladnie a jestesmy kolonia europy?

Robert Gdańsk

Daj spokuj z tą propagandą.Kukiz nic nie zmieni bo po pierwsze nie ma programu,po drugie nie ma zaplecza politycznego( co uważasz za zaletę) a po trzecie to są wybory prezydenckie a nie parlamentarne a prezydent niewiele może.Jest tylko znany z tego,że jest znany.

Może na przykład wetować szkodliwe projekty ustaw. Może zrobić wiele hałasu występując za albo przeciw pewnym rozwiązaniom.

Nie musi być bezwolnnym podpisywaczem

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Co prezydent może zrobić? No co? G***o, nie ma realnej władzy, jak prezydent nie chce podpisać, to. Naprawdę nie znacie procesu legislacyjnego?

Prezydent odmawia:

1) Trybunał Konstytucyjny. Gdy okaże się, że ustawa jest zgodna z Konstytucją RP, to musi ją podpisać.

2) Odmowa. Sejm uchwala ustawę 3/5 głosów (za omyłkę sorry, ale chyba tak jest) i prezydent musi ją podpisać.

To co chrzanią, że prezydent może coś zrobić, jak nic nie może. Co za różnica czy etatowy podpisywacz, czy buntownik? Żadna.

Wbrew temu co trąbi salon Prezydent wcale taki malowany nie jest . do odrzucenia weta prezydenta potrzeba 3/5 a nie zwykłej większości . Ma prawo kierować ustawy do trybunału konstytucyjnego . Jest zwierzchnikiem sił zbrojnych odpowiada , za politykę zagraniczną tak jest to zapisane w konstytucji . Oczywiście bieżącą polityką zajmuje się rząd ale ze zdaniem Prezydenta musi się liczyć . I o to w systemie parlamentarnym chodzi żeby patrzeć sobie na ręce .

ps. Jako organ konstytucyjny dostaje raporty służb wywiadowczych , ma wgląd w sytuacje gospodarczą . Opozycja nie ma takich narzędzi . Prezydent może alarmować opinię publiczną to mało?

Powiadasz 166,[6]% posłów? Nieźle :-P

:) 3/5 ;p ale dziękuję za zwrócenie uwagi :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.