Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz sygnału HDMI - do kabla 15 m ProLink

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie po przeprowadzce troche mi się pochrzaniło przy sygnale HDMI- zainwestowałem w drogi kabel 15 m Pro Link - niepotrzebnie, zachciało mi sie dobrego efektu wizualnego i kabel zakończyłem gniazdami HDMI - na suficie do projektora ( Optoma HD 25), na ścianie do amplitunera ( Marantz 6008) i zaczęły się problemy, najpierw zgłupiało chyba HDCP projektora, bo jakimś czasie zginął obraz, pomogło dopiero po kilku próbach podłączenie bezpośrednio do projektora odtwarzacza poprzez krótki kabel HDMI 0,5m, obraz wskoczył ale mam teraz problem ze dźwiekiem - na razie cisza, dodam, że kabel z projektora podłaczam do switcha, który rozdziela na projektor i telewizor, czy macie na to radę, może polecicie jakiś dobry wzmacniacz HDMI, słyszałem, że może pomóc wzmacniacz HDMI z wejściem na zwykły kabel inernetowy - bez skrętki, szeregowy ( mam taki kabel wprowadzony w sufit), może obraz zakłóca gniazda na suficie na zasilanie projektora, które jest obok sufitowego gniazda HDMI. Wcześniej przed przeprowadzką wszysko szło do switcha bez problemu, tylko że miałem zwykły kabel HDMI i szedł bezpośrednio z projektora do switcha

A kabel zasilajacy idzie rownolegle czy prostopadle do hDMI? w jakiej odleglosci? "kabel zakończyłem gniazdami HDMI " czyli nie wychodzi ze sciany...? to pewnie wina styku gniazdo - kabel, lub samego gniazda. Sprobuj namierzyc problem, rozkrecajac gniazda HDMI i podlaczajac adapter HDMi zenski-zenski.

Wpisz nazwę dipol i w googla, tam zaopatrzysz sie w dobre i niedrogie akcesoria, w tym wzmacniacze HDMI.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Ruszyło, działa poprzez switch, problem prosty, TV nie może być w stanie czuwania, tylko wyłaczony przyciskiem - dobrze, że mam taki w swojej plazmie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.