Skocz do zawartości
IGNORED

NAD kolumny do zestawu hifi

Krzysztof Wojdyła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów to mój pierwszy post więc będę się bardzo starał czegoś nie palnąć. Otóż wstyd się przyznać ale dopiero w wieku 35 lat (czyli teraz) poznałem firmę NAD. Kupiłem natychmiast wzmacniacz 3020e oraz CD 5320. Ze wzmacniacza jestem bardzo zadowolony ale z CD średnio. W każdym bądż razie moje pytanie brzmi jakie kolumny do 1000 zł. (koniecznie podstawkowe) proponujecie do tego zestawu. Pokoik malutki jakieś 16m2 w tym momencie stoją Yamo x550 ale chciałbym coś lepszego. Słucham głównie hip-hop, soul, jazz. Proszę jeszcze wypowiedzieć się na temat tego CD czy jest to chociaż średniak?

https://www.audiostereo.pl/topic/119660-nad-kolumny-do-zestawu-hifi/

Witaj,

na razie zostaw CD, jeśli technicznie jest sprawny, to nie ma sensu go wymieniać.

W kwestii kolumn namawiałbym Cię na bardzo dobre, polskie monitorki Pylon Audio Pearl Monitor, które dobrze nagłośnią Twoje pomieszczenie i optymalnie współpracują z elektroniką NAD.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W cenie 1000 zł masz juz kilak ciekawych propozycji. Głownie z podstawkowych. Przejzyj znany portal aukcyjny.

A co chciałbyś zmienić w obecnej barwie?

i jak stwierdzasz że to z CD jesteś "średnio" zadowolony?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Z CD jestem średni zadowolony ponieważ wydaje mi sie że tony średnie i wysokie sa jakies rozmazane czy jak by to nazwać. Chodzi o to że w wokalach spółgłoski S są tak dziwnie słyszalne. A co bym chciał zmienić w barwie hmmm właściwie nie wiem poprostu kolumny które mam sa dla mnie za wielkie i dość brzydkie, no i pewnie jakością nie powalają. Jestem teraz na etapie poszukiwania brzmienia więc trudno mi sie określić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.