Skocz do zawartości
IGNORED

Ekrany Magic Screen

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

konstruktywną opinie chętnie przyjmę :) Myślę że masz racje ale czemu zdjęcia są nieostre kolory są cukierkowe wiedziałbyś gdybyś dokładnie przeczytał mój post :). Jak będę miał statyw ustawie aparat jak trzeba, zrobię nowe fotki i wtedy proszę o ocenę. Migawka podczas robienia zdjęć pracowała ok. 1s. – daje flaszkę jak zrobisz z ręki ostre zdjęcie :). Co do kolorów to wszystkie poza pierwszym (aktorka przy drzewie) robiłem przy zmienionym i złym balansie bieli – tylko to pierwsze było na automat – czy ono też według Ciebie ma złe kolory? Ale mój błąd – jeśli nie mogłem zrobić dobrych zdjęć nie powinienem ich upubliczniać.

Dlatego także szukam przyczyny w aparacie i braku statywu.... mnie głównie dobiło zdjęcie twarzy toma..... zrób je jak nalezy ( twarz toma) i wtedy bedziemy mogli porównać do moich.... i masz rację jak ja zrobiłem zdjęcie z reki bez lampy z długim czasem naswietlania to nawet nie pomyslałem żeby je gdziekolwiek umieszczać bo byłoby tak nieprawdziwe i fatalne... Edytowane przez Yodas

Oczywiście masz pełną rację. Tylko poco udzielać się w temacie, w którym nie ma się nic do powiedzenia bo się czegoś nie widziało.

Tzn. czego nie widziałem ja a czego Ty?

Yodas

Nie mozna tak deprecjonować wartości projka typu jvc vs. Sony.

Widziałem wiele projkow w porównaniu na jednym ekranie i te ktore wymieniasz na ekranach 120-140 cali. I gdyby to była 'ciemnica' nikt tego by nie sprzedawał lub kupował. Bez skrajnej przesady. Kazdy z projkow ma swoje in plus i minusy i nie ma co jechac po bandzie próbując pchać swojego konia do przodu.

Po co namiętnie wytłuszczać gruba czcionka słabość Jvc w 3D skoro to wiadomo i poprawili w modelach x500-700? A co powiesz obiektywie i regulacji w Sony? Wg mnie w tej klasie cenowej to porazka.... I tak mozna wymieniać w nieskończoność.

Edytowane przez will66

i masz rację jak ja zrobiłem zdjęcie z reki bez lampy z długim czasem naswietlania to nawet nie pomyslałem żeby je gdziekolwiek umieszczać bo byłoby tak nieprawdziwe i fatalne...

czyli nie jest ze mną tak żle :) - w miedzyczasie edytowałem swój post

Po co namiętnie wytłuszczać gruba czcionka słabość Jvc w 3D skoro to wiadomo i poprawili w modelach x500-700? A co powiesz obiektywie i regulacji w Sony? Wg mnie w tej klasie cenowej to porazka.... I tak mozna wymieniać w nieskończoność.

Między innymi dlatego "jestem w kropce" ...

Jak już pisałem mam przygotowane miejsce na ekran typu "CIH" i muszę (jeśli chcę go używać wygodnie) mieć projektor z automatyczną zmianą zooma (wraz z pamięcią ustawień ostrości itp. dla każdego z ustawień) a z tego co kojarzę to Sony w polecanym projektorze tego nie oferuje ...

Zakładałem kupno projektora i "dobranie" ekranu, Yodas zasiał ziarno niepokoju ;-)

W końcu - niestety - większość (?) sprzedawców powie wszystko żeby sprzedać swój produkt więc dla nich wielkość ekranu która jest mi potrzebna nie jest problemem w kontekście JVC.

Ale biorąc pod uwagę powyższe nie zaryzykuję kupna projektora żeby z nim potem pojechać do producenta MagicScreen i sprawdzić czy to ma sens - nie bardzo mi się uśmiecha "utopić" 16k PLN na coś co się nie sprawdzi.

3d nie jest dla mnie priorytetem - nie zakładam oglądania w 3d więcej niż 5% albo i wcale (wg obecnego stanu / dostępności filmów) A chyba gorzej niż w kinie (nie licząc Imaxa) to nie będzie ;-)

Byłem wczoraj na Mad Maxie w kinie 4DX i jeśli chodzi o jasność, ostrość to porażka ... dobrze, że film mnie wciągnął bo bym się strasznie wkurzał (na siebie), że nie poszedłem na wersję 2D.

I pytanie do HP..... naprawde Twoje oko uważa projekcję jgx za dobrą...? szczerze..... tu nie ma co być uprzejmym bo szkoda oczu kolegi jgx.... konstruktywna krytyka jest jak najbardziej na miejscu... powtarzam konstruktywna i szczera... tym bardziej ze jgx szuka lepszych rozwiazań dajacych lepszą jakość obrazu ,tylko jest przy tym bardzo nieufny i wyczulony żeby nie wpakować się na minę...

to jest ciężki temat... jak zaczęliśmy słuchać moich nowych kolumn z moją dziewuchą to po pierwsze nie zrozumiała co to jest wygrzewanie i powiedziała że lipa, a po wygrzewaniu, po około miesiącu powiedziała że było ok (na poprzednich) i jest ok (teraz na tych). Więc nie każdy widzi różnice. Szczerze to zdjęciom aż tak się nie przyglądałem bo one nie odzwierciedlają tego jak jest faktycznie (iso, szum matrycy itd...jakość optyki aparatu, umiejętności cykającego fotkę). Jeśli kolega jgx szuka czegoś lepszego to i tak na forum nikt mu nie powie KUP, będzie super, zobaczysz. Wyda 5000zł a jakość nie podskoczy 50 krotnie (tego się nie da zmierzyć). Różnica między moją gołą ścianą a tym ekranem jest kolosalna, ale to już pisałem. Nic więcej dodać nie mogę bo nie mam innych doświadczeń z tym związanych i on ma jeszcze inny projektor niż Ty i ja!

Edytowane przez hp13

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Tzn. czego nie widziałem ja a czego Ty?

Yodas

Nie mozna tak deprecjonować wartości projka typu jvc vs. Sony.

Widziałem wiele projkow w porównaniu na jednym ekranie i te ktore wymieniasz na ekranach 120-140 cali. I gdyby to była 'ciemnica' nikt tego by nie sprzedawał lub kupował. Bez skrajnej przesady. Kazdy z projkow ma swoje in plus i minusy i nie ma co jechac po bandzie próbując pchać swojego konia do przodu.

Kurcze Will dla mnie naped elektryczny obiektywu to na pewno fajna sprawa ale w mojej instalacji do uzycia tylko raz przy montażu....

jeśli chodzi o jasności projków to ja majac 130-140 cali nie powiesiłbym jvc bo dla mnie ( i nie tylko) był za ciemny..... dla Ciebie był ok i dlatego wszedzie wyrażam opinię ze tylko osobiste porównanie jest najbardziej wiarygodne a nie parametry na papierze.... widać na naszym przykładzie...dla Ciebie jasność ok a dla mnie porazka...

i nie pcham swojego konia bo sam chciałem mieć jvc, ale wziąłem wszystkie za i przeciw istotne dla mnie i sony wygrał.....

Edytowane przez Yodas

apropos podejścia do jasności projektora w kontekście wielkości i ekranu - jeden z specjalistycznych sklepów odpowiedział mi - cytuję:

"wielkość ekranu nie ma znaczenia, ani wpływu na jakość obrazu jeśli pomieszczenie będzie zaciemnione"

w to to nawet ja nie uwierzę ;-)

Kurcze Will dla mnie naped elektryczny obiektywu to na pewno fajna sprawa ale w mojej instalacji do uzycia tylko raz przy montażu....

jeśli chodzo o jasności projków to ja majac 130-140 cali nie powiesiłbym jvc bo dla mnie ( i nie tylko) był za ciemny..... dla Ciebie był ok i dlatego wszedzie wyrażam opinię ze tylko osobiste porównanie jest najbardziej wiarygodne a nie parametry na papierze.... widać na naszym przykładzie...dla Ciebie jasność ok a dla mnie porazka...

i nie pcham swojego konia bo sam chciałem mieć jvc, ale wziąłem wszystkie za i przeciw istotne dla mnie i sony wygrał.....

Kurczę Yodas :) jest ok, chodzi mi tylko o to zeby nie bić piany. W 2D nie dałbym głowy czy widać bylo istotna roznice w jasności, w 3D bezdyskusyjnie jvc 35 i 55 poległy. Natomiast to co jvc ma wg mnie najlepsze to kontrast i ostrość.... Ale to tylko moja opinia.

Między innymi dlatego "jestem w kropce" ...

Jak już pisałem mam przygotowane miejsce na ekran typu "CIH" i muszę (jeśli chcę go używać wygodnie) mieć projektor z automatyczną zmianą zooma (wraz z pamięcią ustawień ostrości itp. dla każdego z ustawień) a z tego co kojarzę to Sony w polecanym projektorze tego nie oferuje ...

Zakładałem kupno projektora i "dobranie" ekranu, Yodas zasiał ziarno niepokoju ;-)

W końcu - niestety - większość (?) sprzedawców powie wszystko żeby sprzedać swój produkt więc dla nich wielkość ekranu która jest mi potrzebna nie jest problemem w kontekście JVC.

Ale biorąc pod uwagę powyższe nie zaryzykuję kupna projektora żeby z nim potem pojechać do producenta MagicScreen i sprawdzić czy to ma sens - nie bardzo mi się uśmiecha "utopić" 16k PLN na coś co się nie sprawdzi.

3d nie jest dla mnie priorytetem - nie zakładam oglądania w 3d więcej niż 5% albo i wcale (wg obecnego stanu / dostępności filmów) A chyba gorzej niż w kinie (nie licząc Imaxa) to nie będzie ;-)

Byłem wczoraj na Mad Maxie w kinie 4DX i jeśli chodzi o jasność, ostrość to porażka ... dobrze, że film mnie wciągnął bo bym się strasznie wkurzał (na siebie), że nie poszedłem na wersję 2D.

Nic wczesniej nie pisałeś ze potrzebujesz elektrycznego napędu bo niestety Twój ekran takiego wymaga.... dlatego poleciłem Ci sony....ale nadal uważam ze jesli chcesz mieć jvc to musisz pójść na kompromis i zmniejszyć ekran.... to jest moje zdanie.... ale jesli chcesz zdania fachowców to zadzwoń do "Cinematic"...

... i nie zasiałem ziarna niepokoju ;) tylko pisałem o tym co widziałem i chciałem Cię uchronić przed popełnieniem błędu....

Edytowane przez Yodas

apropos podejścia do jasności projektora w kontekście wielkości i ekranu - jeden z specjalistycznych sklepów odpowiedział mi - cytuję:

"wielkość ekranu nie ma znaczenia, ani wpływu na jakość obrazu jeśli pomieszczenie będzie zaciemnione"

w to to nawet ja nie uwierzę ;-)

Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja nie kupowałybym projka w ciemno zreszta ekranu podobnie. Z ekranem ten problem ze niestety w Polsce chyba nie miejsca z paroma ekranami do porównania??

Ja masz możliwość podjedz do Waszawy do Prono/Rzutniki i tam maja ekran 140 i szeroki wybor projkow nawet Sony 500 i 1000. I porównaj jakie chcesz i ocen sam jasność na tym ekranie. Wg mnie w 2 D jasność pomiędzy projkami byłaby ostatnia rzeczą na ktora zwróciłbym uwage jak jeździłem na demonstracje......Ostrość, kontrast, liniowość optyki, kolory, nasycenie, głośność pracy no i jezeli zamierzać bawić sie z ekranem amorficznym automatyka obiektywu z pamięcią- na te elementy ja zwracałem uwage... Twój i po tylko Twój wybor. Forum to czesto czcze gadanie i chwalenie swojego :) bez obrazy:)

Edytowane przez will66

Nic wczesniej nie pisałeś ze potrzebujesz elektrycznego napędu bo niestety Twój ekran takiego wymaga.... (...)

nie no ... nie żartuj ... jak inaczej używać na co dzień ekranu o proporcjach 21:9 ?

Kurczę Yodas :) jest ok, chodzi mi tylko o to zeby nie bić piany. W 2D nie dałbym głowy czy widać bylo istotna roznice w jasności, w 3D bezdyskusyjnie jvc 35 i 55 poległy. Natomiast to co jvc ma wg mnie najlepsze to kontrast i ostrość.... Ale to tylko moja opinia.

Co do kontrastu to się zgodzę... ale co do ostrości statycznej i tej w ruchu niestety nie.... widziałem jvc 35 i 55... i RC sony , dla mnie było dużo lepsze, chociaż tak ostry obraz był mniej miękki niż w jvc ale dla mnie akceptowalny...

Will to dlaczego kupiłeś sony skoro dwa podstawowe parametry mówiace o jakości obrazu były lepsze wg Ciebie w jvc...?

Edytowane przez Yodas

Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja nie kupowałybym projka w ciemno zreszta ekranu podobnie. Z ekranem ten problem ze niestety w Polsce chyba nie miejsca z paroma ekranami do porównania??

Ja masz możliwość podjedz do Waszawy do Prono/Rzutniki i tam maja ekran 140 i szeroki wybor projkow nawet Sony 500 i 1000. I porównaj jakie chcesz i ocen sam jasność na tym ekranie. Wg mnie w 2 D jasność pomiędzy projkami byłaby ostatnia rzeczą na ktora zwróciłbym uwage jak jeździłem na demonstracje......Ostrość, kontrast, liniowość optyki, kolory, nasycenie, głośność pracy no i jezeli zamierzać bawić sie z ekranem amorficznym automatyka obiektywu z pamięcią- na te elementy ja zwracałem uwage... Twój i po tylko Twój wybor. Forum to czesto czcze gadanie i chwalenie swojego :) bez obrazy:)

Teraz to pojechałeś :) ;) .... Jasność jest naj mniej wazna ?, przeciez to miedzy innymi od odpowiedniej, powtarzam odpowiedniej, jasności zależą kolory i kontrast i soczystość i nasycenie obrazu... czyli ogólna postrzegana jakość.... Edytowane przez Yodas

Teraz to pojechałeś :) ;) .... Jasność jest naj mniej wazna ?, przeciez to od odpowiedniej, powtarzam odpowiedniej, jasności zależą kolory i kontrast i soczystość i nasycenie obrazu... czyli ogólna postrzegana jakość....

ja tą wypowiedź: "Wg mnie w 2 D jasność pomiędzy projkami byłaby ostatnia rzeczą na ktora zwróciłbym uwage jak jeździłem na demonstracje." rozumiem inaczej: will66 oglądał / testował różne projektory i w 2d projektory które oglądał (jak rozumiem również JVC) miały wystarczającą jasność - były odpowiednio skalibrowane, dobrane do ekranu i pomieszczenia - co nie znaczy, że wszystkie maja taka samą jasność maksymalną - przecież nigdzie nie napisał, ze wszystkie projektory miały lampy na max !? być może np. JVC był w trybie high a Sony eco ?

ja tą wypowiedź: "Wg mnie w 2 D jasność pomiędzy projkami byłaby ostatnia rzeczą na ktora zwróciłbym uwage jak jeździłem na demonstracje." rozumiem inaczej: will66 oglądał / testował różne projektory i w 2d projektory które oglądał (jak rozumiem również JVC) miały wystarczającą jasność - były odpowiednio skalibrowane, dobrane do ekranu i pomieszczenia - co nie znaczy, że wszystkie maja taka samą jasność maksymalną - przecież nigdzie nie napisał, ze wszystkie projektory miały lampy na max !? być może np. JVC był w trybie high a Sony eco ?

Zadzwoń do "Cinematic" ..... nie mam siły już Ci tłumaczyć....Tam sa fachowcy i gówna Ci nie wcisną.... spytaj o jvc i Twoją szerokość ekranu .... to może utwierdzisz się w swojej opinii a moze nie... Na innym forum Forumowicz własnie miał podobny problem i wyleczyli go z wielkiej przekątnej przy jvc i jest zadowolony...chciał 140 i wiecej cali i skończył na zdaje 117".... a kupował u nich ekran więc czym wiekszy tym wiecej by zarobili.... takie zachowania swiadczą o profesjonaliźmie firmy "Cinematic" a nie chęci tylko zarobku.... Edytowane przez Yodas

konstruktywną opinie chętnie przyjmę :) Myślę że masz racje ale czemu zdjęcia są nieostre kolory są cukierkowe wiedziałbyś gdybyś dokładnie przeczytał mój post :). Jak będę miał statyw ustawie aparat jak trzeba, zrobię nowe fotki i wtedy proszę o ocenę. Migawka podczas robienia zdjęć pracowała ok. 1s. – daje flaszkę jak zrobisz z ręki ostre zdjęcie :). Co do kolorów to wszystkie poza pierwszym (aktorka przy drzewie) robiłem przy zmienionym i złym balansie bieli – tylko to pierwsze było na automat – czy ono też według Ciebie ma złe kolory? Ale mój błąd – jeśli nie mogłem zrobić dobrych zdjęć nie powinienem ich upubliczniać ale nie chciałem abyście pomyśleli że stchórzyłem :). Jeszcze o ostrości - napewno nawet jak zrobie ze statywem Twoje będą ostrzejsze ale po pierwsze ja mam 119" (a Ty chyba100) no i ty masz wypas sony za 10 koła a ja dałem za swój proj 3300 :)

.... już mam 110".... ale fotki sa z setki.... ;)

Yodas - jak z tobą rozmawiać ? - ja o jednym, ty o czym innym ...

... zrób to dla Siebie i dla mnie i zadzwoń do nich.... Please... ;) :)

nie no ... nie żartuj ... jak inaczej używać na co dzień ekranu o proporcjach 21:9 ?

Wszystko zależy od tego co najwięcej oglądasz (format) i gdzie wisi Twój proj. Ja sam mam taki ekran (właściwie to CIA) i mimo braku elektrycznego napędu otyki nie mam z tym większego problemu. Przeważnie proj jest ustawiony na 21:9 (CIH) bo przeważnie oglądam filmy BD które jak wiadomo w ogromnej większości są w tym formacie, jak się trafi film 16:9 lub jeszcze inny albo chce coś obejżeć z NC+ to poprostu wstaje i obracam obiektywem. Ostrość praktycznie się nie zmienia (przynajmniej w moim) no ale jak już chce super dokładnie to po prostu troszkę rusze drugim większym pierścieniem. Tylko jak ja stanę przed obiektywem to mam go dokładnie na wysokości oczu, jeśli ktoś ma wysoko to faktycznie jest problem. Pewnie że lepiej mieć automatyke ale który proj w rozsądnych pieniądzach to oferuje

Edytowane przez jgx

Wszystko zależy od tego co najwięcej oglądasz (format) i gdzie wisi Twój proj. Ja sam mam taki ekran (właściwie to CIA) i mimo braku elektrycznego napędu otyki nie mam z tym większego problemu. Przeważnie proj jest ustawiony na 21:9 (CIH) bo przeważnie oglądam filmy BD które jak wiadomo w ogromnej większości są w tym formacie, jak się trafi film 16:9 lub jeszcze inny albo chce coś obejżeć z NC+ to poprostu wstaje i obracam obiektywem. Ostrość praktycznie się nie zmienia (przynajmniej w moim) no ale jak już chce super dokładnie to po prostu troszkę rusze drugim większym pierścieniem. Tylko jak ja stanę przed obiektywem to mam go dokładnie na wysokości oczu, jeśli ktoś ma wysoko to faktycznie jest problem. Pewnie że lepiej mieć automatyke ale który proj w rozsądnych pieniądzach to oferuje

no nie, to nie dla mnie - leniwy jestem ;-) po za tym projektor ma być pod sufitem, ja dosięgnę ale jakby żona chciała coś oglądnąć pod moją nie obecność ? ;-)

Poza tym ostrość się musi zmienić przy tak dużej różnicy wielkości obrazu - może nie każdy to zobaczy ale mi sama świadomość by przeszkadzała (fakt, można by na pierścieniu obiektywu zaznaczyć właściwe miejsca ... )

Yodas - jak z tobą rozmawiać ? - ja o jednym, ty o czym innym ...

Nie .... ja cały czas o tym samym ... o odpowiedniej jasności tej fizycznej ( nie na papierze i nie z nowej lampy w trybie obrazu dynamicznym) i odpowiednio dobranej do niej wielkości ekranu... ale Ty ciagle, bardziej pokrywajace sie z Twoja teorią, przyjmujesz za bardziej wiarygodne, opinie Innych osób... szczerze, to przecież bedzie Twoje kino i to Ty ewentualnie bedziesz rozczarowany .... nie ja...

...oczywiscie zyczę Ci aby jvc napędził Twoje 315cm podstawy, nowiutki pewnie napedzi, ale po kalibracji i kilkuset godzinach moze mu nie pomóc nawet tryb "high" lampy.... ale zyczenia to jedno a fizyka drugie....

..... pozwolę sobie umiescić tutaj link do dość obszernego opisu porównań projektorów kolegi Bipo... mało jest osób, które przed kupnem porównywało by tyle maszynek o takiej rozpiętości cenowej... mam nadzieję że nie będzie miał mi tego za złe... :) ;)... post #3043

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodas

Will to dlaczego kupiłeś sony skoro dwa podstawowe parametry mówiace o jakości obrazu były lepsze wg Ciebie w jvc...?

Posluchaj Yodas, Ty sluchasz i czytasz tylko siebie i z tym masz wyrazny problem. Pisalem juz zilion razy,ale dla Ciebie powtorze:kupilem Son 55 ze wzgledu na UNIWERSALNOSC.... Mam nadzieje,ze teraz dotarlo. Mam rodzine, male dzieci i nie kupuje tylko dla siebie. Bralem wiec pod uwage 3D i lag do gier.....Wiec prosze nie wracaj jak bumerang z 'dlaczego'.

Co do jasnosci: czytaj ze zrozumieniem. Napisalem,ze jasnosc nie odgrywala dla mnie tak istotnej roli jak pozostale parametry,ktore byly szybciej 'dostrzegane' przez audiencje w trakcie demo. NIe byl;em tam sam tylko z innymi osobami i nie mowie tylko o wlasnych odczuciach. Yodas: dlaczego zawsze podwazasz opinie innych?? Czytales kiedys sibie po czasie?

Nie wiem na jakich demo projekcjach byles. Ja widzialem na ekranach 120-140 JVC 30, 35 i 55 (500 jeszzcze wtedy nie bylo), Sony 30,40 i 55, Optoma 91, Panas at 5000 i 6000, Epson 7200 i 9100 i uwierz lub nie jasnosc nie bylem parametrem krytycznym. Z tymze ja nie szukalem projka do salonu z oknami....

End of story...

Nie nie czytam tylko siebie...

Bardzo różnią się nasze preferencje skoro 140"i jvc to dla Ciebie odpowiedni zestaw.... a zaznaczam że nie lubię zbyt jasnego obrazu....

Co do moich okien w salonie to i tak jakby ich nie było ponieważ filmy oglądam po zmroku....

I nie chodziłem na demo demonstracje .... mam to szczęście że znajomy ma odpowiednią salke i ewentualnie w niej w spokoju bez napalania bez pośpiechu z różnymi ustawieniami dokonywaliśmy jakiegoś porównania...

Edytowane przez Yodas

Jak dla mnie pytanie podstawowe: jak jest skalibrowany BenQ na zajawkach z netu a tych firmowych Magic'a?

Projektor Benq W1070 na Audioshow nie był poddawany żadnej kalibracji. Pracował na fabrycznych ustawieniach Dynamic z gamą 1.8 do 2.2 zależnie od źródła obrazu. Kilkukrotnie pytano nas o ustawienia projektora. Za każdym razem gdy padało takowe pytanie resetowaliśmy na oczach widzów ustawienia projektora. Jako główne źródło obrazu pracował tuner HDTV NC+. 90% materiału jakie prezentowaliśmy to materiał nagrany na twardy dysk dekodera NC+ z różnych kanałów oferowanych przez tą platformę. Więc większość materiału była w HD a nie w Full HD. Obydwa filmy zamieszczone przez nas po Adioshow pokazują materiał w formacie HD.

Odnośnie projektorów to lada dzień będziemy testowań ekran Future pod JVC 500 oraz SIM. Jeśli będziecie Państwo zainteresowani zamieścimy zdjęcia oraz opiszemy jak to połączenie wypada.

Edytowane przez Markus77

Ponawiam pytania

Wyświetl postUżytkownik Markus77 dnia 26.05.2015 - 22:42 napisał

Jako producent postaram się Państwu odpowiedzieć na poszczególne pytania.

Jeśli są jeszcze jakieś pytania, które pominąłem, chętnie odpowiem na wszystkie.

Pytania mam dwa standardowe, które przewijają się co jakiś czas a nie ma konkretnych odpowiedzi.

1. Jakie są orientacyjne ceny poszczególnych modeli i wielkości ekranów, niestety ale na maila brak odpowiedzi w tym temacie. Brakuje tej informacji na stronie.

2. Czy w najbliższym czasie będą większe ekrany, 130 lub 140 cali.

I jeszcze jedna kwestia odnośnie formatów ekrany, czy są możliwe inne wersje niż 16:9, np. 2,40:1 lub 2,06:1

I ja mam pytanie. Czy ten ekran ms future nadaje się do w pełni zaciemnionych pomieszczeń (dedykowana salka kd) czy tylko do jasnych salonów? I czy te jego atuty, o których jest tu pisane w przypadku stosowania w normalnym pomieszczeniu, byłyby również odczuwalne w zaadaptowanym pomieszczeniu i byłoby lepiej niż z tradycyjnym białym ekranem?

Czy jest możliwość zamiast aluminiowej obwódki zamontować klasyczną ramę obitą czarnym aksamitem?

Odnośnie projektorów to lada dzień będziemy testowań ekran Future pod JVC 500 oraz SIM. Jeśli będziecie Państwo zainteresowani zamieścimy zdjęcia oraz opiszemy jak to połączenie wypada.

Tak zróbcie.

Na okolo jest aluminiowa ramka ktora dodaje calosci finezji (oczywiscie trzeba tak ustawic projektor zeby obraz na ta ramke sie nie dostal, gdzy w owym miejscu obraz (1 lub 2 rzedy pixeli) jest bardzo jasny i to denerwuje. Kazdy dobry projektor ma mozliwosc takiej regulacji, wiec bez obaw (moj sony hw55 niestety manualna i nie da sie tak do co milimetra, wiec odcialem po kilka rzedow pixeli zeby miec obraz "idelanie" dopasowany do ekranu - tzw blanking)

Hp chce zrobić te bordery z innego powodu. Chyba ...ponieważ ma jaśniutką ścianę na której wisi ekran to ma widoczną poświatę od końcówki projekcji , tej bez obrazu....i bordery chce zrobić żeby to zgasić.... ja mam ciemno pomarańczową ścianę za ekranem i mnie to nie przeszkadza bo ona skutecznie to gasi... sprawa napewno tyczy się b.ciemnych scen bo przy jasnych tego wogóle nie widać.....

Czyli na projektorze sony hw55es nie da się tak wyregulować żeby nie było tej poświaty?

Czy problem występuje jeśli za ekranem byłaby ciemniejsza (nie czarna) ściana?

Czyli na projektorze sony hw55es nie da się tak wyregulować żeby nie było tej poświaty?

Czy problem występuje jeśli za ekranem byłaby ciemniejsza (nie czarna) ściana?

Napisałem przeciez ze na mojej ciemno pomarańczowej scianie tego nie widać.....
  • Pokaż nowe odpowiedzi